Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato apžvalga: aiškios galutinės reguliaraus sezono pozicijos

Lietuvos čempionato apžvalga: aiškios galutinės reguliaraus sezono pozicijos

2021-02-15
hockey.lt informacija, Igno Jakučio nuotr.
 Prabėgo dar viena savaitė, po kurios Lietuvos ledo ritulio čempionate paaiškėjo galutinės reguliaraus sezono pozicijos.
 
Prieš šią savaitę dar gyva buvusi intriga dėl namų aikštės pranašumo pusfinalyje buvo nutraukta dar pirmose rungtynėse. Vilniaus „Hockey Punks“ komanda nelaukė varžovų malonės ir visus reikalus išsprendė patys 3:2 įveikdami „Baltų Ainius“.
 
 
Kitose rungtynėse „Baltų Ainiai“ 8:3 nugalėjo „Energiją Hockey – HC Klaipėdą“. Penktą kartą artimiausiems varžovams pralaimėjusiems jungtinės komandos atstovams tai veikiausiai lems sezono pabaigą be iškovotų taškų.
 
Paskutinėse savaitės rungtynėse žiūrovai išvydo daug aistrų ir įspūdingą rungtynių finišą. Rungtynių pabaigoje „Kaunas Hockey“ turėjo vieno įvarčio deficitą ir prarado lazda varžovui trenkusį Kirillą Danilenko, bet sugebėjo išsigelbėti, o galiausiai triumfuoti pratęsime 4:3 prieš „Energiją – Geležinį Vilką“.
 
Po šios savaitės jau aiškios visos galutinės Lietuvos čempionato reguliaraus sezono pozicijos:
 
1. Kaunas Hockey (44 taškai po 18 rungtynių)
2. Hockey Punks (41 taškas po 19 rungtynių)
3. Energija – Geležinis Vilkas (36 taškai po 19 rungtynių)
4. Baltų Ainiai (18 taškų po 18 rungtynių)
5. Energija Hockey – HC Klaipėda (0 taškų po 18 rungtynių)
 
 
 
Atkrintamosios. Po šios savaitės nebeliko jokių klausimų dėl atkrintamųjų varžybų porų: dėl vietos finale kovos „Kaunas Hockey“ ir „Baltų Ainiai‘ bei „Hockey Punks“ ir „Energija – Geležinis Vilkas“. Atkrintamosios varžybos startuos Kauno derbiu vasario 27 dieną, o po dienos ant ledo pasirodys ir kitos pusfinalio poros komandos.
 
100. Iki šiol šio sezono reguliariajame sezone 100 įvarčių pelnė tik „Kaunas Hockey“ atstovai, bet paskutinę savaitę prie jų vis dar gali prisijungti ir „Hockey Punks“ bei „Energijos – Geležinio Vilko“ komandos. Pastariesiems ši užduotis bus lengvesnė: jiems užtenka pasiųsti penkis įvarčius į lygos autsaiderių „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ vartus. Tuo tarpu „pankams“ teks paplušėti gerokai labiau, siekiant pelnyti septynis įvarčius į „Baltų Ainių“ vartus.
 
Vėlyvų įvarčių specialistai. Šią savaitę rungtynėse su „Energija – Geležiniu Vilku“ pačioje rungtynių pabaigoje rezultatą išlyginusi, o pratęsimo pabaigoje pergalę iškovojusi „Kaunas Hockey“ komanda dar kartą patvirtino savo vėlyvų įvarčių specialistų statusą. Šiame sezone tiksint paskutinei kėlinio minutei kauniečiai pelnė jau 11 įvarčių ir yra nepralenkiami pagal šį rodiklį.
 
Paskutiniai šansai. „Energija Hockey – HC Klaipėda“ jau anksčiau prarado viltis patekti į atkrintamąsias varžybas, o pamažu mažėja ir jos viltys sezoną pabaigti surinkus bent tašką. Atimti taškų iš varžovų jiems liko vos dvi galimybės: paskutinę savaitę jų laukia rungtynės su „Kaunas Hockey“ ir „Energija – Geležiniu Vilku“.
 
Taisoma „Baltų Ainių“ gynyba. Pastiprinimo prieš vasarį sulaukusi „Baltų Ainių“ komanda neslepia, jog daugiausiai darbo jiems tenka norint taisyti problemas gynyboje. Panašu, jog kauniečių darbas po truputį atneša matomą naudą: šį mėnesį Kauno klubo atstovai vidutiniškai praleidžia po 3,3 įvarčio, o tai gerokai geresnis rezultatas nei tai, ką jiems pavyko užfiksuoti per likusią šio sezono atkarpą (5,9 įvarčio per rungtynes).
 
 
Užstrigęs snaiperis. Vos per 14 rungtynių 20 įvarčių šį sezoną Lietuvos čempionate pelniusio Povilo Verenio taikiklis pastaruoju metu yra kiek nusimušęs. „Pankų“ lyderis įvarčio nepelnė jau keturiose rungtynėse iš eilės, o paskutinį įvartį jis pelnė dar sausio 26 dieną.
 
Į konflikto sūkurį – vartininkas. Šį sezoną „Energijos – Geležinio Vilko“ vartininkas Eduardas Zakharchenko jau spėjo įrodyti, jog nepaisant savo pozicijos, jis nesidrovi santykių išsiaiškinti kumščiais. Tai patvirtino ir rungtynių su „Kaunas Hockey“ trečiasis kėlinys: ukrainietis iš pradžių įsivėlė į konfliktą po jam nepatikusios varžovų atstovo pražangos, o susitikimo pabaigoje ir puolė ginti smūgį lazda praleidusį komandos draugą. Abu epizodai rungtynių arbitrų buvo įvertinti mažosiomis nuobaudomis.
 
Atrasta puolėjo gyslelė. Naujausias „Kaunas Hockey“ papildymas Eetu Moksunenas iki šiol per savo legionieriaus karjerą įvarčiais nežibėjo: per sezonus Lenkijoje, Nyderlanduose ir Ukrainoje jis iš viso pelnė 5 įvarčius, kuriems prireikė 73 rungtynių. Mūsų šalyje gynėjas vos per tris rungtynes dukart pasižymėjo dubliais ir beveik padvigubino iki šiol per savo profesionalo karjerą pelnytų įvarčių skaičių.
 
MVP. 17-osios Lietuvos čempionato MVP titulas ir vėl atitenka reguliaraus sezono nugalėtojų „Kaunas Hockey“ nariui: šį kartą jo nusipelnė Eduardas Chekmaryovas. Rusas rungtynėse su „Energija – Geležiniu Vilku“ pelnė du įvarčius, iš kurių ir pergalingu pratęsime tapusį metimą.