Titulinis » Naujienos » "Winter classic" rungtynėse "Juodupė" nukovė "Ober - Haus"

"Winter classic" rungtynėse "Juodupė" nukovė "Ober - Haus"

2014-12-27
hockey.lt informacija
 Lietuvoje įsibėgėjant žiemai, kas savaitgalį rengiamos visame pasaulyje itin populiarios „winter classic“ ledo ritulio rungtynės. Praėjusį savaitgalį pirmieji šiame sezone tai padarė „Rokiškio“ ir „Juodupės“, šventinį savaitgalį Rokiškio atvirą ledo aikštelę išbandė Vilniaus ir Kaliningrado klubai.
 Juodupės „Juodupė“ ir toliau baudžia Vilniaus „Ober – Haus“ komandą. Atvirajame Lietuvos ledo ritulio čempionate Šiaurės Lietuvos miestelio komanda Rokiškyje 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) įveikė sostinės klubą ir įsitvirtino ketvirtojoje čempionato vietoje.
 
Rokiškyje ledo ritulio rungtynėse tvyro ypatinga atmosfera. Dvikova, kuri turėjo vykti Juodupėje, dėl oro sąlygų perkelta į Rokiškį, kur jau nuo gruodžio pradžios išlietas dirbtinis ledas. Juodupė irgi turės ledą, tačiau natūralų ir tik po kelių dienų. Beje, ledą jau lieja ir Panevėžio entuziastai, kurie kitos savaitės viduryje jau planuoja žaisti savo aikštelėje.
 
Rokiškyje kaimyninio miestelio komandą palaikė vietiniai, o ir būrys geltonai pasipuošusių juodupėnų. Teisingai spėjo vietiniai žinovai, kurie tvirtino, jog pirmosios juodupėnų skanduotės pasigirs antrajame kėlinyje. Taip ir įvyko, o iki to sirgaliai kaupėsi. Jiems težinomais būdais.
 
Žinoma, vilniečiai sulaukė gražių epitetų, žinoma, jie buvo išvadinti švelniai tariant, „nelietuviais“, tačiau pažįstantys vietinę publiką žino, jog be to neapsieisi. O ir vietiniai niekada neglosto atvykėlių.
 
Aikštelėje abi komandos kovojo garbingai. Kovingose ir lygiose rungtynėse progų turėjo abi komandos, o vilniečiai, nors ir žaidė dešimtyje, dažnai grasė varžovų vartams.
 
„Juodupės“ klubas pirmasis pasižymėjo dvikovoje, antrojo kėlinio pabaigoje išnaudojo varžovų klaidas, kai pastarieji ant ledo liko trise ir iki antrojo kėlinio pabaigos likus sekundei pelnė antrąjį įvartį.
 
Vilniečiai bandė lyginti trečiajame kėlinyje, tačiau nieko nuveikti nesugebėjo.