Titulinis » Naujienos » U. Čižo karjera suka į Vengriją

U. Čižo karjera suka į Vengriją

2022-08-07
hockey.lt informacija
 Lietuvos rinktinės puolėjas Ugnius Čižas kitą sezoną rungtyniaus „Erste Liga“ pirmenybėse – puolėjas prisijungė prie „FEHA 19“ komandos gretų.
 
Pastaruosius penkis metus Norvegijoje rungtyniavęs 26-erių metų puolėjas su naująja komanda jau pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui. Prieš sezoną pavadinimą ir įvaizdį pakeitęs naujasis lietuvio klubas yra Austrijos lygoje rungtyniaujančio „Fehervar AV19“ klubo dalis, o „FEHA 19“ ekipoje didžiausias dėmesys skiriamas jaunimo ugdymui. Lietuviui praėjusį sezoną 10 vietoje likusiame klubui numatyta vieno iš komandos lyderių rolė – U. Čižui bus patikėtos pirmojo centro funkcijos.
 
„Kai su manimi susisiekė „FEHA 19“ komanda priimdamas sprendimą ilgai negalvojau. Būti lietuviu ledo ritulininku nelengva – mes nesusilaukiame pakankamai dėmesio. Dėl to „Erste Liga“ man bus geras žingsnis į priekį: turime gerą, profesionalų personalą, gerai dirbame treniruotėse ir naujoje komandoje jaučiuosi puikiai. Tikiuosi, jog pridėjus patirties mūsų komandai pavyks pagerinti praėjusių metų rezultatus.“
 
Vengrijoje rungtyniausiantis U. Čižas taps pirmuoju lietuviu išbandysiančiu savo jėgas „Erste Liga“ pirmenybėse. Kartu su Lietuvos rinktine bronzą pasaulio čempionate Slovėnijoje iškovojęs lietuvis planetos pirmenybėse prieš Vengrijos rinktinę pasižymėjo rezultatyviu perdavimu, o iš viso jis surinko keturis rezultatyvumo balus.