Titulinis » Naujienos » Visiškai du kėlinius dominavusi "Energija-GV" iškovojo įtikinamą pergalę (VIDEO)

Visiškai du kėlinius dominavusi "Energija-GV" iškovojo įtikinamą pergalę (VIDEO)

2020-12-13
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotr.
Lietuvos ledo ritulio pirmenybėse užtikrintą pergalę iškovojo „Energija – Geležinis Vilkas“.
 
Sekmadienį Elektrėnų derbyje „Energija – Geležinis Vilkas“ 7:1 nugalėjo „Energiją Hockey – HC Klaipėdą“. Dar ryškesnė nugalėtojų persvara buvo pagal atliktus metimus: juos nugalėtojai atliko daugiau nei aštuonis kartus dažniau nei jų oponentai (57 prieš 7).
 
Pirmajame kėlinyje kone visą laiką komandos leido prie „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ vartų, tačiau ten užtikrintai darbavosi Maksimas Ponomarenko atrėmęs visus oponentų bandymus per pirmąsias 20 minučių. Tuo tarpu šio vartininko komandos draugams surasti kelių prie „Energijos – Geležinio Vilko“ vartų sekėsi gerokai sunkiau – per pirmąjį kėlinį jie atliko viso labo vieną metimą.
 
Pramušti oponentų vartininką „Energijai – Geležiniam Vilkui“ pavyko antrojo kėlinio pradžioje, kai varžovai užsidirbo 2+2 nuobaudą. Metimu atbula ranka ritulį į vartus pasiuntė Rapolas Marcinkevičius (23:00, rez. perd. Dominykas Motiejūnas, Edgaras Rybakovas).
 
Antrasis „Energijos – Geležinio Vilko“ įvartis krito ir vėl šiai komandai gavus progą realizuoti daugumą. Metimą iš tolimos distancijos atliko Dominykas Motiejūnas, o ritulio skriejimo kryptį paskutinę akimirką pakeitė R. Marcinkevičius (31:09, rez. perd. D. Motiejūnas, E. Rybakovas).
 
Netrukus savo įgūdžius puolime dar kartą šiame sezone pademonstravo Aurimas Gaidauskas. Gynėjas po prasiveržimo ir tikslaus metimo pelnė jau 6 įvartį šiame sezone (32:59, rez. perd. Donatas Kumeliauskas, Timonas Mažulis).
 
Trečiajame kėlinyje į „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ vartus stojo Nikita Kuzminovas, bet jo debiutas Lietuvos čempionate prasidėjo nesėkmingai. Jau pirmosios atakos metu 18-metį įveikė Edvinas Boroška (40:31, rez. perd. A. Gaidauskas, Eduardas Zakharchenko), o netrukus iš arti pasižymėjo ir Justinas Vėželis (41:59, rez. perd. E. Rybakovas, R. Marcinkevičius).
 
Varžovams įgijus solidžią persvarą sėkmingą ataką surengė ir „Energija Hockey – HC Klaipėda“. Denisas Kuzminovas perėmęs ritulį nučiuožė iki varžovų vartų, kur perdavimą iš jo gavęs Anatolijus Sedura nepagailėjo ritulio Timurui Muginovui, kuris iš dėkingos situacijos pasiuntė ritulį į vartus (44:51, rez. perd. D. Kuzminovas, A. Sedura).
 
Likus žaisti kiek daugiau nei 11 minučių į „Energijos – Geležinio Vilko“ vartus stojo penkiolikmetis Albertas Grinevičius, kurio debiutas Lietuvos čempionate baigėsi išvengus didesnių išbandymų. Tuo tarpu jo kolegai kitoje aikštės pusėje per šį laiką dar teko dukart traukti ritulį iš savo vartų. Pasižymėjo Karolis Krasilnikovas (56:27, rez. perd. E. Rybakovas, J. Vėželis)  ir Dino Mukovozas (59:42, rez. perd. Herkus Marcinkevičius, Dmitrijus Rabchukas).
 
 
Nepaisant šiandien iškovotos pergalės „Energijos – Geležinio Vilko“ treneris Dovydas Kulevičius nebuvo itin patenkintas savo komandos žaidimu.
 
„Nepasakyčiau, kad rungtynės buvo geros. Pačiomis rungtynėmis nesu itin patenkintas, mane tenkina tik rezultatas. Beveik visas rungtynes žaidėme jų zonoje, todėl varžovai ir atliko tiek mažai metimų. Bet buvo labai daug netikslių perdavimų, nepataikymų į vartus, nesėkmingų priėmimų, tad statistika galėjo būti dar geresnė.“
 
Po pirmų dviejų kėlinių statistikos protokole tarp atliktų metimų degė įspūdingą skirtumą rodantys skaičiai (44:2), bet D. Kulevičiaus teigimu, statistikoje nebuvo užfiksuota visų oponentų bandymų.
 
„Kalbėjau su mūsų vartininku ir jis pripažino, jog antrajame kėlinyje jis gavo tris metimus, o buvo užrašytas vos vienas, tad čia yra problema ir tame kaip ir vedama statistika. Po antro kėlinio mūsų vartininkas jau buvo sušalęs, todėl buvo planas pasiekti rezultatą ir suteikti progą Albertui Grinevičiui debiutuoti čempionate.“
 
Kalbėdamas apie asmeninius pasirodymus komandoje „Energijos – Geležinio Vilko“ strategas pasidžiaugė tuo, kaip atrodė antrasis komandos penketukas.
 
„Šiandien labiausiai patiko tai, kaip žaidė antra grandis, su gynėjais Justinu Vėželiu ir Dominyku Motiejūnu priešakyje. Jie sudalyvavo pelnant nemažai įvarčių, o Justinas buvo mūsų komandoje pripažintas naudingiausiu žaidėju. Neblogai žaidė ir mūsų jaunimo, ketvirtasis penketas, kuriems nedavėme tiek daug laiko, nes jų  šiandien dar laukia vienos rungtynės jaunimo lygoje.“
 
„Energijos – Geležinio Vilko“ gynėjas Justinas Vėželis po rungtynių pripažino, jog itin sunku gynyboje šiandien jo komandai nebuvo.
 
„Jausmas neblogas, kadangi laimėjome. Įmušėme tiek ir sunkesnių, tiek ir lengvesnių įvarčių, bet galbūt galėjome ir nepraleisti. Tačiau viskas pagal planą – iškovota pergalė. Šiandien gynyboje nebuvo itin sunku, bet ir mes patys gerai dirbome. Priešininkai bandė paspausti momentais, bet pavyko atsilaikyti ir viskas gerai sekėsi.“
Šiose rungtynėse ne vieną jėgos veiksmą atlikęs J. Vėželis po mačo taip pat atskleidė, jog komandos rūbinėje konkurencijos su kitu šį žaidimo elementą mėgstančiu gynėju Aurimu Gaidausku nėra – abu žaidėjai panaudoti kietesnį žaidimą stengiasi tada, kai tam yra palanki situacija.
 
„Su Aurimu nesivaržome, tiesiog, kartais rūbinėje pajuokaujame dėl to, kas kažką gražiau pagaus, kad būtų linksmiau žiūrovams. Bet šiaip žiūrime pagal situaciją, specialiai jėgos veiksmų neplanuojame.
 
Mūsų vartininkui po rungtynių buvo šiek tiek apmaudu: į jo vartus buvo atlikta labai mažai metimų, bet nepraleisti įvarčių jam nepavyko.“
 
Kalbėdamas apie taisytinus dalykus „Energijos – Geležinio Vilko“ gynėjas pripažino, jog jų komandoje yra nemažai, o norint dažniau pasiekti pergales prieš kitas lygos lyderes jiems reiks gerinti savo žaidimą.
 
„Patobulėti reiktų visur. Prieš stipresnius varžovus pastaruoju metu mušame ne tiek daug įvarčių, tad norėtųsi jų pelnyti kur kas daugiau. Taip pat reikia pagerinti ir gynybą – praleidus mažiau įvarčių būtų ir daugiau pergalių. Niuansų, ties kuriais reikia padirbėti yra daug: ir žaidimą vidurinėje zonoje, ir savoje zonoje, tiek ir grįžimą iš varžovų aikštės pusės. Kitą savaitę laukia sunkios rungtynės su „Kaunas Hockey“ ir pasistengsime iki jų atidirbti ir kažką patobulinti.“
 
Nesėkmę patyrusios „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ atstovas Darius Verbickas po rungtynių vienu esminių pralaimėjimo aspektų išskyrė drausmės trūkumą antrajame kėlinyje.
 
„Mums nepavyko laikytis drausmės, antrajame kėlinyje prasidėjo baudos minutės. Tai galėjo įtakoti ir nuovargis atsiradęs po įtempto pirmojo kėlinio.“
 
Kalbėdamas apie komandos žaidimą puolime ir metimų trūkumą puolėjas pripažino, jog kartais buvo bandoma sužaisti per daug individualiai.
 
„Šiandien mums daugiau puolime parodyti neleido varžovai. Visgi, kartais ir mes patys per daug žaidėme individualiai ir kartais atrodydavo, jog norėjome vos ne įsivaryti ritulį į tuščius vartus.“
 
D. Verbicko teigimu, ateityje jo komandai reikės pasistengti nenuleisti rankų dar iki rungtynių finišo ir pabandyti išvengti nereikalingų įvarčių rungtynių pabaigose.
 
„Po šiandien galime pasimokyti to, jog reikia kovoti iki galo. Net ir praleidus greitus įvarčius, kai dingsta tas azartas, reikia žaisti iki paskutinių rungtynių minučių.“