Titulinis » Naujienos » Aigaras Ciprusas: „Pas mane visi lygūs“

Aigaras Ciprusas: „Pas mane visi lygūs“

2014-11-20
LRK "Žalgiris" informacija
 Pertrauka įtemptame grafike geriausiai tinka nuodugniam pokalbiui su vyriausiuoju treneriu, to nepalyginsi su bendravimas po rungtynių. Pristatome jums išsamų interviu su vyriausiuoju „Žalgirio“ treneriu Aigaru Ciprusu.
 
– Aigarai, jau sužaista 30-imt rungtynių.
– Taip, nuveikta nemažai. Šiandien mums svarbiausias tikslas – patekti į atkrintamąsias rungtynes. Jeigu kalbėti apie esamą situaciją, tai pergale galime laikyti kiekvienas laimėtas rungtynes. Aš džiaugiuosi, kad komanda produktyviai dirba per treniruotes, pas mus yra kolektyvas, visi kovoja vienas už kitą kiekvienose rungtynėse. Visuma šių faktorių ir atvedė prie dabartinio rezultato, kurį turime.
 
– Kalbant apie komandos sudėties stiprinimą, kurias pozicijas akcentuotumėte?
– Galbūt pakviesčiau daugiau gynėjų. Taip, dabar pas mus yra 8 gynėjai, bet traumos atveju liktų tik 7, o tai tik trys pilnos poros, nėra didelės atsargos. Kitaip sakant, yra tam tikra rizika, todėl norėtųsi apsidrausti. Kalbant apie puolėjus, tai kvietimas įmanomas tik tiems, kurie garantuotai mus sustiprintų.
Noriu pabrėžti, kad kiekvienas mūsų komandos narys stengiasi. Taip, ne visiems išeina iš karto parodyti geriausią, ką jie gali, bet svarbiausia, jog yra noras. Aš, kaip treneris, suprantu, kad rezultatas iš karto neatsiranda.
 
– Kai treniravote HC „Baltica“, vaikinai lankė aerobiką ir kitus įdomius užsiėmimus. Kaip yra „Žalgiryje“?
– Taip, panašius metodus taikau ir dabar. Jau greitai į treniruočių planą įtrauksime aerobiką, o dziudo bus jau šiomis dienomis. Kovos menų užsiėmimai leidžia vaikinams mankštinti raumenis, kurie ne taip aktyviai naudojami per ledo ritulio rungtynes. Esu įsitikinę, kad komandai tai bus naudinga. Beje, pas mus yra specialus fizinio lavinimo treneris, kuris prižiūri šiuos reikalus ir planuoja užsiėmimus.
 
– Apibendrinant, kokį žaidimo stilių propaguoja „Žalgiris“?
– Svarbiausia įvykdyti su žaidimu susijusias užduotis. Gynyboje pirmoje vietoje yra disciplina. Puolime aš nevaržau ir neriboju savo vaikinų, ten turi būti kūrybiškumo. Tai svarbu, nes tik taip žaidėjas gali pasirodyti ir tobulėti. Būtent tokiais momentais atsiskleidžia individualus meistriškumas.
 
– Sudėtyje yra Protčenko ir Šaranas, bet kol kas nežaidžia, kodėl?
– Protčenko dabar atsigauna po traumos. Jau treniruojasi su visais. Šaranas taip pat sveiko po peties traumos ir iš karto po to atsiprašė savaitei, kad suderintų reikalus, susijusius su mokslais. Manau, jog greitai galėsime juos matyti pilnai pasiruošusius.
 
– Viename nesename komentare po varžybų, mes klausėme, kodėl tarp TOP10 lygos atakuojančiųjų nėra „Žalgirio“ žaidėjų. Pasirodo tada ne iki galo atsakėte. Ir visgi, kur jūsų paslaptis, kad būdama tarp lyderių, komanda nepatenka į šį lygos sąrašą?
– Pas mus nėra akcentuojama kažkuri viena žaidėjų grupė. Dažniausiai pakaitomis žaidžia trys grupės. Žinoma, būtų pas mus kaip kitose komandose, kurios turi tik vieną grupės pamainą, tai patikėkite, – kelias mūsų žaidėjų pavardes mes rastume šiame lygos sąraše. Mes stengiamės maksimaliai įtraukti visus, gerai, kad turime tokią galimybę. Niekas nežino, kas gali pasižymėti šiandien. Išimtis yra tik ketvirtoji grupė, kuri specializuojasi žaidžiant mažumoje, jai skirti savi uždaviniai.
 
– Kokie planai likusioms dienoms iki rungtynių?
– Šiandien laukia dar viena dviguba treniruotė ir nuo rytojaus jau turėsime po vieną treniruotę per dieną.
 
– Nebuvo apmaudu turėti pertrauką po septynių pergalių iš eilės?
– Žinote, ši pertrauka buvo reikalinga. Susikaupė nuovargis, taip pat ir grafikas šiame sezone įtemptas, visgi 64 rungtynės. Todėl tokia pertrauka kaip tik laiku. Nors, žinoma, galbūt pergalių tempas bus kažkiek sumažėjęs, bet tai mums nėra pavojinga.