Titulinis » Naujienos » Zigmono Gaučio pereinamoji „Žemaitijos ledo“ taurė liko Klaipėdos „Baltijos“ rankose

Zigmono Gaučio pereinamoji „Žemaitijos ledo“ taurė liko Klaipėdos „Baltijos“ rankose

2016-04-28
"Žemaitijos ledas" informacija
       Antradienį rungtynėmis tarp dviejų Klaipėdos komandų, Baltijos ir HC „Klaipėda-1“ buvo išaiškintas „Žemaitijos ledo“ čempionato nugalėtojas.
 
Į atkrintamąsias komandos atsinešė pergales iškovotas reguliariajame čempionate ir dėl vietų kovojo iki dviejų pergalių, išskyrus kovas dėl 1-2 vietų, kuriose komandos siekė trijų pergalių.
 
Pirmieji galutines vietas pasiskirstė Plungės LRK ir Mažeikių „Smūgio“ ledo ritulininkai. Reguliariajame čempionate pergalę rezultatu 6:3 šventė Mažeikiai (tiesa padedant savo aikštės sienoms). Antrosios ekipų rungtynės vyko dar atkakliau ir trečiojo kėlinio pradžioje Plungė vedė rezultatu 2:0 ir viskas krypo link trečiųjų rungtynių, bet taip nemanė Smūgio ledo ritulininkai. Ir čia pirmuoju smuiku sugriežė senoji artilerija – V.Čiginskas dviem įvarčiais išlyginęs rezultatą, o rungtynių pabaigoje puikiai daugumą realizuoja K.Kuodys. Mažeikių „Smūgis“ iškovoja penktą vietą Plungės LRK ritulininkus palikę šeštoje.
 
Dėl 9-10 vietų kovojo Klaipėdos HC „Klaipėda-2“ ir Palangos „Riteris“. Reguliariajame ačempionate pergalę rezultatu 8:5 šventė klaipėdiečiai. Pirmosiose atkrintamosiose pergalę 4:2 švenčia palangiškiai ir serijai tapus 1:1 yra žaidžiamos trečios rungtynės, kuriose Klaipėda nebejuokauja ir sutriuškina Palangą rezultatu 10:1 bei užimdami devintą vietą.
 
3 vietos laimėtojai taip pat buvo priversti žaisti trečiąsias atkrintamųjų rungtynes, kai komandos itin atkakliose rungtynėse pasidalino po pergalę – Gargždų „Ledžinga“ reguliariajame čempionate rezultatu 4:3, o Kretingos „Grifai“ atkrintamųjų serijoje 7:5. Tačiau trečiosiose rungtynėse Gargždų „Ledžinga“ neprilygo tai buvusiai komandai ir „skaudžiu“ rezultatu 8:4 atidavė bronzos medalius Kretingos „Grifams“.
 
Antradienio rungtynėse visi susirinkę prie Akropolio ledo žiūrovai laukė šio čempionato intrigos – lygiųjų atkrintamųjų serijoje iki trijų pergalių. Iki šių rungtynių Klaipėdos „Baltija“ vedė serijoje prieš Klaipėdos HC „Klaipėda-1“ 2:1 – reguliariajame čempionate ypač rezultatyviose rungtynėse Baltija 7:6 (1:0), atkrintamosiose HC „Klaipėda-1“ 6:3 (1:1), trečioje akistatoje Baltija 3:2 (2:1). Norint pratęsti atkrintamųjų seriją HC buvo būtina pergalė ir pirmasis kėlinys rodė būsiant itin atkaklią kovą, tačiau antrajame kėlinyje Baltija žaisdami mažumoje muša įvartį ir HC Klaipėda „subyra“ bei antrasis kėlinys baigiasi rezultatu 3:0. Trečiajame kėlinyje pastarieji neberanda nei fizinių, nei psichologinių jėgų ir Klaipėdos „Baltija“ patvirtina savo Žemaitijos ledo čempionų vardą rezultatu 5:1 (serija 3:1).
 
Ketvirtadienį bus sužaistos paskutinės šio sezono rungtynės kur 7-8 vietas pasidalins Klaipėdos „Toro“ ir Šilutės „Šilutės „ ledo ritulininkai.