Titulinis » Naujienos » Šiemet startuos Baltijos ledo ritulio lyga

Šiemet startuos Baltijos ledo ritulio lyga

2020-07-31
hockey.lt informacija
 Šių metų lapkričio 27-ąją dieną startuos Baltijos ledo ritulio lyga. Inauguraciniame čempionate dalyvaus dvi stipriausios komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.
 
Būsimame Baltijos lygos sezone varžysis šešios komandos: „Hockey Punks“ (Lietuva), „HK Liepaja“ (Latvija), „HK Tartu Valk 494“ (Estija), „Kaunas Hockey“ (Lietuva), „Narva PSK“ (Estija) ir „HK MOGO“ (Latvija).
 
Pirmasis Baltijos lygos etapas bus sužaistas lapkričio 27-29 dienomis. „Kaunas Hockey“, „Tartu Valk 494“ ir „HK MOGO“ varžysis Tartu mieste Estijoje, Sandžio Ožolinščio vardu pavadintoje grupėje. Tuo tarpu tuo pačio metu Vilniuje įvyks kovos Dariaus Kasparaičio vardo grupėje, kurioje „Hockey Punks“ kausis su „Liepaja“ ir „Narva PSK“ klubais. Grupių etape visi klubai sužais po du mačus, o dvi geriausios kiekvienos grupės komandos pateks į finalinio ketverto turnyrą.
 
Lemiamos kovos finaliniame ketverte įvyks gruodžio 18-20 dienomis Rėzeknės (Latvija) ledo arenoje. Keturios stipriausios lygos komandos kovos tarpusavyje vieno raundo sistema, o po jos paaiškės pirmojo Baltijos lygos sezono čempionas.
 
„Asociacija „Hockey Lietuva“ bendradarbiavimą su kitomis Baltijos šalimis visuomet laikė vienu iš svarbiausių savo prioritetų. Todėl labai džiugu, kad nuo šiol rengsime ne tik rinktinių turnyrus, bet ir stipriausių Lietuvos, Latvijos ir Estijos klubų varžybas. Manau, kad tai yra labai svarbus žingsnis Lietuvos ir viso Baltijos regiono ledo ritulio vystymuisi“, - apie lygos įkūrimą kalbėjo asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus.
 
Šio sezono Baltijos lygos nugalėtojai bus apdovanoti čempionų taure bei nugalėtojų medaliais. Po finalinio ketverto kovų specialiais prizais bus apdovanoti ir geriausias vartininkas, gynėjas, puolėjas bei naudingiausias Baltijos ledo ritulio lygos žaidėjas.
 
Baltijos ledo ritulio lyga nėra pirmasis bendras trijų Baltijos šalių rengiamas turnyras. Pastaruosius tris sezonus Lietuvos, Latvijos ir Estijos ledo ritulio atstovai kartu rengė Baltijos taurės turnyrą, kuriame varžėsi trijų šalių rinktinės. Visų šių turnyrų laimėtojais iki šiol buvo Latvijos klubų rinktinės atstovai.