Titulinis » Naujienos » COVID-19 virusas jaukia Baltijos lygos planus: nukeliamas finalinio ketverto turnyras

COVID-19 virusas jaukia Baltijos lygos planus: nukeliamas finalinio ketverto turnyras

2020-12-15
hockey.lt informacija
Šį savaitgalį, gruodžio 17-20 dienomis, turėjęs įvykti Baltijos lygos finalinio ketverto turnyras perkeliamas į kitus metus.
 
Kovos dėl stipriausios Baltijos lygos komandos titulo turėjo įvykti Rėzeknės mieste Latvijoje, bet šiandien buvo priimtas sprendimas turnyrą atidėti. Toks sprendimas priimtas po to, kai du finaliniame ketverte turėję dalyvauti Latvijos klubai sulaukė planus jaukiančių naujienų dėl COVID-19 viruso.
 
Šiandien „HK Mogo“ komandą pasiekė informacija, jog keletui šios ekipos žaidėjų nustatytas COVID-19 virusas. Sekmadienį „HK Mogo“ žaidė Latvijos čempionato rungtynes su „Liepaja“ komanda, tad Liepojos klubo žaidėjams taip pat bus taikomas priverstinis karantinas, trunkantis bent penkias dienas.
 
Atsižvelgus į tai, jog Latvijos klubai negalės tinkamai dalyvauti turnyre bei norima kaip įmanoma maksimaliai apsaugoti žaidėjų ir techninio personalo sveikatą, priimtas sprendimas nukelti Baltijos lygos finalinį ketvertą. Planuojama, jog į Rėzeknę komandos rinksis kitų metų vasario 11-14 dienomis, tarptautinių IIHF rungtynių lango metu.
 
Priminsime, kad be „Liepaja“ ir „HK Mogo“ komandų Baltijos lygos finaliniame ketverte taip pat dalyvaus ir Lietuvos atstovai „Hockey Punks“ ledo ritulininkai bei „Valk 494“ ekipa iš Estijos.