Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio viltys išvyko į turnyrą Ukrainoje

Lietuvos ledo ritulio viltys išvyko į turnyrą Ukrainoje

2019-11-06
hockey.lt informacija
Kol Lietuvos vyrų ledo ritulio linktinė dalyvaus tarptautiniame turnyre Estijoje, jų būsima pamaina – U-20 rinktinė – su bendraamžiais kausis Ukrainoje.
 
Draugiškas keturių komandų turnyras lapkričio 7–9 dienomis vyks Kijevo srityje esančio Brovarų miesto arenoje „Terminal“. Be mūsų šalies atstovų, turnyre taip pat varžysis šeimininkė Ukraina, Lenkijos rinktinė ir Baltarusiją atstovausiantis Minsko „Dinamo“ klubas.
 
„Mano tikslas – užtikrinti, kad vaikinai žaistų visas 60 minučių ir adaptuotųsi prie kitų turnyre dalyvaujančių komandų lygio. Žinoma, žaidėjai adaptacijai neturės daug laiko, tai bus jiems iššūkis“, – sakė į Ukrainą atvykęs rinktinės treneris Dougas Boulangeris.
 
Lietuvos jauniais ir jaunimu besirūpinantis strategas jau gerai pažįsta žaidėjus, kurie šiemet pasaulio jaunių IIA diviziono čempionate Elektrėnuose užėmė II vietą, arba dalyvavo tame pačiame mieste pernai surengtoje Lietuvos U-18 rinktinės stovykloje. Vyrų rinktinės pamainą auginantis kanadietis turnyrą Ukrainoje laiko puikia proga paanalizuoti žaidimą tų, kurių dar neturėjo progos pamatyti gyvai.
 
Lietuvos jaunimo rinktinė į šį turnyrą pakvietė 22 žaidėjus, iš kurių pusė žaidžia užsienyje, o likę rungtyniauja Lietuvos ledo ritulio čempionate. „Ar šie vaikinai taps tikra komanda, priklausys nuo to, kaip bendraus tarpusavyje ir kokias bendras vertybes nusistatys. Žinome, kad turime kovingą dvasią ir pajėgumų, belieka nuo to atsispirti“, – sakė D. Boulangeris.
 
Trečiadienį, lapkričio 6 d. Bovarų arenoje „Terminal“ surengta pirmoji treniruotė, o pirmoji turnyro dvikova su Ukraina vyks ketvirtadienį, lapkričio 7 d. 19 val. Lietuvos laiku. Penktadienį 15:30 val. lietuviai kausis su baltarusiais, šeštadienį 11 val. – su lenkais. Rungtynės bus transliuojamos internetu. Rinktinės žaidėjai taip pat ragina ledo ritulio gerbėjus pasekti Instagramo kanalą „HockeyLietuva“, kuriame netruks turnyro užkulisių ir įdomių rungtynių akimirkų.