Titulinis » Naujienos » Antrasis varžovas - Didžiosios Britanijos rinktinė

Antrasis varžovas - Didžiosios Britanijos rinktinė

2020-01-07
hockey.lt informacija
 Sėkmingai Vilniuje šią savaitę vykstančiame pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionate startavusi Lietuvos rinktinė jau ruošiasi naujiems iššūkiams: šiandien jų laukia mačas su Didžiosios Britanijos rinktine. Mūsų šalies atstovams ruošiantis savo kovoms, pristatome būsimų varžovų apžvalgą.
 
Didžiosios Britanijos pozicijos prieš mačą: per žingsnį nuo košmaro
 
Žaidimas ketvirtajame pagal pajėgumą pasaulio jaunimo ir jaunių čempionato divizione tikrai nėra tai, kuo britai galėtų džiaugtis. Nacionalinė šios šalies rinktinė užpernai užfiksavo kone neįmanomą pasiekimą ir pateko į elitinį pasaulio čempionato divizioną, o pernai jie sugebėjo išlaikyti savo vietą jame. Visgi, kol vyrų pozicijos pasauliniame ledo ritulyje yra labai solidžios, ateities kartoms reikia gerokai pasistengti norint prilygti savo vyresniems kolegoms.
 
Pralaimėjimas japonams jau smogė rimtą smūgį į britų viltis iškovoti auksą, o likus be pergalės šiandien, į aukštesnį divizioną juos iškelti galėtų tik Lietuvos ir Japonijos fiasko per likusius turus. Desperatiška situacija jau antrajame ture stumia britus į nepavydėtiną situaciją, iš kuriuos jie išsikapstyti turės gerindami savo rodomą žaidimą Vilniuje.
 
Britų sudėties ypatybės: naujosios superžvaigždės beieškant
 
Pastaruosius keletą metų visas Didžiosios Britanijos jaunimo rinktinės pasirodymas sukosi aplink didžiausią šalies ledo ritulio žvaigždę Liamą Kirką, bet šis NHL pašauktas puolėjas koncentruojasi į patekimą į stipriausią planetos lygą bei jau sužaidė paskutinį savo mačą jaunimo rinktinėse. Visgi, dabartinėje rinktinėje stengiamasi rasti naują superžvaigždę, o tokiam žygiui labiausiai atrodo pasiruošęs vakar ant ledo savo 17-ąjį gimtadienį rezultatyviai pasitikęs Alexas Grahamas.
 
Net ir neturėdama kelių potencialių lyderių puolime britai ir toliau gali pasigirti solidžiu aukšto lygio žaidėjų pasirinkimu šioje pozicijoje, tai gynyboje ar juolab vartininko pozicijoje skylių gerokai daugiau. Visa tai atsispindėjo ir pirmajame Didžiosios Britanijos mače – trijų pelnytų įvarčių neužteko, nes gynyboje jie praleido šešis kartus, o vartininkas atrėmė vos 83,3% metimų.
 
Kertinis oponentų žaidėjas: Tyleris Cooperis (puolėjas)
 
Pastaraisiais metais britų jaunimo lyderiu buvęs T. Cooperis Vilniuje, kol kas, nežiba. Po dviejų blankių draugiškų mačų, prieš Japoniją jis susitikimą baigė be rezultatyvumo balų ir su prasčiausiu komandoje „plius-minus“ rodikliu. Tokiu savo pasirodymu tikrai neturėjo būti patenkintas nei pats žaidėjas, nei visa rinktinė.
 
Nepaisant prasto starto – šis puolėjas žaidžia aukštame lygmenyje ir turi pakankamai talento, kad galėtų vienas pats pakeisti rungtynių baigtį, o lietuviams beliks viltis, kad jis nesugebės parodyti visų savo geriausių savybių.
 
Esminis rungtynių faktorius: žaidybinė drausmė
 
Abi šios rinktinės jau susitiko draugiškame mače, o tuomet triumfavo būtent Didžioji Britanija. Lietuviams šiame mače koją kišo žaidybinio plano nesilaikymas, o ledo ritulininkai susilaukė pastabų ir dėl per didelio noro viską pasiekti individualiais veiksmais. Mūsų rinktinei tikrai nepadėjo ir nemažas baudos minučių skaičius, leidęs varžovams tris kartus pasižymėti daugumoje. Norint pakeisti šios dienos rungtynių baigtį, leisti sau tokios prabangos lietuviai jau nebegalės.
 
Lietuvos rinktinės treneriams šiuo klausimu puikios medžiagos parengė ir pavyzdį mūsų komandai pateikė vakar britus įveikę japonai. Patys vengę baudos minučių ir vos tris kartus sėdę ant nubaustųjų suolelio, jie maksimaliai baudė savo varžovus už jų klaidas ir taisyklių pažeidimus, o galiausiai ir iškovojo tikrai pelnytą pergalę.
 
Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rungtynių startas – 19:00 val.