Titulinis » Naujienos » Kitą savaitgalį Latvijoje paaiškės pirmieji Baltijos ledo ritulio lygos čempionai

Kitą savaitgalį Latvijoje paaiškės pirmieji Baltijos ledo ritulio lygos čempionai

2020-12-08
hockey.lt informacija
Jau kitą savaitgalį, gruodžio 18-20 dienomis, Rėzeknės mieste Latvijoje, keturios stipriausios Baltijos lygos komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos stos į finalinio ketverto kovas, po kurių paaiškės inauguracinio turnyro nugalėtojas.
 
Į Baltijos lygos finalinį ketvertą pateko po dvi stipriausias pirmojo etapo grupių komandas. Grupių etape bilietus į kitą etapą iškovojo abu Latvijos klubai bei po vieną atstovą iš Lietuvos ir Estijos.
 
Estijos Tartu mieste Sandžio Ozolinščio grupėje pirmąsias dvi pozicijas užėmė „HK Mogo“ (Latvija) ir „Valk 494“ (Estija), už finalinio ketverto bortą palikę Lietuvos atstovus „Kaunas Hockey“. Tuo tarpu Vilniuje, Dariaus Kasparaičio grupės turnyre prie turnyrą laimėjusių Latvijos „Liepaja“ žaidėjų į kaimyninę šalį vyks Lietuvos sostinės atstovai - „Hockey Punks“ klubas, trečioje vietoje palikęs ir su turnyru privertęs atsisveikinti „Everest“ ledo ritulininkus iš Estijos.
 
Dėl stipriausios pirmojo sezono Baltijos lygos nugalėtojų titulo komandos varžysis vieno rato principu: visos komandos per tris dienas tarpusavyje sužais po vieną susitikimą. Sužaidus visas šešias rungtynes paaiškės ne tik turnyro nugalėtojai, tačiau ir bus paskelbti geriausias vartininkas, gynėjas, puolėjas bei viso turnyro naudingiausias žaidėjas.
 
Lietuvos atstovė, „Hockey Punks“ komanda, turnyrą pradės dvikova su jau pažįstama „Liepaja“, kuriai Vilniuje buvo nusileista 1:3. Vėliau jų lauks „HK Mogo“, o turnyrą sekmadienį vilniečiai užbaigs rungtynėmis su „Valk 494“.
 
Baltijos lygos finalinio ketverto tvarkaraštis:
 
12-18 15:00 val. „Valk 494“ – „HK Mogo“
12-18 19:00 val. „Hockey Punks“ – „Liepaja“
 
12-19 15:00 val. „Hockey Punks“ – „HK Mogo“
12-19 19:00 val. „Liepaja“ – „Valk 494“
 
12-20 12:00 val. „Hockey Punks“ – „Valk 494“
12-20 16:00 val. „HK Mogo“ – „Liepaja“