Titulinis » Naujienos » L. Lubys puikiai sugrįžo į aukščiausią Suomijos jaunimo lygą

L. Lubys puikiai sugrįžo į aukščiausią Suomijos jaunimo lygą

2020-01-31
hockey.lt informacija
 Po kelių mėnesių pertraukos galimybę ginti „SaiPa“ komandos vartus aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje („SM-Liiga“) gavo Laurynas Lubys.
 
Paskutinį kartą „SM-Liiga“ pirmenybėse Lietuvos rinktinės narys buvo pasirodęs dar spalį, o vėliau dėl ligos ir kamavusių nugaros skausmų jis buvo praradęs vietą „SaiPa“ ekipoje bei žaidybinės patirties sėmėsi laipteliu žemiau žaidžiančioje „Kettera“ komandoje.
 
Galimybę sugrįžti į vieną iš stipriausių planetos jaunimo lygų vartininkas iš Lietuvos gavo paskutinę sausio dieną. Dėl išlikimo aukščiausioje Suomijos lygoje kovojanti „SaiPa“ žaidė su divizione lydere „Ilves“ komanda ir nepaisant puikaus L. Lubio žaidimo, ji patyrė nesėkmę 0:1.
 
Savo sugrįžimo rungtynėse L. Lubys atrėmė 34 iš 35 varžovų metimų, bet atnešti savo komandai itin svarbių taškų jam nepavyko. Po šio pralaimėjimo „SaiPa“ nukrito į devintąją poziciją, kurioje likusi ekipa pasitrauks iš „SM-Liiga“ čempionato.
 
Progos debiutuoti aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje laukia ir kitas Lietuvos jaunimo rinktinės vartininkas – Faustas Nausėda. „Hermes“ komandoje sezoną pradėjęs 19-metis sausį sugrįžo į „Kiekko-Vantaa“ komandą, kuri taip pat kovoja dėl išlikimo „SM-Liiga“ turnyre. Tiesa, kol kas lietuvis rungtyniauja Suomijos jaunių aukščiausioje lygoje, kur „Kiekko-Vantaa“ jauniai kaunasi tarp dešimties stipriausių šalies komandų. Vakar lietuviui su savo komanda pavyko iškovoti svarbią pergalę 5:1 palaužus „HIFK“ komandą, o F. Nausėda šiame mače atrėmė 17 varžovų metimų iš 18.
 
Šiuo metu žaidybinės praktikos aukščiausioje Suomijos jaunių lygoje semiasi ir kitas šiemet „SM-Liiga“ duris jau pravėręs žaidėjas – Martynas Grinius. Ilgą laiką dėl traumos negalėjęs rungtyniauti puolėjas šiandien pasižymėjo įvarčiu į „Lukko“ komandos vartus, bet jo klubas suklupo po baudinių serijos varžovams nusileisdami 2:3.