Titulinis » Naujienos » U-18: svarbiausi statistikos kategorijų skaičiai po dviejų turų

U-18: svarbiausi statistikos kategorijų skaičiai po dviejų turų

2018-04-03
hockey.lt inf.
 Antradienį Lietuvos iki aštuoniolikos metų (U-18) ledo ritulio rinktinė turėjo laisvą dieną pasaulio U-18 IIA diviziono čempionate, o jau trečiadienį stos į labai svarbią dvikovą su pavojingąja Korėja.
 
Varžovus stebėjusiam vyriausiojo trenerio Aleksejaus Nikiforovo padėjėjui ir vartininkų treneriui Simui Baltrūnui, Korėja padarė didžiausią įspūdį ir tas jų pralaimėjimas lenkams rezultatu 0:4 gali būti labai apgaulingas.
 
Kaip ten viskas klostysis toliau, pamatysime rytoj, o laisvą dieną pristatome svarbiausius skaičius po dviejų turų. Statistinių kategorijų viršūnėse visur galime išvysti Lietuvos ledo ritulininkus, o mūsiškiai dar net nežaidė rungtynių su šio diviziono autsaidere, Australijos rinktine, kurios vartininkui kol kas per dvejas rungtynes teko didžiausias krūvis.
 
0: Tiek įvarčių rungtynėse su Estija praleido Laurynas Lubys. Jis tapo antruoju vartininku, kuriam pavyko iš rungtynių išeiti su „riestainiu“, tą kartą lietuvis atrėmė visus 23 estų smūgius. Pirmuoju tai padariusiu tapo Lenkijos rinktinės vartų sargas Sebastianas Lipinski, atrėmęs 31 korėjiečių smūgį.
 
1: Vienintelis žaidėjas Lietuvos rinktinėje, įmušęs bent tris įvarčius, yra Martynas Grinius, kuris tarp visų čempionatų žaidėjų, kartu su britais Masonu Aldersonu, Kieranu Brownu ir Jordanu Buesa, dalinasi pirmąją vietą.
 
2: Tiek pergalių jau yra iškovoję lietuviai ir tiek pergalių galėtų užtikrinti jiems čempionų titulą. Itin parankų tvarkaraštį gavę lietuviai po antradienį buvusios laisvos dienos, trečiadienį susikaus su Korėja, tada ketvirtadienį vėl turės laisvą dieną ir penktadienį žais su Didžiosios Britanijos rinktine. Jeigu lietuviai iškovos abi pergales, tai rungtynės su Australija jau nieko nebelems.
 
3: Po tiek rezultatyvių perdavimų savo sąskaitose turi du Lietuvos rinktinės žaidėjai - Lukas Wascho ir Martynas Grinius, kurie su britais Kieranu Brownu, Cade'u Neilsonu ir Finlay Ulricku dalinasi pirmąją vietą.
 
5: Tiek Lietuvos rinktinės žaidėjų yra įsitaisę „plius-minus“ kategorijos viršūnėje. Čia vienvaldis lyderis yra gynėjas Arvidas Domeika, kurio rodiklis per dvejas rungtynes yra +6. Toliau septyni žaidėjai turi +5 rodiklį, tarp kurių net keturi lietuviai - Martynas Grinius, Timonas Mažulis, Lukas Vashco ir Dominykas Motiejūnas. Be lietuvių viršūnėje yra tik britai - Masonas Aldersonas ir Reece'as Cochrane'as.
 
6: Tiek rezultatyvumo taškų (3 įvarčiai, 3 rez. perd.) turi surinkęs Martynas Grinius ir kartu su britu Kieranu Brownu šioje statistikos kategorijoje taip pat dalinasi pirmą vietą.
 
8: Tiek žaidėjų Lietuvos rinktinėje per dvejas rungtynes jau yra pelnę įvarčių: pasižymėjo Martynas Grinius (3), Lukas Washco (2), Dominykas Motiejūnas (1), Arvidas Domeika (1), Arnas Misiukas (1), Timonas Mažulis (1), Eimantas Noreika (1), Karolis Krasilnikovas (1).
 
95,45: Tiek procentų smūgių atrėmė Lietuvos rinktinės vartininkas L.Lubys. Lietuvis per dvejas sužaistas rungtynes į savo vartus sulaukė 66 smūgių, iš kurių atrėmė net 63. Tai geriausias atremtų smūgių procentas tarp visų čempionato vartininkų. Svarbu paminėti ir tai, kad L.Lubys yra antras daugiausiai smūgių sulaukęs žaidėjas iš visų vartininkų - už jį daugiau darbo turėjo tik australas Jamesas Downie, kuris jau yra sulaukęs net 99 smūgių, iš kurių atrėmė 87 (87,88 %).
 
Likusių rungtynių tvarkaraštis:

Balandžio 4:
 
13:00: Lenkija - Didžioji Britanija
 
16:30: Lietuva - Korėja
 
20:00: Estija - Australija
 
Balandžio 6:
 
13:00: Didžioji Britanija - Lietuva
 
16:30: Australija - Lenkija
 
20:00: Korėja - Estija
 
Balandžio 7:
 
13:00: Lietuva - Australija
 
16:30: Korėja - Didžioji Britanija
 
20:00: Lenkija - Estija
 
Pasaulio jaunių ledo ritulio čempionato IIA diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčių skirtumas, įvarčiai, taškai):
 
1. Didžioji Britanija         2 2 0 0 0 +10 15:5 6
2. Lietuva                    2 2 0 0 0 +8  11:3 6
3. Lenkija                    2 1 0 0 1 +3   7:4 3
4. Korėja                     2 1 0 0 1 -1   4:5 3
5. Estija                     2 0 0 0 2 -10 3:13 0
6. Australija                 2 0 0 0 2 -10 3:13 0