Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: lapkritis

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: lapkritis

2019-12-02
hockey.lt informacija
 Praėjusį mėnesį tęsėsi 2019-2020 metų ledo ritulio sezonas, o jo metu ir vėl netrūksta po pasaulį išsibarsčiusių Lietuvos ledo ritulininkų, rungtyniaujančių kitų šalių lygose. Šį kartą pristatome tai, kaip jiems sekėsi lapkričio mėnesį.
 
Šis lapkritis buvo įsimintinas Rygos „Dinamo“ gynėjui Nerijui Ališauskui. Spėjęs su Lietuvos rinktine nuvykti į Taliną ir padėjęs nugalėti Ukrainą, gynėjas buvo pripažintas geriausiu „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ savo pozicijos žaidėju, o grįžęs į klubą jis demonstravo puikią formą ir Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL). Net keli rezultatyvūs mačai iš eilės leido jam užfiksuoti geriausią mėnesį puolime (2 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai), o gynyboje jis taip pat nesitaupė per mačą vidutiniškai blokuodamas daugiau nei du varžovų metimus. Iki tobulo mėnesio pritrūko tik stabilesnių „Dinamo“ rezultatų – 11 taškų per 11 mačų surinkusi Latvijos komanda jau dešimčia taškų atsilieka nuo atkrintamųjų varžybų zonos.
 
Klubą lapkritį pakeitęs Tadas Kumeliauskas galingai atsisveikino su antrąją Vokietijos lyga (DEL2), o žemesniame divizione jis iš karto pradėjo rinkti vieną rezultatyvumo balą po kito. Sudėjus rezultatus abejose lygose, puolėjas buvo vienas iš trijų, šį mėnesį surinkusių dviženklį rezultatyvumo balų rodiklį.
 
Nelengvai įsibėgėjusi „Comet“ komanda su dviem lietuviais jau antrą mėnesį iš eilės gali pasigirti tuo, jog nepraranda nė taško. O prie to stipriai prisideda ir jos lyderiai Ugnius Čižas bei Paulius Gintautas. Pastarasis apskritai demonstruoja pavydėtiną rezultatyvumą, per mačą vidutiniškai rinkęs daugiau nei vieną įvartį bei daugiau nei vieną rezultatyvų perdavimą.
 
Ir vėl rezultatyvumu žibėjo Markas Kaleinikovas, kuris ne tik yra trečias rezultatyviausias Latvijos pirmenybių žaidėjas, bet ir padėjo „Liepaja“ klubui bent jau laikinai pakilti į pirmąją poziciją stipriausioje kaimyninės šalies lygoje.
 
Lapkritį pirmąjį sezono įvartį pelnė ir Prancūzijoje rungtyniaujantis Edgaras Protčenko, o klubą pakeitęs ir į JAV sugrįžęs Dominykas Bogdziulis taip pat spėjo atsidaryti savo rezultatyvių balų sąskaitą FPHL lygoje.
 
Siūlome susipažinti su visa Lietuvos ledo ritulininkų lapkričio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:
 
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), Blo. (Blokuoti metimai), J. V. (Jėgos veiksmai), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
Ne toks sėkmingas lapkritis buvo mūsų šalies vartininkams – nė vienam iš jų nepavyko atremti daugiau nei 90% metimų, o vidutiniškai į jų vartus per 60 minučių krisdavo bent po tris įvarčius.
 
Vartininkų iš Lietuvos lapkričio mėnesio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).