Titulinis » Naujienos » Pratęsimą išplėšusi „Airwell Energija“ rungtynėse prieš „HS Riga“ iškovojo tašką

Pratęsimą išplėšusi „Airwell Energija“ rungtynėse prieš „HS Riga“ iškovojo tašką

2022-11-19
hockey.lt informacija
Optibet ledo ritulio lygoje pralaimėjimą po baudinių serijos patyrė Elektrėnų „Airwell Energija“.
 
Vienu metu dviejų įvarčių pranašumą turėjusiai „Airwell Energijai“ jo išlaikyti nepavyko ir trečiojo kėlinio pabaigoje jiems teko gelbėtis vartininką keičiant šeštuoju aikštės žaidėju bei išplėšti pratęsimą, tačiau maksimaliai ilgai trukusios rungtynės baigėsi „HS Riga“ pergale 6:5 po baudinių serijos.
 
Pirmajame kėlinyje didelių problemų „Airwell Energijai“ kilo tuomet, kai vienu metu pražangos buvo užfiksuotos iš karto dviem jų ekipos gynėjams, suteikiant progą „HS Riga“ klubui dvi minutes žaisti ant ledo turint dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą. Šią situaciją jie pavertė įvarčiu, kai iš arti pasižymėjo Raivis Strazdinšas (11:10). Visgi, ant ledo sugrįžus ketvirtajam komandos žaidėjui Karolis Krasilnikovas perėmė ritulį už varžovų vartų bei atliko perdavimą Mantui Marcinkevičiui, o šis preciziškai tiksliu metimu išlygino rezultatą elektrėniškiams vis dar žaidžiant mažumoje (11:43, rez. perd. K. Krasilnikovas).
 
Kiek vėliau jau „Airwell Energija“ turėjo tris galimybes daugumai, bet jų realizuoti jiems nepavyko. Nepaisant to, antrojo kėlinio pradžioje pavojų prie varžovų vartų ne kartą kėlę elektrėniškiai sugebėjo įsiveržti į priekį. Greitoje atakoje Danilas Tsarkovskis metimu į viršutinį vartų kampą varžovams nepaliko jokių vilčių (22:40, rez. perd. Matas Mikalauskas).
 
Įpusėjus rungtynėms Elektrėnų klubo atstovams pavyko pasižymėti ir daugumoje. Po komandos draugo metimo ritulys pataikė į Artūrą Tomsoną ir nuo šio įskriejo į vartus (31:13, rez. perd. Sergejus Lohačius). Tiesa, ilgai išlaikyti dviejų įvarčių persvaros jiems nepavyko ir po mažiau nei minutės Raulis Ozollapa pakartodamas komandos draugo metimą pasiuntė ritulį į vartus (32:16, rez. perd. Raulis Ladusanis).
 
Trečiąjį kėlinį svečiai iš Lietuvos pradėjo itin nesėkmingai. Iš pradžių į jų vartus skriejo Valterio Niedrajo (45:16) metimas, o netrukus gavę pražangą jie mažumoje praleido Oskaro Nilo Briedžio metimą iš toli, kuris į vartus įskriejo nuo vartų virpsto (47:49, rez. perd. Vladislavas Koniševas).

Besivejančių vaidmenyje atsidūrusi „Airwell Energijos“ ekipa ir vėl sulaukė D. Tsarkovskio įvarčio. Kone identiškoje situacijoje pirmajam savo įvarčiui atsidūręs ukrainietis ir vėl iššovė galingai bei tiksliai (49:33).
 
Vos išlyginus rezultatą, koją elektrėniškiams ir vėl pakišo nuobauda. Šįkart teisėjai po K. Krasilnikovo pražangos nusprendė, jog ji verta 5 minučių nuobaudos ir „Airwell Energijai“ teko ilgą laiką žaisti mažumoje. Atsilaikyti svečiams pavyko tik keturias minutes, kol galiausiai Rodionas Boltramovičas dar kartą išvedė „HS Riga“ į priekį (54:06, rez. perd. R. Ozallapa).
 
Pasibaigus jų puolėjo nuobaudai „Airwell Energijai“ daug laiko išsigelbėti neliko ir iki rungtynių pabaigos likus žaisti dvi minutes komandos treneris Arūnas Aleinikovas priėmė sprendimą jau tuomet vartininką keisti šeštuoju aikštės žaidėju. Tokia rizika pasiteisino – jo auklėtiniai užspaudė varžovus prie jų vartų, o M. Marcinkevičius iš arti išlygino rungtynių rezultatą pasiųsdamas komandas į pratęsimą (58:37, rez. perd. D. Tsarkovskis).
 
Pratęsime „Airwell Energija“ turėjo progą daugumai, bet jos realizuoti jie nesugebėjo ir nugalėtojas sprendėsi baudinių serijoje. Ilgoje baudinių serijoje galiausiai pergalę šventė „HS Riga“, kurios gretose Vladislavas Koniševas realizavo net tris baudinius, tarp kurių ir lemiamą bandymą.
 
Sekmadienį 13:30 val. šios komandos stos į dar vieną tarpusavio akistatą.