Titulinis » Naujienos » U-18: lietuviai išsaugojo galimybes iškovoti auksą, tačiau gali likti ir be medalių (scenarijai)

U-18: lietuviai išsaugojo galimybes iškovoti auksą, tačiau gali likti ir be medalių (scenarijai)

2016-04-09
hockey.lt informacija
Sekmadienį pasaulio jaunių ledo ritulio (iki 18 metų) pasaulio čempionato II diviziono A grupės turnyre - paskutinė diena, po kurios paaiškės medalių savininkai.
 
Čempionate susiklostė itin sudėtinga situacija - lietuviai gali būti tiek pirmi, tiek ketvirti.
 
Pirmose dienos rungtynėse Lietuvos rinktinė bandys įveikti nei vieno pralaimėjimo iki šiol nepatyrusią Lenkijos ekipą, vėliau Nyderlandai dėl išlikimo divizione susikaus su Kroatija, o paskutinėse čempionato rungtynėse Didžioji Britanija bandys įveikti Rumuniją ir įšokti į benuvažiuojantį medalių traukinį.
 
Lietuviai dar gali iškovoti ir aukso medalį - tereikia Lietuvos rinktinei nugalėti Lenkija, o Rumunija turi prarasti bent vieną tašką kovoje su britais. Jeigu lietuviai lenkus įveiks 7 įvarčių skirtumu, ukso medaliai - garantuoti.
 
Jeigu Lietuvo rinktinė nusileis lenkams, o britai įveiks rumunus bent dviejų ar daugiau įvarčių skirtumu - Lietuvos rinktinė liks ketvirtoje pozicijoje, tačiau jeigu Didžiosios Britanijos rinktinė pasieks pergalę tik vienu įvarčiu, sužais lygiosiomis arba pralaimės - lietuviai pasidabins bronzos medaliais.
 
Jeigu Lietuvos rinktinei pavyks iškovoti bent tašką kovoje su Lenkija, tuomet jie dar prieš kitas dienos rungtynes jau bus užsitikrinusi bent bronzos medalius.