Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionatas atnaujintas "Energijos-GV" pergale (VIDEO)

Lietuvos čempionatas atnaujintas "Energijos-GV" pergale (VIDEO)

2021-01-10
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotr.
Po pertraukos ant ledo sugrįžo Lietuvos ledo ritulio čempionate kovojančios komandos.
 
Sekmadienį Elektrėnuose dviejų šio miesto komandų akistatoje 5:1 triumfavo „Energija – Geležinis Vilkas“, ketvirtą kartą šiame sezone įveikęs „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ ledo ritulininkus. Pergalė leido nugalėtojams pakilti į pirmąją lygos poziciją, tiesa, jų aplenkta „Kaunas Hockey“ komanda yra sužaidusi net trimis rungtynėmis mažiau ir jau artimiausiu metu galės susigrąžinti lyderio poziciją.
 
Nepaisant pirmajame kėlinyje turėtos žaidybinės persvaros ir 19 atliktų metimų, įvarčio „Energijai – Geležiniam Vilkui“ pelnyti nepavyko. Situacija pasikeitė prasidėjus antrajam kėliniui, kai mažumoje metimu į viršutinį vartų kampą savo komandos įvarčių sąskaitą atidarė Aurimas Gaidauskas (28:06, rez. perd. Herkus Marcinkevičius, Eduardas Zakharchenko).
 
Nepraėjus nė minutei į „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ vartus krito dar vienas įvartis: šį kartą tiksliai ataką užbaigė komandos draugo metimą pakartojęs Karolis Krasilnikovas (28:50, rez. perd. Nikodemas Numavičius, Dominykas Motiejūnas).
 
Kėlinį „Energija – Geležinis Vilkas“ užbaigė dar vienu įvarčiu, kai Rojus Plepys atliko ne itin stiprų, tačiau tikslą pasiekusį metimą (36:56, rez. perd. Oskaras Oleinikas, Mikas Briedys). Trečiojo kėlinio metu R. Plepys pelnė ir savo antrąjį įvartį, šįkart pasižymėjęs greitos atakos metu (46:51, rez. perd. O. Oleinikas, A. Gaidauskas).
 
Paskutines aštuonias rungtynių minutes „Energijos – Geležinio Vilko“ vartų saugumas buvo patikėtas jaunajam Albertui Grinevičiui, kuris pakeitė užtikrintai savo darbą atlikusį ir ne tik įvarčių nepraleidusį, bet ir rezultatyvų perdavimą atlikusį Eduardą Zakharchenko.
 
Rungtynėms artėjant prie pabaigos „Energija – Geležinis Vilkas“ pelnė savo penktąjį įvartį. Po laimėto įmetimo itin greitai metimą atlikęs A. Gaidauskas užklupo jungtinės komandos vartininką nepasiruošusį (55:53, rez. perd. Edvinas Boroška). Tiesa, užbaigti rungtynių nepraleidus įvarčio jiems nepavyko: turėdama kiekybinę persvarą ši ekipa persistengė leidusi „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ komandai pabėgti į greitą ataką prieš vieną gynėją, o išpuolį tiksliai užbaigė vartininkui tarp kojų ritulį pasiuntęs Ilja Michalevičius (57:31).
 
 
 Su naujais metais ledo ritulio gerbėjus pasveikinęs Dovydas Kulevičius po rungtynių neslėpė, jog komandai reikėjo laiko įsibėgėti, o priverstinis laikas be treniruočių neleido išlaikyti norimo lygio.
 
„Manau, kad bendras lygis tikrai smuko. Vis tiek švenčių metu buvo pašvenčiama ir daugiau valgoma. Turėjome keletą treniruočių, bet ir jose matėsi, jog žaidėjams nėra lengva. Pritrūko tikslesnių perdavimų šiose rungtynėse bei galbūt net ir daugiau kovos, nes žaidėjams vis tiek reikia laiko įsičiuožti.“
 
Kalbėdamas apie 15-mečio vartininko Alberto Grinevičiaus pasirodymą „Energijos – Geležinio Vilko“ treneris pasidžiaugė jo pasirodymu ir tikisi, jog tokie pasirodymai pridės patirties.
 
„Albertas atrodė neblogai, žaidžiant tokiame lygyje jam vis tiek tai prideda patirties, kadangi jis daugiausiai žaidžia jaunimo lygoje. Buvo keletas momentų, kai mums galėjo įmušti, bet jis sėkmingai pagavo ritulį ir tikrai yra šaunuolis.“
 
Vienas iš pergalės kalvių ir du įvarčius rungtynėse pelnęs Rojus Plepys neslėpė, jog po priverstinės pertraukos be ledo šiuo metu fizinė kondicija nėra optimali.
 
„Manau, kad tikrai gerai sužaidėme rungtynes, žaidimas buvo komandinis. Nors neišnaudojome nemažai progų, tačiau rezultatas viską parodo. Pertrauka įtakos galbūt šiek tiek ir turėjo, tačiau nepaisant to, žaidėme iki galo, pelnėme įvarčius ir iškovojome pergalę. Fizinės jėgos dabar trūksta, reikia daugiau treniruočių, bet dirbsim ir tai pasieksime.“
 
Antrą kartą Lietuvos čempionate ant ledo pasirodęs vartininkas Albertas Grinevičius po rungtynių atviravo, jog tokie pasirodymai prideda patirties bei pripažino, jog įvartį praleido suklydęs.
 
„Į rungtynes įėjau vėlai ir žaidžiau nedaug, tad šiek tiek buvau sušalęs, bet žaisti Lietuvos čempionate prieš vyresnius varžovus yra tikrai įdomu. Manau, kad tokia patirtis duos daug naudos – čia lygis gerokai didesnis, nei žaidžiant su jauniais. Praleistas įvartis, mano nuomone, yra mano klaida. Ritulį tikrai galėjau atremti – metimas nebuvo itin stiprus.“