Titulinis » Naujienos » Lietuviai ir vėl žibėjo Norvegijoje, Latvijoje laimėjo tik K.Gusevas

Lietuviai ir vėl žibėjo Norvegijoje, Latvijoje laimėjo tik K.Gusevas

2019-12-18
hockey.lt informacija, Sofie Kitterod nuotr.
Dar vieną puikų pasirodymą Norvegijos antroje lygoje („1. Divisjon“) surengė šioje šalyje žaidžiantys lietuviai.
 
Į vieną svarbiausių reguliaraus sezono akistatų trečiadienį stojo „Comet“ komanda su Pauliumi Gintautu ir Ugniumi Čižu. Dviejų lietuvių atstovaujamas klubas svečiuose po pratęsimo 2:1 palaužė „Lorenskog“ ekipą, kuri yra viena iš pagrindinių pretendenčių kilti į aukščiausiąją Norvegijos lygą.
 
Pergalę savo ekipai šį vakarą nukalė lietuviai – P. Gintautas išlygino rungtynių rezultatą, o jam rezultatyvų perdavimą atlikęs U. Čižas taip pat pratęsime baudiniu išplėšė savo komandai pergalę.
 
18 kartą iš eilės laimėjusi „Comet“ nuo šiandien įveiktų varžovų vis dar atsilieka dviem taškais, tačiau už juos yra sužaidę vienu maču mažiau ir pagal prarastus taškus jie jau lenkia savo oponentus. Dar tvirtesnės jų pozicijos kovojant dėl galimybės kautis dėl kelialapio į aukštesnę lygą: po 40 reguliaraus sezono mačų dvi stipriausios „1. Divisjon“ komandos stos į kovą dėl dviejų vietų aukščiausioje lygoje su dviem šios lygos autsaideriais, o prieš trečioje vietoje žengiančią „Ringerike“ ekipą „Comet“ jau turi 14 taškų persvarą.
 
Visiškai skirtingą atkarpą toje pačioje lygoje išgyvena trijų lietuvių atstovaujama „Hasle-Loren“ ekipa. Ji 5:7 nusileido lygos autsaideriams „Furuset“ ledo ritulininkams ir patyrė jau devintąjį pralaimėjimą iš eilės.
 
„Hasle-Loren“ nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir puikus lietuvių pasirodymas: Ilja Četvertakas pelnė įvartį, o Danielius Bogdziulis ir Danielius Nomanovas pridėjo po vieną įvartį bei atliko po du rezultatyvius perdavimus.
 
Ne itin sėkmingas vakaras buvo Latvijoje žaidžiantiems lietuviams – pergale džiaugėsi tik Kosto Gusevo atstovaujama „Dinaburga“ komanda 4:0 įveikusi „HS Riga“ ledo ritulininkus. Tuo tarpu Egidijaus Binkulio „Zemgale“ 1:3 nusileido „HK Olimp“ komandai, o Marko Kaleinikovo, Karolio Krasilnikovo ir Pauliaus Rumševičiaus atstovaujama „Liepaja“ 0:5 pralaimėjo „Mogo“ ekipai.
 
Visi penki lietuviai šį vakarą Latvijoje padėjo savo komandoms ir pasirodė ant ledo, tačiau nė vienam iš jų pasižymėti nepavyko.