Titulinis » Naujienos » Pirmasis pralaimėjimas: neišpildėme numatyto plano (VIDEO)

Pirmasis pralaimėjimas: neišpildėme numatyto plano (VIDEO)

2020-01-08
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio rinktinė antradienį patyrė skaudžią nesėkmę rungtynėse su Didžiąja Britanija.
 
Po susitikimo kalbintas Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dougas Boulangeris atskleidė, kad komanda pradžioje nesilaikė numatyto plano, o tai kainavo pergalę rungtynėse.
 
 
„Manau, kad žaidėjai nepasirodė taip, kaip turėtų, nesilaikė žaidimo plano, o nuo pat pradžios varžovams pradėjus mus spausti, mes panikavome vietoje to, kad pradėtume žaisti kartu ir laikytumėmės sistemos“, - po rungtynių kalbėjo treneris.
 
Po pirmų dviejų įvarčių ėmėte pertraukėlę, po kurios žaidimas stabilizavosi, bet tai truko tik keletą minučių. Kokia to priežastis?
 
Žaidėjai tiesiog nebuvo disciplinuoti. Tai nėra vieno asmens ar vieno žaidėjo žaidimas, tau reikia dvidešimties žaidėjų, kurie turi dirbti bendrai ir laikytųsi plano. Deja, bet šiandien žaidėme prieš geresnę komandą nei mūsų.
 
Šiandien sukūrėme nemažai progų pasižymėti, bet įvarčiais paverstos tik kelios iš jų. Kaip vertinate mūsų žaidimą puolime?
 
Taip jau būna tokiose rungtynėse – tau trūksta šiek tiek pasitikėjimo, šaltakraujiškumo ir dėl to mums nepavyko sugrįžti į rungtynes. Bet vėlgi, mūsų problemos atsirado dėl tokio rungtynių starto.
 
Rytoj čempionate laisva diena, koks šios dienos planas ir ką bandysime gerinti savo žaidime?
 
Ne – rytoj mes nesitreniruosime, neisime ant ledo. Pailsėsime, pasirūpinsime savo kūnais, o treniruotę surengsime jau ketvirtadienį. Rytoj bus skirtas visas dėmesys komandai, buvimui kartu ir be laiko ant ledo.
 
Kokia situacija su traumą patyrusiu Luku Washco?
 
Lukas rungtynių metu paliko komandą, tad šiuo metu negaliu atsakyti – tai sužinosiu tik rūbinėje.
 
 
Tuo tarpu geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas Martynas Grinius po mačo neslėpė nusivylimo ir taip pat pripažino, jog varžovai buvo stipresni.
 
„Po pralaimėjimo mintys nėra džiugios, tai ką mes darėme šiandien to visiškai neužteko. Neišpildėme trenerių nurodymų, o visai puikiai matėsi rezultatu ant švieslentės“, - po susitikimo kalbėjo žaidėjas.
 
Rungtynių metu traumą patyrė Lukas Wascho, kuris žaidžia tavo penkete ir jums teko keisti partnerį puolime. Kiek tai įtakojo žaidimą?
 
Žinoma, kad tai tikrai turėjo įtakos, nes su Luku mes žaidžiame nuo pat vaikystės ir esame susižaidę. Visgi, tokiais atvejais reikia verstis iš situacijos ir jį pakeitęs Dino Mukovozas taip pat yra žaidėjas, kurį pažįstu nuo pat vaikystės, tad stengėmės daryti savo darbą, o to šiandien tiesiog neužteko.
 
Sugrįžęs po sunkios traumos sužaidei dar tik trečias rungtynes, kaip pats jautiesi fiziškai?
 
Fiziškai jaučiuosi gerai – atvažiavau padėti komandai ir darysiu viską ką galiu. Čempionatas dar nesibaigė ir visko dar gali įvykti. Komandos yra lygios, mes ruošimės ir keliausime toliau.
 
Likus penkioms-šešioms minutėms atrodė, kad žaidėte gerokai energingiau. Ar jums neatrodo, kad po tų greitų įvarčių šiek tiek „sėdote“ energijos prasme?
 
Žinoma, tie įvarčiai paveikia negatyviai. Bet komanda tikrai visi stengėsi, mes bandėme kilti į viršų ir kovojome visas 60 minučių. Priešininkai šiandien tiesiog buvo geresni.