Titulinis » Naujienos » Po trijų sezonų Rygoje N.Ališauskas palieka "Dinamo" komandą

Po trijų sezonų Rygoje N.Ališauskas palieka "Dinamo" komandą

2020-07-26
hockey.lt informacija
 Pastaruosius tris sezonus Rygos „Dinamo“ klubo garbę Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) gynęs ledo ritulininkas Nerijus Ališauskas palieka kaimyninės šalies komandą.
 
Pastaruosius tris sezonus Latvijos sostinėje praleidęs gynėjas iš viso KHL lygoje sužaidė 152 mačus. 18 rezultatyvumo balų (7 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų) per šiuos metus surinkęs lietuvis tikėjosi likti „Dinamo“ ekipoje, bet naujasis komandos treneris Peteris Skudra savo ateities vizijoje mūsų šalies atstovo nematė.
 
„Šią vasarą laukiau pasiūlymo pratęsti kontraktą Rygoje. Visgi, atėjęs naujas treneris pranešė, kad manęs komandoje nemato“, - apie išsiskyrimą su klubu kalbėjo 29-erių metų ledo ritulininkas.
 
Lietuvos rinktinės kapitono teigimu, šiuo metu situacija ledo ritulio rinkoje yra komplikuota, tačiau jis tikisi būsimo klubo paieškas užbaigti artimiausiu metu.
 
„Tai tikrai nėra pats geriausias laikas išeiti į laisvų agentų rinką: daug komandų yra nežinioje arba mažinasi biudžetus, taip pat nėra aišku, kada bus pradėti čempionatai. Sprendimas dėl kitos komandos jau beveik priimtas, o priimdamas jį atsižvelgiu į tai, kur geriausia būtų mano šeimai bei situaciją dėl viruso. Pačiam nesinori ilgai laukti priimant sprendimą, nes jau ir taip be ledo ritulio praleidau ilgą laiką.“

Latvijoje profesionalo karjerą pradėjęs N. Ališauskas prieš sugrįždamas į šią šalį per savo karjerą taip pat yra žaidęs Vokietijoje ir Kazachstane. Nuo 2010 metų jis gina ir Lietuvos rinktinės garbę, o su rinktine jis dalyvavo devyniuose pasaulio čempionatuose.