Titulinis » Naujienos » U-18. Lietuva valdo!

U-18. Lietuva valdo!

2012-04-01
LLRF informacija
Lietuvos jaunių (U-18) ledo ritulio rinktinė Herenvene vyksiančiame pasaulio čempionate 7:3 (2:2, 2:0, 3:1) įveikė grupės favoritais laikomus bendraamžius iš Didžiosios Britanijos.
 
Tik prasidėjusios rungtynės įgavo labai greitą tempą. Didžiosios Britanijos ledo ritulininkai šiek tiek suglumino lietuvius savo greičiu ir fizine jėga. Pirmą įvartį britai pelnė pentą žaidimo metu pasinaudoję tuo, kad Lietuvos žaidėjų aikštėje buvo vos trys (4:50 – Jordan Cownie po Bobby Chamberlaino ir Rosso Venus perdavimo).
 
Po pusės minutės britai vėl atakavo rezultatyviai pasinaudoję žaidėjų aikštėje persvara (5:21 – Daniel Rose po Harry Harley ir Zacho Sullivano perdavimo). Lietuviai netruko atsigauti po įvarčių lietaus į jų vartus. Po 32 sekundžių Dominykas Deksnys sušvelnino rezultatą iki minimumo (5:52 po Roko Bacevičiaus ir Daniel Bogdziul perdavimo).
 
Besibaigiant pirmam kėliniui lietuviai suorganizavo dar vieną rezultatyvią ataką ir išlygino rezultatą (17:22 – Ilja Četvertakas po D. Bogdziul ir Vaidoto Rastenio perdavimo).
 
Po pirmojo kėlinio vyriausiasis rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas paprašė savo auklėtinių susikaupti. „Žinau, kad galime laimėti ir laimėsime, tačiau šiandien iš jūsų noriu šiek tiek daugiau negu parodėte pirmam kėliny, - kalbėjo treneris. – Vaikinai, juk prieš rungtynes kalbėjome dėl baudos minučių, tačiau sugebejome jų užsidirbti, kai to mažiausiai reikėjo“.
 
Treneris žaidėjus dar kartą perspėjo, kad teisėjai prieš čempionatą žadėjo būti griežti ir jokių taisyklių nepaisymų netoleruos. „Ne lazda reikia kirsti varžovui, o pasyvyti šiek tiek padirbėjus kojomis. O emocijas reikia valdyti. Turime to išmokti. Be to, leidome per daug jiems mesti į vartus, antras kėlinys turi būti kitoks – adrenalino užteks, susikaupiame ir kitame kėlinyje parodome, kokie geri iš tiesų esame. Žinome kaip reikia žaisti ir mokame mušti įvarčius“, - rūbinėje kalbėjo A. Jadkauskas.
 
Trečiam kėlinyje žiūrovai pamatė visai kitą Lietuvos komandą, kuri neleido britams aikštėje jaustis šeimininkais ir 32-ą žaidimo minutę I. Četvertakas pelnė antrą savo įvartį ir išvedė lietuvius į priekį 3:2 (31:25 – po D. Deksnio ir D. Bogdziul perdavimo).  Po pusantros minutės rezultatas pasikeitė – lietuviai įgijo dar didenį pranašumą (32:48 Simonas Gorelis po Danieliaus Nomanovo perdavimo).
 
Po antro kėlinio rūbinėje nuotaika buvo geresnė, tačiau vyriausiojo trenerio asistentas Genadijus Chutarcovas priminė, kad pralaimėti runtynes galima ir per dešimt sekundžių. „Dabar turime pamirštis emocijas ir žaisti proto, britai provokuos, negalime jiems pasiduoti ir klysti. Pralaimėti rungtynes galime ir per dešimt sekundžių, to negalime sau leisti“, - kalbėjo treneris rūbinėje.
Rezultato ilgai laukti nereikėjo – 42-ą žaidimo minutę D. Deksys pasiuntė ritulį į varžovų vartus (41:52 – po D. Bogdziul perdavimo). Po dviejų minučių britai sugebėjo sušvelninti rezultatą (44:51 – B. Chamberlain po David Clements perdavimo).
 
50-ą žadimo minutę šeštą įvartį Lietuvos komandai pelnė Danielius Nomanovas (49:14 – po Roko Bacevičiaus ir Ugniaus Čižo perdavimo).
 
Pergalę užtvirtinantį įvartį iki rungtynių pabaigos liku vos dviem minutėms pelnė D. Bogdziul (58:07). Būtent jis buvo pripažintas geriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju šiose rungtynėse.
 
„Šiandien tikrai buvo labai sunku, bet puikiai nusiteikėme. Pradžia buvo labai sunki – pralaiminėjome 2:0, tačiau susikaupė vaikinai ir viskas baigėsi gerai. Pastebėjome, kad antrojo kėlinio metu britai pradėjo po truputį nuleidinėti rankas, o mes tęsėme kovą“, - po rungtynių kalbėjo G. Chutarcovas.