Titulinis » Naujienos » "Delovaja Rus" čempionatą pradėjo pergale

"Delovaja Rus" čempionatą pradėjo pergale

2014-11-15
hockey.lt informacija
 Atvirajame Lietuvos ledo ritulio čempionate šeštadienio vakarą Kaune startavo Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) komanda, kuri gina Nacionalinės ledo ritulio lygos nugalėtojos titulą. Debiutinėse šio sezono rungtynėse rusai 8:6 (4:2, 3:2, 1:2).
 
Akivaizdžiais dvikovos favoritais buvo įvardijami rusai. Tačiau „Juodupės“ vyrai manė kitaip ir jau rungtynių pradžioje smeigė įvartį rusų klubo emblemoje vaizduojamos „meškos“ atstovams, kai pasižymėjo Rytis Vasiliauskas (03:05).
 
Aleksejus Zubenka rezultatą išlygino (08:06), tačiau „Juodupės“ Lietuvos rinktinės žaidėjai Aurelijus Kriščiūnas ir Artūras Katulis (08:36) suorganizavo dar vieną įvartį ir vėl išvedė komandą į priekį. Tačiau ir dar vienas įvartis rusų neišgąsdino ir po Dmitrijaus Babičiaus (14:22) ir Konstantino Isajevo (16:11) įvarčių „Delovaja Rus“ jau buvo priekyje 3:2. „Juodupė“ į rūbinę buvo išlydėta dar vienu K.Isajevo įvarčiu (19:12).
 
Ir antrajame kėlinyje K.Isajevas tęsė šou ir po jau trečio puolėjo įvarčio (24:31) rusai pabėgo trijų įvarčių persvara. Tuo lietuvių bėdos nesibaigė. Rusai didino tempą ir atotrūkį nuo varžovų ir po dviejų kėlinių susikrovė jau penkių įvarčių persvarą.
 
Tačiau antrojo kėlinio pabaiga, kuomet per 12 sekundžių Artūras Katulis (39:41) ir Ernestas Trukšnys (39:53) sušvelnino skirtumą iki 7:4, suteikė vilčių komandai per paskutiniąsias 20 minučių.
 
Trečiajame kėlinyje komandos apsikeitė įvarčiais, o „Juodupė“ į lemiamą šturmą pakilo po Aleksandro Pavlovskio smūgio (58:17, dauguma) priešpaskutinę minutę. Tačiau daugiau įvarčių pasiekti nebepavyko ir Rusijos klubas čempionatą pradėjo pergale. Sekmadienį, 13.15 val., rusai Kauno „Akropolyje“ susitiks su Rokiškio „Rokiškiu“.
 
„Delovaja Rus“: K.Isajevas 3, A.Zubenka 2, D.Babičius, D.Abramovas, M.Baikejevas po 1 įvartį.
„Juodupė“: A.Katulis 2, R.Vasiliauskas, E.Trukšnys, S.Obožinas, A.Pavlovskis po 1 įvartį.