Titulinis » Naujienos » Žemaitijos ledo reguliaraus čempionato finišas

Žemaitijos ledo reguliaraus čempionato finišas

2017-01-29
"Žemaitijos ledas" informacija
 Vakarų Lietuvoje vykstančio  Žemaitijos ledo reguliariajame čempionate jau matomas finišas. Sužaidus visas reguliaraus čempionato rungtynes prasidės atkrintamosios kovos, kuriose komandos žaidžia iki dviejų tarpusavio pergalių, įskaitant ir reguliarųjį čempionatą. Vienas iš čempionato lyderių Gargždų „Ledžinga“ kiek nesėkmingai sužaidžia paskutiniąsias savo rungtynes ir dviem pralaimėjimais baigia savo pasirodymą ir dabar lauks galutinės vietos turnyrinėje lentelėje (šiuo metu yra antroje vietoje), kurią spręs Kretingos „Grifai“ ir Mažeikių „Smūgis“. Beje pastarosios komandos kaip tik sekmadienį išbandys tarpusavio jėgas Šiauliuose.
 
   Pirmadienį savo paskutiniąsias rungtynes su Palangos „Riteriu“ sužais Klaipėdos „Toras“. Klaipėdiečiai jau užsitikrino penktą vietą turnyrinėje lentelėje. Ir tik Mažeikių nesėkmių, bei savo sėkmės paskutinėse rungtynėse metu, galėtų pretenduoti į ketvirtą vietą (kuri nedaug ką pakeistų, nes atkrintamosiose rungtynėse 4 ir 5 vietos susitiks dar kartą). Pakeisti šią porą galėtų tik be priekaištų sužaidę anksčiau minėti Smūgio ledo ritulininkai, kurie turi visus teorinius šansus „peršokti“ Gargždų „Ledžingą“.
 
   Antradienį ant ledo susitiks, dar pralaimėjimo kartėlio nepatyrę, Klaipėdos „Baltijos“  ledo ritulininkai ir labiausiai pasistiprinusi Žemaitijos ledo komanda – Kretingos „Grifai“, paskutiniu metu demonstruojanti vis brandesnį žaidimą. Šios rungtynės jau dabar „nešioja“ finalo vardą.
 
   Jeigu turnyrinėje lentelėje šešios komandos ramiai laukia atkrintamųjų , tai 6-9 vietas užimančios keturios komandos - Šilutės „Šilutė“ – 6 taškai, Klaipėdos „HC Klaipėda“, Plungės LRK ir Palangos „Riteris“ - yra surinkusios po tris taškus ir vienos iš komandų likimas spręsis paskutinėse čempionato kovose. Komanda užėmusi devintą vietą reguliariajame čempionate atkrintamosiose kovose nebedalyvaus. Atkrintamųjų varžybų tvarkaraštis bus paskelbtas sužaidus visoms komandoms.