Titulinis » Naujienos » Užsienyje žaidžiančių lietuvių spalis: sukurta istorija, keičiami klubai ir užkariaujami rezultatyviausių žaidėjų sąrašai

Užsienyje žaidžiančių lietuvių spalis: sukurta istorija, keičiami klubai ir užkariaujami rezultatyviausių žaidėjų sąrašai

2018-11-01
hockey.lt informacija
Pasibaigė dar vienam mėnesis, kurio metu po beveik visą pasaulį išsibarstę užsienyje rungtyniaujantys Lietuvos ledo ritulininkai atstovavo savo klubams. Hockey.lt portalas tęsia kas mėnesines lietuvių pasirodymų užsienio čempionatuose apžvalgas, o šį kartą jums pristatome mūsų šalies atstovų spalio mėnesio pasiekimus.
 
Mėnesio pasirodymas
 
Nerijus Ališauskas („Dinamo“, Latvija)
KHL: 8 rungtynės – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas, 5 metimai į vartus, 10 blokuotų metimų, 7 jėgos veiksmai, 1 išprovokuota pražanga, 2 baudos minutės, +/- rodiklis -2
 
Beveik visą rugsėjį galimybių pasireikšti negavęs N. Ališauskas ir šio mėnesio pradžioje buvo priverstas kantriai laukti savųjų progų. Per pirmuosius keturis mėnesio mačus jis susitikimui buvo registruotas vos kartą ir 3:6 pralaimėjimu prieš „Sibir“ pasibaigusiose rungtynėse ant ledo praleido vos 1:36 min.
 
Visgi, kai mūsų šalies atstovui pagaliau buvo suteikta galimybė parodyti save, jis savo žaidimu ne tik pateisino jam skirtą pasitikėjimą, tačiau ir pelnytai užsitarnavo kur kas didesnę rolę savo komandoje. Gavęs progą pasirodyti ant ledo septintuoju gynėju, lietuvis netruko įrodyti esąs vertas kur kas daugiau žaidybinio laiko ir netrukus jį jau pamatėme pirmajame komandos penketuke.
 
Pirmasis Lietuvos atstovo įvartis KHL, vienas rezultatyvus perdavimas, sumušti asmeniniai karjeros rekordai sužaisto laiko ir blokuotų metimų kategorijoje – visą tai N. Ališauskas sugebėjo pasiekti per šį spalį. Vis didesnę atsakomybę komandoje gaunantis lietuvis pastaruosius penkis mačus ant ledo praleido daugiau nei 20 minučių, o klubas per šį laikotarpį iškovojo tris labai svarbias pergales.
 
Verta pastebėti, kad visus tris mačus be N. Ališausko šį mėnesį pralaimėjusi „Dinamo“ į pergalių kelią sugrįžo būtent prisiminusi lietuvį ir suteikusi jam vieną iš pagrindinių rolių gynyboje. Kai N. Ališauskas ant ledo praleido bent 10 minučių – rygiečiai iškovojo keturias pergales ir patyrė tris pralaimėjimus, o sėkminga atkarpa padėjo jiems sugrįžti į pirmąją KHL Vakarų konferencijos aštuntuką.
 
Kiti žaidėjai:
 
Mantas Armalis („Skelleftea AIK“, Švedija)
Čempionų lyga: 1 rungtynės – 1 praleistas įvartis, 36 atremti metimai (97,3%)
SHL: 3 rungtynės – 8 praleisti įvarčiai, 63 atremti metimai (88,7%)
 
Ne patį sėkmingiausią mėnesį išgyveno Mantas Armalis ir jo atstovaujama „Skelleftea“ komanda. Nors pirmose mėnesio rungtynėse puikų mačą sužaidęs lietuvis padėjo savo ekipai 2:1 palaužti „Vaxjo“, Švedijos čempionate (SHL) pakartoti tokio pasiekimo spalį jam nebepavyko. Per likusius septynis mačus jis penkis kartus buvo paliktas ant suolo, o mače su buvusia savo ekipa – „Djurgardens“, vartininkas buvo pakeistas vos tik prasidėjus antrajam kėliniui, praleidus trečiąjį įvartį. Pergale nesibaigė ir paskutinis M. Armalio mačas SHL pirmenybėse, kuriame jo atstovaujamas klubas 3:4 nusileido „Orebro“ ekipai.
 
Ne ką sėkmingiau Švedijos pirmenybėse „Skelleftea“ rungtyniavo ir tada, kai vartus gynė M. Armalio kolega – lietuviui veiksmą stebint iš šalies jo ekipa neiškovojo nė vienos pergalės ir patyrė penkis pralaimėjimus. Nesėkminga serija nubloškė vienu metu lygoje pirmavusią ekipą net į devintąją poziciją SHL pirmenybėse.
 
Kur kas sėkmingiau „Skelleftea“ klubui sekėsi Čempionų lygoje, kur M. Armalis puikiai gynė vartus (36 atremti metimai iš 37) ir padėjęs savo ekipai 5:1 sutriuškinti „IFK Helsinki“, kartu su komandos draugais pateko į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, nieko nelėmusiose paskutinėse rungtynėse, kuriose M. Armalis liko ant suolo, pergale po pratęsimo 4:3 jau džiaugėsi varžovai.
 
Tadas Kumeliauskas („Saryarka“, Kazachstanas)
VHL: 4 rungtynės – 6 metimai į vartus, 2 baudos minutės, 57% laimėtų ritulio įmetimų, +/- rodiklis -1
 
Sezono eigoje į Rusijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančią „Saryarka“ komandą persikėlęs T. Kumeliauskas spalį šioje ekipoje sužaidė keturis mačus. Savo taškų kraičio naujame klube 27-erių metų puolėjas neatsidarė, o jo klubas iškovojo dvi pergales iš keturių galimų.

Tiesa, po šių mačų T. Kumeliauskas pasitempė raumenį ir mėnesio pabaigoje ši Kazachstano ekipa jau vertėsi be susižeidusio lietuvio pagalbos bei įsirašiusi tris pergales iš penkių galimų VHL lygoje užima šešioliktą poziciją.
 
Ant ledo puolėjas turėtų sugrįžti jau lapkričio pradžioje.
 
Arnoldas Bosas („Bayreuth Tigers“, Vokietija)
DEL2: 7 rungtynės – 4 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 24 metimai į vartus, 4 baudos minutės, +/- rodiklis -2
 
Ir toliau rezultatyviai Vokietijoje rungtyniauja A. Bosas, kuris spalį vidutiniškai per vieną mačą rinkdavo po vieną rezultatyvumo balą. Į „Dresner Eislowen“ (4:1) vartus jis pelnė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą, prieš „Freiburg“ (3:5) tiksliai smūgiavo dukart, „Bad Nauheim“ (1:5) komandą nuliūdino vienu įvarčiu, o prieš „Tolzen Lowen“ (4:2) jis pasižymėjo dviem rezultatyviais perdavimais. Dar trejuose mačuose puolėjas liko be taškų, o vieną praleido dėl smulkios traumos.
 
Sezoną septyniais pralaimėjimais iš eilės pradėjusi „Bayreuth Tigers“ komandą spalį iškovojo tris pergales ir patyrė 5 nesėkmes, tačiau net ir tai nepadėjo jiems pakilti iš paskutinės turnyrinės lentelės pozicijos.
 
Šį sezoną per 13 mačų 10 rezultatyvumo balų (7 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai) surinkęs A. Bosas rezultatyviausių DEL2 žaidėjų rikiuotėje žengia 70-as.
 
Emilijus Krakauskas („EHC Kloten“, Šveicarija)
Šveicarijos taurė: 1 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas
„Swiss League“: 10 rungtynių – 1 įvartis, 7 metimai į vartus, +/- rodiklis -4
 
Itin nesėkmingą atkarpą spalio pradžioje išgyveno E. Krakausko atstovaujama „EHC Kloten“ komanda. Sezoną sėkmingai pradėjusi ekipa lygoje patyrė net septynis pralaimėjimus iš eilės, o nesėkmių seriją jiems pavyko nutraukti tik mėnesio pabaigoje, 8:1 sutriuškinant „Ticino Rockets“ klubą. Būtent šiame mače vienintelį savo mėnesio įvartį pelnė ir Lietuvos rinktinės puolėjas.
 
Vos dvi pergalės per dešimt susitikimų gerokai pablogino „EHC Kloten“ situaciją antroje pagal pajėgumą Šveicarijos lygoje. Dabar 15 taškų turinti ekipa užima septintąją poziciją, tačiau ji vos tašku lenkia devintoje pozicijoje žengiančius varžovus.
 
Kur kas pozityvesnės Lietuvos rinktinės puolėjo klubo nuotaikos kalbant apie Šveicarijos taurę. Ten „EHC Kloten“ netikėtai 4:3 nugalėjo šiuo metu pajėgiausią šalyje „Biel“ komandą bei pateko į ketvirtfinalio etapą. Prie pergalės prieš savo buvusią komandą E. Krakauskas prisidėjo rezultatyviu perdavimu.
 
Jaunius Jasinevičius („Comet“, Norvegija)
1. divisjon: 9 rungtynės – 8 rezultatyvūs perdavimai, 31 metimas į vartus, 2 baudos minutės, +/- rodiklis +1
 
Paulius Gintautas („Comet“, Norvegija)
1. divisjon: 9 rungtynės – 9 įvarčiai, 9 rezultatyvūs perdavimai, 48 metimai į vartus, 27 baudos minutės, +/- rodiklis +13
 
Ugnius Čižas („Comet“, Norvegija)
1. divisjon: 9 rungtynės – 7 įvarčiai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 16 metimų į vartus, 29 baudos minutės, +/- rodiklis +11
 
Spalį trijų lietuvių atstovaujama „Comet“ komanda iškovojo septynias pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Tai leido jiems pakilti į pirmąją „1. Divisjon“ poziciją bei prieš artimiausius konkurentus turėti dviejų taškų pranašumą.
 
Visiems trims lietuviams mėnesis buvo sėkmingas ir rezultatyvus: bendrai jie surinko net 40 rezultatyvumo balų, o išskirtinis buvo P. Gintauto mėnuo – šis žaidėjas per mačą vidutiniškai rinko po vieną įvartį ir vieną rezultatyvų perdavimą.
 
Po šio mėnesio visus lietuvius galima pastebėti rezultatyviausių žaidėjų viršūnėse – 22 rezultatyvumo balus (13 įvarčių ir 9 rezultatyvūs perdavimai) per 12 sezono mačų surinkęs P. Gintautas žengia penktas, 21 tašką (8 įvarčiai ir 13 rezultatyvių perdavimų) turintis U. Čižas – šeštas, o tarp rezultatyviausių lygos gynėjų 10 kartų prie įvarčių tiesiogiai prisidėjęs J. Jasinevičius (1 įvartis ir 9 rezultatyvūs perdavimai) rikiuojasi šeštoje pozicijoje.
 
Aimas Fiščevas („Furuset“, Norvegija)
1. divisjon: 3 rungtynės – 3 metimai į vartus, 2 baudos minutės, +/- rodiklis -1
 
Į peržiūrą Norvegijoje spalį išvykęs ir sėkmingai joje pasirodęs A. Fiščevas mėnesio pabaigoje debiutavo „1. Divisjon“ lygoje. Nors pats mūsų šalies atstovas prie įvarčių tiesiogiai neprisidėjo, iki lietuvio prisijungimo devynis mačus iš eilės pralaimėjusi „Furuset“ komanda sugebėjo iškovoti pirmąją sezono pergalę 5:1 sutriuškindama „Hasle-Loren“ klubą.
 
Pirmieji taškai leido „Furuset“ pakilti iš turnyrinės lentelės dugno ir pakilti į devintąją poziciją dešimties komandų turnyre.
 
Domantas Čypas („HC Poruba“, Čekija)
 „Chance Liga“: 6 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 6 metimai į vartus, 8 blokuoti metimai, 4 baudos minutės, +/- rodiklis -1
„2. Liga“: 1 rungtynės
 
Mėnesio pradžioje užbaigęs savo trumpalaikę nuomą į žemesnio diviziono „Orlova“ komandą, D. Čypas spalio 17 dieną sėkmingai sugrįžo į pagrindinę „HC Poruba“ sudėtį ir jau sugrįžimo rungtynėse įsirašė savo pirmąjį sezono rezultatyvų perdavimą antroje pagal pajėgumą Čekijos lygoje. Nuo šio susitikimo gynėjas nuolatos pateko į savo klubo paraišką mačams ir padėjo savo klubui iškovoti tris pergales per šešis susitikimus.
 
Po 19 sužaistų susitikimų „Poruba“ savo sąskaitoje turi 28 taškus ir užima dešimtąją poziciją „Chance Liga“ pirmenybėse. Nuo aštuntoje vietoje žengiančių varžovų jie atsilieka vos trimis taškais.
 
Pijus Rulevičius („Thunderbolts“, JAV)
SPHL: 3 rungtynės – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 10 smūgių, 8 baudos minutės
 
Sezoną SPHL lygoje rezultatyviai pradėjo P. Rulevičius, kuris jau pirmosiose sezono rungtynėse pelnė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą mače su „Ice Bears“ klubu. Dar vieną įvartį lietuvis pridėjo rungtynėse su „Rivermen“, viename mače jis nepasižymėjo, o dar vieną susitikimą praleido. Nepaisant rezultatyvaus puolėjo žaidimo, jo ekipa pergalių iškovoti vis dar nesugebėjo – lietuvio ekipa pralaimėjo visus keturis šio sezono mačus.
 
Po keturių mačų „Thunderbolts“ yra vienintelė taškų dar neturinti lygos komanda ir užima paskutinę vietą SPHL, o tris rezultatyvumo balus surinkęs P. Rulevičius pagal rezultatyvumą lygoje dalijasi 27-ąją poziciją.
 
Povilas Verenis („ESC Dorfen“, Vokietija)
„Bayernliga“: 3 rungtynės – 4 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 4 baudos minutės
 
Ketvirtoje Vokietijos lygoje puikiai debiutavo P. Verenis, kuris savo pirmosiose rungtynėse pelnė tris įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą, o jo klubas šventė pergalę (9:3 prieš „EHC Klostersee). Rungtynėse prieš „EC Bad Kissingen“ (1:4) lietuvis pelnė dar vieną įvartį, o per šį mėnesį jis kartą mačą baigė nepasižymėjęs, o dar du kartus dėl traumos nebuvo registruotas rungtynėms.
 
Po šešių sužaistų mačų „ESC Dorfen“ savo lygoje žengia dešimti, tačiau už daugumą komandų jie yra sužaidę dvejomis rungtynėmis mažiau.
 
Donatas Žukovas („EHC Konigsbrunn“, Vokietija)
„Bayernliga“: 5 rungtynės – 17 praleistų įvarčių
 
Iš kitos Vokietijos „Bayernliga“ ekipos į „EHC Konigsbrunn“ persikėlęs D. Žukovas iš karto tapo tvirtu pagrindiniu šios komandos vartininku. Per visą mėnesį ledo ritulininkas praleido tik vieną mačą, kai buvo norima žaidybinės praktikos suteikti jo dubleriui, o kituose susitikimuose jis vartus gynė be keitimų.
 
Lietuvio indėlis į komandos rezultatus itin ryškus – visus penkis mačus jam ginant vartus komanda iškovojo taškus, o keturis kartus ir pergales, o visi trys šio sezono susitikimai be D. Žukovo taškų „EHC Konigsbrunn“ taip ir neatnešė. Sėkmingas vartininko žaidimas leido jo ekipai pakilti į septintąją poziciją lygoje, kuri leistų sezoną tęsti atkrintamosiose varžybose.
 
Danielius Bogdziulis („EC Nordhorn“, Vokietija)
„Regionalliga“: 4 rungtynės – 7 įvarčiai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Itin rezultatyviai sezoną Vokietijos ketvirtoje lygoje pradėjo D. Bogdziulis. Jau pirmosiose rungtynėse su „Waserstars Bremen“ (6:7 po pratęsimo) jis pelnė tris įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą, o sustoti jis nesiruošė ir kituose mačuose. Prieš „Hamburger SV“ (4:5) jis atliko tris rezultatyvius perdavimus, o per du mačus prieš „Adendorfer EC (dvi pergalės vienodais rezultatais 5:4) jis surinko 4 įvarčius ir 2 rezultatyvius perdavimus.
 
13 rezultatyvumo balų vos per keturis mačus leidžia lietuviui užtikrintai pirmauti rezultatyviausių lygos žaidėjų rikiuotėje. Tuo tarpu jo atstovaujama „EC Nordhorn“ komanda pirmenybėse žengia antra.
 
Kostas Gusevas („HK Riga“, Latvija)
MHL: 12 rungtynių – 13 metimų į vartus, 16 blokuotų metimų, 12 jėgos veiksmų, 4 baudos minutės, +/- rodiklis -4
 
Markas Kaleinikovas („HK Riga“, Latvija)
MHL: 2 rungtynės – 3 metimai į vartus, +/- rodiklis -1
 
Šį mėnesį Rusijos aukščiausioje jaunimo lygoje (MHL) rungtyniaujančiame „HK Riga“ klube pradėjo du lietuviai, tačiau jau netrukus jų liko vos vienas. Sužaidęs vos tris mačus šiame sezone su komanda išsiskyrė M. Kaleinikovas, tad Rygoje liko vienintelis K. Gusevas. Šiam mėnesis su ekipa buvo tikrai nelengvas – laimėjusi tik pirmą ir paskutinę mėnesio akistatą spalį komanda buvo patyrusi net dešimt pralaimėjimų iš eilės.
 
Visuose mėnesio mačuose žaidęs K. Gusevas savo taškų kraičio nepapildė, tačiau kartu su komandos draugais jis sėkmingai rungtyniavo gynyboje. Visgi, nepaisant gero komandos pasirodymo ginantis, „HK Riga“ puolimas gerokai strigo ir per 12 mačų jie pasižymėjo vos 14 kartų. Nenuostabu, kad nemušant įvarčių nebuvo iškovojama ir taškų, o po nesėkmingo mėnesio Latvijos klubas MHL lygoje nukrito į 15 poziciją ir gerokai susikomplikavo savo galimybes pasivaržyti dėl vietos atkrintamosiose varžybose.
 
Paulius Rumševičius („Liepaja“, Latvija)
OHL: 7 rungtynės – 3 metimai į vartus, 6 baudos minutės
JAHL: 5 rungtynės – 3 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Egidijus Binkulis („Liepaja“, Latvija)
OHL: 2 rungtynės
JAHL: 4 rungtynės – 6 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 6 baudos minutės
 
„Liepaja“ klubo lietuviai spalį turėjo skirtingas roles savo komandoje. Jei P. Rumševičius nepraleido nė vieno mačo tiek aukščiausioje Latvijos lygoje, tiek ir antrajame pagal pajėgumą divizione, tai E. Binkulis stipriausioje kaimyninės šalies lygoje sužaidė vos du mačus.
 
Negaudamas galimybių OHL lygoje, E. Binkulis atsigriebė JAHL pirmenybėse, kur jis sužaidė du puikius mačus. Prieš „Pardaugava“ jis pelnė du įvarčius bei atliko rezultatyvų perdavimą, o į „Marupe/Ako“ vartus jis pasiuntė net tris įvarčius ir pridėjo vieną rezultatyvų perdavimą.
 
Pagrindinė „Liepaja“ komanda Latvijos pirmenybėse žengia šešta, o antroji jų ekipa antrajame divizione užima trečiąją poziciją.
 
Artiomas Starovoitovas („Dinaburg“, Latvija)
JAHL: 5 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai
 
16-metis A. Starovoitovas šį mėnesį iš pradžių mače su „HS Riga 2002“ (8:2) atliko savo pirmąjį sezono rezultatyvų perdavimą, o mėnesio pabaigoje surengė ir, kol kas, savo geriausią pasirodymą antroje pagal pajėgumą Latvijos lygoje. Į „Prizma“ (12:3) vartus jis pelnė įvartį bei asistavo pasižymėjusiam komandos draugui. Kitų trijų mačų metu gynėjas nepasižymėjo.
 
Keturis mačus iš penkių šį mėnesį laimėjusi „Dinaburg“ komanda ir toliau užtikrintai pirmauja JAHL lygoje. Kol kas nė vieno mačo nepraleidęs A. Starovoitovas savo sąskaitoje turi tris rezultatyvumo balus bei vis dar išvengė baudos minučių.
 
Edgaras Protčenko („Billingham Stars“, Anglija)
NIHL: 4 rungtynės – 2 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
„EIHA North Cup“: 3 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, 6 baudos minutės
 
E. Protčenko ir jo atstovaujamas klubas mėnesį pradėjo pergale 8:4 NIHL lygoje prieš „Nottingham Lions“ klubą, tačiau vėliau per visą mėnesį ir septynias likusias rungtynes nelaimėjo nė vienos akistatos tiek savo lygoje, tiek ir taurės turnyre. Visgi, dėl to kaltinti E. Protčenko tikrai nederėtų – gynėjas turėjo ne vieną rezultatyvų ir sėkmingą mačą, o pastebimiausias jis buvo spalio 14 dienos rungtynėse su „Solway Sharks“, kuriose jis pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą.
 
Po aštuonių sužaistų mačų NIHL pirmenybėse „Billingham Starts“ tarp dešimties komandų užima aštuntąją poziciją, o „EIHA North Cup“ turnyre po tiek pat susitikimų tarp septynių klubų jie žengia penkti. Per 15 sezone sužaistų mačų 5 įvarčius pelnęs ir 7 rezultatyvius perdavimus atlikęs E. Protčenko yra vienas iš rezultatyviausių savo komandos žaidėjų.
 
Ruslanas Černychas („Nottingham Lions“, Anglija)
NIHL: 2 rungtynės
 
Po praėjusio mėnesio su „Milton Keynes Thunder“ išsiskyręs R. Černychas netruko rasti naujos komandos Anglijoje. Jis prisijungė prie „Nottingham Lions“ klubo, su kuriuo sužaidė 2 mačus, per kuriuos jis nepasižymėjo, o jo naujoji ekipa patyrė dvi nesėkmes. Dar vienas mačas su „Blackburn Hawks“ buvo nutrauktas įpusėjus susitikimui, tačiau ir jame taškų jiems tikėtis buvo sunku – varžovai tuomet jau pirmavo 4:0.
 
Taškų po 11 mačų vis dar neturinti „Nottingham Lions“ NIHL pirmenybėse užima paskutinę poziciją, o iš jos jiems pakilti bus nelengva, nes artimiausi varžovai ne tik yra atitrūkę 4 taškais, tačiau ir yra sužaidę net 5 rungtynėmis mažiau nei R. Černycho ekipa.
 
Danielius Nomanovas („Blackburn Hawks“, Anglija)
 „EIHA North Cup“: 4 rungtynės – 1 įvartis, 3 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Praėjusio mėnesio pabaigoje gauta nuobauda gerokai apkarpė D. Nomanovo pasirodymus spalio mėnesį. Dėl gautos diskvalifikacijos jis turėjo praleisti net tris mačus, o po to, kai mačas su R. Černycho klubu buvo nutrauktas ir jo statistika anuliavosi, galima konstatuoti faktą, jog puolėjas šį mėnesį lygos mačų taip ir nesužaidė.
 
Tiesa, lietuvis su klubu sužaidė keturis „EIHA North Cup“  taurės mačus, o paskutiniame iš jų 9:4 įveikus „Billingham Stars“, „Blackburn Hawks“ pagaliau nutraukė septynių pralaimėjimų iš eilės seriją. Pergalingas mačas šį mėnesį buvo sėkmingiausias ir D. Nomanomui, kuris prie triumfo prisidėjo įvarčiu ir dviem rezultatyviais perdavimais.
 
Nepaisant pergalės paskutiniame mače, sezono pradžia „Blackburn Hawks“ klubui tikrai nėra labai sėkminga – tiek NIHL pirmenybėse, tiek ir taurėje jie užima priešpaskutinę poziciją. 11 mačų šiame sezone sužaidęs D. Nomanovas savo sąskaitoje turi 3 įvarčius, 5 rezultatyvius perdavimus ir net 53 baudos minutes.
 
Danielius Tamašauskas („Haringey Huskies“, Anglija)
NIHL2: 4 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Visus keturis šio mėnesio mačus antroje pagal pajėgumą Anglijos lygoje – NIHL2 sužaidė gynėjas D. Tamašauskas. Prie įvarčių mūsų šalies atstovas neprisidėjo, o jo klubas iškovojo vieną pergalę bei patyrė tris nesėkmes.
 
Po aštuonių sužaistų mačų NIHL2 čempionate „Haringey Huskies“ tarp 16 komandų žengia 12. Šešis mačus sezone sužaidęs D. Tamašauskas prie įvarčių tiesiogiai vis dar neprisidėjo.
 
Ernestas Kielius („Haugesund Seagulls“, Norvegija)
2. divisjon: 2 rungtynės – 7 praleisti įvarčiai, 41 atremtas metimas (85,4%)
 
Trečiajame Norvegijos divizione dvejomis pergalėmis sezoną pradėjo E. Kielius ir jo atstovaujama „Haugesund Seagulls“ komanda. Lietuvis žaidė be keitimų, o jo klubas dukart 6:4 ir 5:3 nugalėjo „Ski Icehawks“ ledo ritulininkus.
 
Po dviejų sužaistų mačų E. Kieliaus klubas pirmauja lygoje, tačiau prieš pat sezoną iš jos pasitraukus „Hafrsfjord“ komandai, šiame divizione iš viso varžosi vos keturi klubai.
 
Artūras Laukaitis („Blue Devils“, JAV)
NCAA III: 2 rungtynės – 1 įvartis, 5 metimai į vartus
 
Šiemet „Wisconsin-Stout“ universitete pradėjęs studijuoti Lietuvos rinktinės puolėjas A. Laukaitis spalio pabaigoje debiutavo antrajame pagal pajėgumą NCAA divizione – NCAA III. Pirmose pergalingose rungtynėse prieš „Trine“ universitetą (3:0) jis nepasižymėjo, o mače su „Aurora“ universitetu, kurį lietuvio ekipa pralaimėjo 2:5, puolėjas pelnė pirmąjį savo sezono įvartį.
 
Lapkritį „Blue Devils“ ekipos laukia dar aštuoni NCAA III mačai.
 
Laurynas Lubys („SaiPa“, Suomija)
„Nuorten SM-Liiga“: 6 rungtynės – 17 praleistų įvarčių, 2 baudos minutės, 125 atremti metimai (88%)
 
Išbandymų kupiną mėnesį turėjo Suomijos aukščiausioje jaunimo iki 20 metų lygoje rungtyniaujantis L. Lubys. Mėnesio pradžioje praleidęs pirmus du mačus, trečioje dvikovoje šanso sulaukęs lietuvis buvo pakeistas jau po pirmojo kėlinio, kai jis mače su „Assat“ per jį praleido du įvarčius. Visgi, dar vienos galimybės Lietuvos rinktinės narys sulaukė jau kitame mače pasirodęs po keitimo, o jam nepraleidus įvarčių mūsų šalies atstovui atsirado daugiau galimybių pasirodyti ant ledo.
 
Per likusius šešis mačus L. Lubys keturis kartus sužaidė susitikimus nuo pirmos iki paskutinės minutės, o šį sezoną stringanti „SaiPa“ per juos iškovojo tris pergales. Tiesa, šeši praleisti įvarčiai rungtynėse su „TUTO Hockey“ neleido lietuviui turėti puikaus atremtų smūgių procento, o iš viso per spalį jis sulaikė 88% metimų į jo vartus.
 
21 mačą šiame sezone jau sužaidusi „SaiPa“ užima paskutinę 18 komandų turnyro vietą. Tuo tarpu dešimtyje mačų savo komandos vartus gynęs L. Lubys iš viso sezone atrėmė 88,1% metimų ir iš 31 klasifikuoto vartininko pagal šį rodiklį užima 25-ąją poziciją.
 
Martynas Grinius („Sport“, Suomija)
B-Nuorten SM-sarja“: 6 rungtynės – 2 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 2 baudos minutės
 
Dar vieną mėnesį puikiai pradėjo aukščiausioje Suomijos jaunių iki 18 metų lygoje rungtyniaujantis M. Grinius. Puolėjas iš Lietuvos mėnesio pradžioje turėjo trijų rezultatyvių mačų seriją, o vėliau ir sužaidė, kol kas, geriausią savo mačą šioje lygoje. Prieš „Blues“ ekipą lietuvis pelnė įvartį bei atliko tris rezultatyvius perdavimus.
 
Mėnesį 16-mečiui sujaukė tik patirta peties trauma, dėl kurios jis buvo priverstas praleisti paskutinius du susitikimus.
 
Dvi pergales iš aštuonių galimų per mėnesį iškovojusi „Sport“ komanda turnyrinėje lentelėje žengia 13, o nuo dešimtos pozicijos, kurią užėmusi komanda pratęs kovą dėl aukščiausių pozicijų, juos skiria jau dešimt taškų. Per 16 susitikimų 14 rezultatyvumo balų (6 įvarčiai ir 8 rezultatyvūs perdavimai) surinkęs M. Grinius rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše žengia 37-as.
 
Herkus Marcinkevičius („HC Lugano“, Šveicarija)
„Elite Jr. A“: 9 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Darbingą mėnesį Šveicarijos aukščiausioje jaunimo iki 20-ies metų lygoje turėjo gynėjas H. Marcinkevičius. Su pora metų vyresniais varžovais besivaržantis lietuvis sužaidė visus devynis komandos mačus, per kuriuos jam pasižymėti nepavyko, o jo klubas iškovojo vos vieną pergalę ir patyrė aštuonis pralaimėjimus.
 
Šį sezoną vos triskart per 15 susitikimų triumfavusi „HC Lugano“ „Elite Jr. A“ pirmenybėse užima paskutinę – dvyliktą poziciją.
 
Rojus Plepys („EHC Biel-Bienne Spirit“, Šveicarija)
„Elite Novizen“: 7 rungtynės – 6 baudos minutės
 
Permainingą mėnesį aukščiausioje Šveicarijos jaunių iki 17-kos metų čempionate turėjo R. Plepio atstovaujama „EHC Biel-Bienne Spirit“ komandą. Mėnesį pradėję net keturiais pralaimėjimais iš eilės, vėliau šios komandos atstovai sugebėjo atsitiesti mėnesį užbaigdami tokia pačia pergalių serija. Vieną mačą praleidęs lietuvis per kitus septynis susitikimus taškų į savo kraitį neįsirašė.
 
Tarp 13 pirmenybėse dalyvaujančių komandų lietuvio ekipa žengia penkta.
 
Nikita Kuzminovas („Okanagan HC Europe White“, Austrija)
EBJL: 4 rungtynės – 11 praleistų įvarčių, 111 atremtų metimų (91%)
 
Jungtinėje Austrijos, Vengrijos ir Čekijos šalių EBJL jaunimo iki 18 metų lygoje ir toliau pagrindinio vartininko rolę tvirtai užima N. Kuzminovas. Šį mėnesį vartininkas sužaidė keturis mačus iš penkių, o su savo ekipa jis iškovojo dvi pergales.
 
Tarp dešimties A grupės komandų „Okanagan HC Europe White“ žengia septinta. Tuo tarpu per septynis mačus 90,9% metimų atrėmęs N. Kuzminovas pagal šį rodiklį lygoje yra tryliktas.
 
Mantas Stankius („EV Fussen“, Vokietija)
DNL II: 6 rungtynės – 3 rezultatyvūs perdavimai, 8 baudos minutės, +/- rodiklis -1
 
Vos vieną pergalę per spalį pavyko iškovoti M. Stankiaus atstovaujamai „EV Fussen“ komandai. Visgi, asmeniškai pačiam gynėjui produktyviausios buvo pralaimėjimu pasibaigusios rungtynės su „Schwenninger ERC“, kuriose jis atliko du rezultatyvius perdavimus.
 
Po nesėkmingo mėnesio „DNL II“ pirmenybėse „EV Fussen“ nukrito į aštuntąją poziciją. Per 13 šio sezono susitikimų M. Stankius pasižymėjo 2 įvarčiais ir 5 rezultatyviais perdavimais bei yra netoli rezultatyviausių lygos gynėjų dvidešimtuko.
 
Nikita Piazenko („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 3 rungtynės – 5 įvarčiai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 8 metimai į vartus
„Division 1“: 3 rungtynės – 3 metimai į vartus
 
Martynas Radzevičius („Herning“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 2 rungtynės – 3 metimai į vartus
 
Danijos jaunimo iki 20 metų pirmenybėse puikią formą demonstruoja N. Piazenko, kuris per visus tris mėnesio mačus nepaliko rungtynių nepelnęs bent vieno įvarčio ir nesurinkęs bent 2 rezultatyvumo balų. Įspūdingiausias jam buvo susitikimas su „Odense“, kuriame jis pelnė tris įvarčius ir pasiekė „hat-tricką“. Jo komandos draugas M. Radzevičius prie trimis pergalėmis pasibaigusių mačų rezultatyvumo balais neprisidėjo, o viename mače jis nerungtyniavo.
 
18 taškų po 7 sužaistų mačų turinti „Herning“ savo konferencijoje žengia antra, tačiau jie dar turės dvi galimybes pasivyti pirmaujančia „Vojens“ komandą, kadangi ji yra sužaidusi dviem mačais daugiau. Rezultatyviausių žaidėjų dešimtuke figūruojantis N. Piazenko su 9 rezultatyvumo balais (6 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai) tarp šios lygos žaidėjų užima devintąją poziciją. M. Radzevičiaus taškų savo sąskaitoje vis dar neturi.
 
Tuo tarpu antroje pagal pajėgumą Danijos lygoje (Division 1) šį mėnesį pratęsti savo puikių pasirodymų N. Piazenko nepavyko. Nors su juo ekipa iškovojo tris pergales iš tiek pat galimų, pats puolėjas šiose rungtynėse į rezultatyvumo grafas nepateko.
 
Vos kartą per devynis mačus suklupusi „Herning“ ir toliau užtikrintai pirmauja „Division 1“ Vakarų divizione. Per penkis šiose pirmenybėse sužaistus mačus N. Piazenko savo sąskaitoje turi įvartį ir du rezultatyvius perdavimus.
 
Tadas Ramanauskas („Odense IK“, Danija)
Danijos U-20 čempionatas: 1 rungtynės – 8 praleisti įvarčiai, 19 atremtų metimų (70,4%)
 
Tiek pačiam T. Ramanauskui, tiek ir jo ekipai spalis buvo tikrai nesėkmingas. Lietuvos gavo vos vieną progą stoti į vartus itin nesėkmingame mače prieš „Herning“ jaunimą, kuriame praleidęs 8 įvarčius jis buvo pakeistas. Kituose keturiuose mačuose komandos vartų gynyba buvo patikėta mūsų šalies atstovo kolegai, kuriam sužibėti taip pat nepavyko – klubas dideliais skirtumais pralaimėjo tris iš keturių susitikimų.
 
Tarp šešių pirmenybių komandų „Odense“ po dviejų mėnesių kovų žengia penkta.
 
Faustas Nausėda („Kiekko-Vantaa“, Suomija)
„B-Nuorten Mestis“: 1 rungtynės – 1 praleistas įvartis, 13 atremtų metimų (92,9%)
 
Sėkmingai antroje Suomijos jaunių iki 18 metų lygoje žygiuoja F. Nausėdos atstovauja „Kiekko-Vanta“ ekipa - per mėnesį ši komanda patyrė vos vieną nesėkmę. Tiesa, prie sėkmingo ekipos žygio lietuviui prisidėti teko tik viename mače, kuriame jis sėkmingai gynė vartus rungtynėse su „Viikingit“.
 
Po puikaus mėnesio „Kiekko-Vanta“ pirmauja savo grupėje „B-Nuorten Mestis“ pirmenybėse, o išlaikius šią poziciją jie turėtų šansą pakovoti dėl vietos aukščiausioje šalies jaunių lygoje.
 
Christianas Volodinas („Titaanit“, Suomija)
„Nuorten Suomi-Sarja“: 7 rungtynės – 2 rezultatyvūs perdavimai, 6 baudos minutės
 
Pirmuosius savo rezultatyvumo balus šį mėnesį trečioje pagal pajėgumą Suomijos jaunimo iki 20 metų lygoje pelnė C. Volodinas, kuris dvejuose mačuose sėkmingai asistavo įvartį pelniusiam komandos draugui. Lietuvio pasirodymai leido jo ekipai iškovoti keturias pergales per septynerias sužaistas rungtynes.
 
Po 11 sužaistų mačų „Titaanit“ tarp aštuonių savo grupės komandų žengia trečia.
 
Nikita Volochas („Viking HC“, Švedija)
„J18 Division 1“: 4 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas
 
Sezoną Austrijoje pradėjęs N. Volochas pasuko į Švediją, kur jį į savo gretas pasikvietė trečioje pagal pajėgumą Švedijos jaunių iki 18 metų lygoje kovojanti „Viking HC“ komanda. Per pirmuosius keturis pirmenybių turus ši ekipa iškovojo dvi pergales, o puolėjas iš Lietuvos atliko vieną rezultatyvų perdavimą.
 
Arkadijus Reizinas („Kalix“, Švedija)
„J18 Division 1“: 2 rungtynės – 7 praleisti įvarčiai
 
Mėnesį pradėjęs rungtynėmis, kuriose praleido šešis įvarčius, o jo komanda 0:6 nusileido „Bodens“ bendraamžiams, per visą likusį mėnesį A. Reizinas progos sugrįžti į startinę sudėtį taip ir nebesulaukė. Tiesa, kartą jam buvo patikėti vartai paskutinėms 10 minučių, kai jo kolega jau buvo praleidęs 10 įvarčių, o per jam skirtą laiką lietuviui išlaikyti vartų „sausų“ nepavyko ir jis praleido vieną varžovų smūgį.
 
Ignas Bazanovas („Helsingborgs“, Švedija)
„J18 Division 1“: 1 rungtynės
 
15-mečiui I. Bazanovui spalį buvo suteikta vienintelė galimybė išbandyti savo jėgas trečioje pagal pajėgumą Švedijos jaunių iki 18 metų lygoje. Nors lietuvis nepasižymėjo, mače su „Jonstorps IF“ jo komanda iškovojo pergalę 5:2, o tai buvo vienintelė „Helsingborgs“ jaunimo pergalė per visą mėnesį.
 
Lukas Žukauskas („Junior Blues“, JAV)
NAHL: 2 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas, +/- rodiklis -1
 
Antroje pagal pajėgumą JAV jaunimo lygoje – NAHL spalį debiutavęs L. Žukauskas per du sužaistus mačus spėjo atlikti savo pirmąjį rezultatyvų perdavimą, tačiau vėliau jam pasirodyti ant ledo neleido trauma, dėl kurios puolėjas praleido paskutinius penkis komandos mačus.
 
Lietuvio atstovaujama Springfieldo „Junior Blues“ komanda savo divizione iš šešių ekipų po 15 sužaistų mačų užima penktąją poziciją.
 
Patrikas Misiukas („South Shore Kings“, JAV)
NCDC: 8 rungtynės – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas
„USPHL Premier“: 1 rungtynės
 
Spalį P. Misiuko atstovaujama „South Shore Kings“ komanda laimėjo šešias rungtynes iš dešimties, tačiau mūsų šalies atstovui ekipos treneriai ne visada rasdavo vietos ant ledo. Puolėjas praleido du mačus, o vienam mačui jis buvo išsiųstas į žemesnėje lygoje žaidžiančią antrąją šio klubo ekipą, tačiau nepaisant to per šį mėnesį be savo įvarčių P. Misiukas neliko. Dukart tiksliai smūgiavęs ir atlikęs vieną rezultatyvų perdavimą jis savo sezono taškų kraitį padidino iki 5.
 
Po 16 sužaistų mačų „South Shore Kings“ tarp dvylikos lygos komandų žengia šešta.
 
Dominykas Bogdziulis („Syracuse Stars“, JAV)
NCDC: 8 rungtynės – 1 įvartis, 6 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Spalį D. Bogdziulis ir vėl rinko savo rezultatyvumo balus, bet jo klubui šis mėnesis nebuvo toks sėkmingas kaip rugsėjis. Vos dvi pergalės per dešimt mačų gerokai nubloškė juos žemyn ir turnyrinėje lentelėje, kur jie nukrito iki devintos pozicijos.
 
Nepaisant komandos nesėkmių, D. Bogdziulis ir toliau patenka tarp 25 rezultatyviausių NCDC žaidėjų – 14 taškų (5 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai) jam garantuoja 22-ąją poziciją lygos snaiperių rikiuotėje.
 
Arvidas Domeika („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 6 rungtynės – 1 įvartis, 5 rezultatyvūs perdavimai, 13 baudos minučių
 
Karolis Krasilnikovas („Dallas Snipers“, JAV)
WSHL: 9 rungtynės – 2 įvarčiai, 7 rezultatyvūs perdavimai
 
Antrą sezoną WHSL lygoje pradedantis A. Domeika šįkart ten tikrai nesijaus vienišas – prie jo „Dallas Snipers“ komandoje prisijungė tautietis K. Krasilnikovas. Spalį jie pradėjo naująjį lygos sezoną, kurio starte buvo patirti trys pralaimėjimai prieš „El Paso Rhinos“, tačiau vėliau po tris kartus buvo nugalėtos „Cheyenne Stampede“ ir „Steamboat Wranglers“ komandos.
 
Mačus su „Cheyenne Stampede“ praleidęs A. Domeika šį mėnesį ne tik žaidė rezultatyviai, tačiau ir spėjo sudalyvauti muštynėse, o sezoną trimis tuščiais mačais pradėjęs K. Krasilnikovas vėliau įsibėgėjo ir pagal rezultatyvumą savo komandoje užima ketvirtąją poziciją.
 
Matas Mikalauskas („Valencia Flyers“, JAV)
WSHL: 5 rungtynės – 1 įvartis, 2 rezultatyvūs perdavimai, 6 baudos minutės
 
Eimantas Noreika („Valencia Flyers“, JAV)
WSHL: 5 rungtynės – 4 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Nors M. Mikalauskas ir E. Noreika šį sezoną turėjo atstovauti „Tahoe Icemen“ komandai, šiam klubui nestartavus WSHL lygoje, lietuviai persikėlė į toje pačioje lygoje rungtyniaujančią „Valencia Flyers“ komandą. Šis klubas savo naujokais iš Lietuvos skųstis tikrai negalėtų – jau nuo pirmojo mačo lietuviai žaidė sėkmingai ir buvo rezultatyvūs, o E. Noreika per visą mėnesį taip ir neturėjo rungtynių, kurių jis nepaliktų neprisidėjęs bent prie vieno įvarčio.
 
Nepaisant to, jog abu lietuviai yra jauniausi komandos žaidėjai, o kai kurie komandos draugai yra net keturiais metais vyresni, jiems tai netrukdo būti tarp šešių rezultatyviausių savo ekipos žaidėjų.
 
Lukas Washco („Valley Forge Minutemen“, JAV)
NAPHL: 4 rungtynės
AYHL U-18: 4 rungtynės – 1 įvartis, 2 baudos minutės
 
Spalis L. Washco ir jo ekipai labai sėkmingas nebuvo. Kartu su komandos draugais patyręs keturias nesėkmes NAPHL lygoje, puolėjas iš Lietuvos per keturis mačus „AYHL U-18“ lygoje pergale džiaugėsi vos kartą. Negana to, praėjęs mėnuo Lietuvos jaunimo rinktinės nariui buvo ir nerezultatyvus – jis pelnė tik vieną įvartį, kai rugsėjį jų ledo ritulininko sąskaitoje buvo keturi.
 
Kristupas Blažys („DME Swamp Rabbits“)
„USPHL Premier“: 8 rungtynės – 1 įvartis
„USPHL Elite“: 1 rungtynės
 
16-metis K. Blažys ir spalį nepraleido nė vienų savo komandos rungtynių „USPHL Premier“ lygoje, o kartą ant ledo puolėjas pasirodė ir žemesnio rango turnyre, kurio mače nepasižymėjo. Šį mėnesį jam pavyko pelnyti ir savo pirmąjį įvartį naujoje ekipoje nuginkluojant „Rum River Mallards“ klubo vartininką. Tuo tarpu „DME Swamp Rabbits“ su lietuvio pagalba iškovojo šešias pergales per aštuonis susitikimus.
 
Užtikrintai šį sezoną rungtyniaujanti K. Blažio komanda pirmauja savo konferencijoje, o tarp visų „USPHL Premier“ lygos komandų ji užima šeštąją poziciją.
 
Ignotas Ragas („Richmond Generals“, JAV)
„USPHL Premier“: 8 rungtynės – 4 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas, 8 baudos minutės
 
I. Rago mėnesis buvo dvejopas: praleidęs pirmus du mačus jis vėliau triskart iš eilės pasižymėti nesugebėjo, bet mėnesio pabaigoje per penkis mačus puolėjas surinko penkis rezultatyvumo balus. Komandos rezultatai lietuvio liūdinti taip pat neturėjo – per dešimt mačų „Richmond Generals“ iškovojo aštuonias pergales.
 
Ne itin sėkmingai sezoną pradėjusi „Richmond Generals“ po spalio gerokai pagerino savo pozicijas bei savo konferencijoje pakilo į trečią, o bendroje „USPHL Premier“ lygos įskaitoje į devintą turnyrinės lentelės vietą.
 
Elvinas Karla („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 5 rungtynės – 13 praleistų įvarčių, 208 atremti metimai (94,1%)
 
Martynas Miliūnas („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 9 rungtynės – 1 įvartis, 19 baudos minučių
„USPHL Elite“: 1 rungtynės – 1 rezultatyvus perdavimas
 
Dominykas Motiejūnas („Potomac Patriots“, JAV)
„USPHL Premier“: 10 rungtynių – 1 įvartis, 1 rezultatyvus perdavimas
J20 Elit: 1 rungtynės – +/- rodiklis -1
 
Sezoną Švedijoje pradėjęs D. Motiejūnas lapkritį nusprendė sugrįžti į JAV – „Potomac Patriots“ komandą, kurioje jis rungtyniavo ir praėjusį sezoną. Jis tapo jau trečiuoju „USPHL Premier“ lygoje besivaržančios komandos lietuviu.
 
Būtent D. Motiejūnas buvo vienintelis lietuvis, kurios šioje ekipoje per mėnesį nepraleido nė vieno mačo, o taip pat pelnė ir pirmąjį savo įvartį bei pridėjo rezultatyvų perdavimą. Kartą mačą praleidęs ir žemesnės lygos klubui atstovavęs M. Miliūnas šį mėnesį taip pat baigė su vienu įvarčiu, o daugiausiai darbo šioje komandoje iš lietuvių teko E. Karlai. Vartininkas iš Lietuvos vos per penkis mačus susilaukė 221 metimo į jo vartus, o po šių bandymų varžovams dažniausiai belikdavo nuleisti galvas ir pripažinti mūsų šalies atstovo pergalę.
 
Nepaisant lietuvių pastangų, „Potomac Patriots“ rezultatai ir toliau tikrai nėra puikūs. Po 18 mačų jie „USPHL Premier“ lygoje savo konferencijoje žengia paskutinėje pozicijoje, o iš viso tarp 52 lygos klubų jie yra įsitaisę 36-oje pozicijoje. Vienas iš komandos lyderių ir 93,3% metimų šį sezoną atrėmęs E. Karla pagal šį rodiklį lygoje žengia 16-as.
 
Denisas Kuzminovas („Connecticut Nighthawks“, JAV)
„USPHL Premier“: 6 rungtynės – 1 įvartis, 8 rezultatyvūs perdavimai, 8 baudos minutės

Ir toliau sėkmingai „USPHL Premier“ lygoje rungtyniauja D. Kuzminovas. Puolėjas žaidė rezultatyviai bei padėjo savo komandai iškovoti penkias pergales iš šešių galimų.
 
Po 14 turų 24 taškus surinkusi „Connecticut Nighthawks“ pirmauja savo konferencijoje, o bendroje lygos rikiuotėje užima ketvirtąją poziciją. Per 14 sužaistų mačų 21 rezultatyvumo balą (8 įvarčiai, 13 rezultatyvių perdavimų) turintis D. Kuzminovas tarp rezultatyviausių lygos puolėjų žengia 21-as.
 
Dino Mukovozas („Long Beach Sharks“, JAV)
NA3HL: 8 rungtynės – 4 įvarčiai, 7 rezultatyvūs perdavimai, 4 baudos minutės
 
Vienas iš „Long Beach Sharks“ lyderių D. Mukovozas spalį savo sąskaitoje turėjo daugiau nei 10 rezultatyvumo balų – pelnė 4 įvarčius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Tokie lietuvio pasirodymai leido jo ekipai mėnesį baigti su trimis pergalėmis ir penkiais pralaimėjimais.
 
Lygiai pusę šio sezono rungtynių laimėjusi „Long Beach Sharks“ komanda savo divizione užima ketvirtąją, o visoje NA3HL lygoje – 18-ąją poziciją. Prie 21 įvarčio (6 įvarčiai ir 15 rezultatyvių perdavimų) tiesiogiai šį sezoną jau prisidėjęs lietuvis šios lygos snaiperių rikiuotėje užima 50-ąją vietą.
 
Martinas Petiulis („Almaguin Spartans“, Kanada)
GMHL: 6 rungtynės – 32 praleistų įvarčių, 152 atremti metimai (82,6%)
 
Sunkų mėnesį GMHL lygoje turėjo M. Petiulis, kuris per šešis sužaistus mačus praleido 32 įvarčius. Iš šešių pasirodymų ant ledo vos dukart jis žaidė nuo pirmos iki paskutinės minutės, o pergalės ginant savo komandos vartus jis taip ir neiškovojo.
 
8 iš 16 mačų sezone laimėjusi „Spartans“ komanda GMHL Šiaurės divizione užima ketvirtąją poziciją.
 
Ilja Četvertakas („Niagara-on-the-Lake Nationals“, Kanada)
GMHL: 8 rungtynės – 15 įvarčių, 22 rezultatyvūs perdavimai, 37 baudos minutės
 
Ir toliau GMHL lygoje lygių sau neturi I. Četvertakas – per spalį jis savo sąskaitą papildė net 37 rezultatyvumo balais. Labiausiai puolėjas skriaudė „London Lakers“ komandą, kuriai viename mače pelnė tris įvarčius bei atliko šešis rezultatyvius perdavimus, o antrame susitikime pasižymėjo dukart bei dar penkis kartus asistavo įvartį mušusiems komandos draugams.
 
Taškų lietuvis galėjo turėti ir gerokai daugiau, bet priešpaskutinėse mėnesio rungtynėse jis sudalyvavo muštynėse, kurios uždirbo jam diskvalifikaciją, dėl kurios jis turėjo praleisti ne tik tas rungtynes, bet ir kitą mačą.
 
I. Četvertako pastangos leidžia „Nationals“ per 14 turų savo sąskaitoje turėti 15 taškų bei su jais būti septintoje GMHL Pietų konferencijos vietoje. Pats lietuvis su 59 rezultatyvumo balais ir toliau yra rezultatyviausias lygos žaidėjas.
 
Vėjas Jokubynas („Ontario Hockey Academy“, Kanada)
„PSHF U-18“: 4 rungtynės – 2 baudos minutės
 
Ontario ledo ritulio akademijoje tobulėjantis V. Jokubynas spalį pradėjo savo sezoną Kanados „PSHF U-18“ jaunimo lygoje. Per keturis sužaistus mačus lietuvis kartą buvo nubaustas 2 baudos minutėmis, o jo ekipa pergale džiaugėsi vienose rungtynėse.
 
Dovydas Laimutis („West Coast Renegades“, JAV)
„UCEL U-16“: 4 rungtynės – 6 įvarčiai
 
15-metis D. Laimutis spalį sužaidė savo sėkmingiausią mačą „West Coast Renegades“ jaunimo iki 16 metų komandoje. Jis rungtynėse su „Mount Academy“ ritulį į vartus pasiuntė keturis kartus bei pasiekė pirmąjį sezono „pokerį“.
 
Iš viso per 15 šiame sezone jau sužaistų mačų puolėjo iš Lietuvos sąskaitoje yra 11 įvarčių bei 7 rezultatyvūs perdavimai.