Titulinis » Naujienos » Vilniaus „Ober-Haus“ nusileido LRML čempionato lyderiui „Orakului“ (FOTO)

Vilniaus „Ober-Haus“ nusileido LRML čempionato lyderiui „Orakului“ (FOTO)

2019-01-24
LRML informacija
Sausio 23 d. „Pramogų arenoje“ pečius surėmė Naujosios Vilnios „Orakulas“ ir Vilniaus „Ober-Haus“. Beveik nepriekaištingai šį sezoną žaidžiantis „Orakulas“ nepaliko šansų „Ober-Haus“ ledo ritulininkams ir juos nugalėjo rezultatu 8:4 (2:1, 3:1, 3:2).
 
Intriga kvepėjo tik pirmoji rungtynių pusė. Pirmasis įvartį į savo sąskaitą 7-ąją minutę įsirašė „Orakulas“. Iščiuožusiam iš priešvarčio „Ober-Haus“ vartininkui Pavelo Jermakovo taiklų metimą teko stebėti iš šalies (1:0). Tačiau „Ober-Haus“ komanda skolinga neliko ir tą pačią minutę rezultatą išlygino. Įvarčio autorius – Marius Šalomskas (1:1). 17-ąją minutę „Ober-Haus“ vartininkas nespėjo sureaguoti į taiklų Vytauto Šalengos metimą (2:1).
 
Antrojo kėlinio pradžioje ritulį į „Ober-Haus“ vartus pasiuntė Artūras Adomavičius (3:1). „Ober-Haus“ tempą išlaikė: ryžtingu tolimu metimu Remigijus Valickas skirtumą sušvelnino (3:2). Tačiau nuo šio momento „Ober-Haus“ žaidėjai savo priešininkus „paleido“: jų atakos kaip į sieną atsimušdavo į tvirtą „Orakulo“ gynybą. Tuo tarpu Naujosios Vilnios komanda toliau rinkosi įvarčius: 34-ąją minutę taikliu metimu puolimą užbaigė Darius Tovianskij (4:2), o 37-ąją minutę individualiu įvarčiu atotrūkį padidino Sergejus Larionov (5:2).
 
Paskutinio kėlinio pradžioje „Ober-Haus“ bandė reabilituotis: 42-ąją minutę „Orakulo“ vartų tinklą pasiekė Vadimo Kozlovo smogtas ritulys (5:3). Tačiau „Orakulo“ spurtas sužlugdė „Ober-Haus“ viltis laimėti rungtynes: 43-iąją minutę įvartį įmušė Askolds Varpinš (6:3), 52-ąją – Sergejus Larionov (7:3). Baigiantis rungtynėms įtampa išaugo: už nesportinį elgesį iki susutikimo pabaigos baudų suolelį šildė Ruslanas Radiun. 55-ąją minutę „Orakului“ įvartį pelnė Jurijus Goriančik (8:3). Įtampai neatslūgus kilo konfliktas tarp „Ober-Haus“ ir „Orakulo“ žaidėjų, dėl to teisėjai konflikto dalyviams skyrė po 25 min. drausmines nuobaudas. Paskutinės susitikimo minutės „Ober-Haus“ žaidėjo Mariaus Šalomsko įvartis buvo tik simbolinis (8:4).