Titulinis » Naujienos » Jaunimo sezonai užsienyje: didėjančios pajėgos elitinėje Šveicarijos jaunių lygoje ir dominuojantis L. Washco

Jaunimo sezonai užsienyje: didėjančios pajėgos elitinėje Šveicarijos jaunių lygoje ir dominuojantis L. Washco

2021-02-03
hockey.lt informacija
Pastaraisiais mėnesiais ne vienas užsienyje žaidžiantis jaunasis Lietuvos ledo ritulininkas turėjo susidurti su netradicinio ir pandemijos skaldomo sezono iššūkiais. Pristatome pastarųjų mėnesių jaunųjų šalies ledo ritulininkų pasirodymų užsienyje apžvalgą.
 
Sausį į kovas Suomijoje sugrįžo aukščiausioje šalies jaunimo lygoje žaidžiantis Martynas Grinius. Puolėjas per keturis sužaistus susitikimus atliko du rezultatyvius perdavimus. Jo jaunesniems kolegoms sugrįžimo į kovas šioje šalyje dar teks palaukti: šalies jaunių lygos savo sezonus planuoja atnaujinti vasarį.
 
Tuo tarpu Suomijos kaimynystėje Švedijoje jaunimo kovos apskritai nutrauktos. Tai reiškia, jog ne vienam šioje šalyje tobulėjusiam lietuviui sezonai jau yra baigti. Vos vienerias rungtynes per šiuos mėnesius spėjo sužaisti ir Danijoje rungtyniaujantys mūsų šalies atstovai, kurių čempionatas taip pat buvo sustabdytas.
 
Ir toliau auga Lietuvių šį sezoną pasirodžiusių elitinėje Šveicarijos jaunių lygoje skaičius. Mėnesio pabaigoje savo pirmosios progos šiame lygmenyje sulaukė „Lausanne 4 Clubs“ akademijoje tobulėjantis 14-metis Nikita Valasenko, prisijungęs prie "Geneve Futur Hockey" narių Simo Ignatavičiaus ir Dovydo Juknos.
 
Be trukdžių šiuos mėnesius rungtyniavo tik JAV žaidžiantis Lukas Washco, kuris ir vėl buvo itin rezultatyvus. Puolėjo sąskaitoje per du mėnesius – net 20 rezultatyvumo balų.
 
 
Martynas Grinius
Suomija - U20 SM-Sarja
P
Vaasan Sport
4
0
2
2
4
13
0
Joris Valčiukas
Suomija - U18 Mestis
P
Vaasan Sport Ak
3
0
0
0
2
 
 
Nikita Piazenko
Danija - Talentliga
P
Herning
1
0
0
0
0
0
 
Martynas Radzevičius
Danija - Talentliga
P
Herning
1
0
0
0
2
0
 
Ignas Bakus
Austrija - ICEJL
P
Okanagan HC Europe
6
2
2
4
2
 
-2
Simas Ignatavičius
U-17 Elit
P
Geneve Futur Hockey
2
0
0
0
0
 
 
Nikita Valasenko
U-17 Elit
P
Lausanne 4 Clubs
1
0
0
0
0
 
 
Lukas Washco
USPHL Premier
P
Ogden Mustangs
16
7
13
20
32
 
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).