Titulinis » Naujienos » F. Nausėda Suomijoje gins „Hermes“ jaunimo ekipos garbę

F. Nausėda Suomijoje gins „Hermes“ jaunimo ekipos garbę

2019-08-15
hockey.lt informacija
18-metis Faustas Nausėda lieka Suomijoje – vartininkas kitą sezoną gins „Hermes“ jaunimo ekipos garbę.
 
Lietuvos jaunių rinktinei balandį atstovavęs vartininkas kitąmet pradės jau ketvirtą sezoną šioje šalyje, tačiau šią vasarą jis nusprendė pakeisti aplinką – po trijų metų „Kiekko-Vantaa“ jaunimo ekipose, jis persikelia į „Hermes“ klubą bei atstovaus šios komandos U-20 ekipai. Ji ateinantį sezoną varžysis antroje pagal pajėgumą Suomijos jaunimo lygoje, kurioje pernai jiems pademonstruoti gerų rezultatų nepavyko – ji liko paskutinė, o komandos vartininkai į savo vartus praleido daugiausiai įvarčių, bet nuo iškritimo juos išgelbėjo sėkmingas pasirodymas kovoje dėl išlikimo lygoje.
 
Tuo tarpu F. Nausėda praėjusį sezoną žaisdamas „Kiekko-Vantaa“ ekipoje demonstravo puikius rezultatus. Aukščiausioje Suomijos jaunių lygoje jis atrėmė net 97,1% metimų, o antrajame tokios pačios amžiaus grupės divizione jis susitvarkė su 90,4% varžovų bandymų pasižymėti. Visgi, net ir geri rezultatai jam nesuteikė norimos žaidimo praktikos – aukščiausioje lygoje jis sužaidė vos keturias, o žemesniame divizione penkerias rungtynes.
 
Vartininkas iš Lietuvos jau spėjo debiutuoti draugiškose rungtynėse, kurių detalesnė statistika nepateikiama, o savo sezoną su komanda jis pradės rugpjūčio 31 dieną.