Titulinis » Naujienos » Jaunieji šalies ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose: rugpjūtis ir rugsėjis

Jaunieji šalies ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose: rugpjūtis ir rugsėjis

2019-10-01
hockey.lt informacija
Užsienyje rungtyniaujantys jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai pradėjo dar vieną sezoną, kuriame jie rungtyniaudami užsienio šalyse tikisi žengti dar vieną žingsnį į priekį savo karjerose, žaisdami įvairių šalių jaunimo pirmenybėse.
 
Labiausiai Lietuvos jaunųjų ledo ritulininkų šiemet paliesta lyga – Latvijos jaunimo čempionatas (JAHL), kuriame savo jėgas šiemet jau išbandė aštuoni ledo ritulininkai iš Lietuvos. Nemažai iš jų rungtyniauja ir aukščiausioje šios šalies lygoje, tad nieko pernelyg neturėtų stebinti ir sėkmingas jų sezono startas rungtyniaujant su bendraamžiais.
 
Nors rezultatyviai sezoną pradėjo ne vienas mūsų šalies atstovas, rezultatyvumo, kol kas, niekas prilygti negali vienam iš jauniausių užsienyje rungtyniaujančių žaidėjų – Marijui Dumčiui. Suomijos aukščiausioje jaunučių lygoje puolėjas rungtyniauja itin rezultatyviai, vidutiniškai rinkdamas po vieną įvartį per rungtynes. Tiesa, iš savo kolegų jis išsiskiria ir daugiausiai sužaistų mačų skaičiumi.

Kiek prasčiau sezonas statistiškai prasidėjo vartininkams iš Lietuvos – vienintelis šiuo metu peržengęs 90% atremtų metimų ribą yra Faustas Nausėda, o išlaikyti savo vartų „sausų“ iki šiol nepavyko nė vienam mūsų šalies atstovui.
 
Šį kartą siūlome susipažinti su Lietuvos jaunųjų ledo ritulininkų sezono starto statistika, žaidžiant kitų šalių jaunimo pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).