Titulinis » Naujienos » Trijų įvarčių deficitą panaikinusi „Energija“ išplėšė gražiausią sezono pergalę (VIDEO)

Trijų įvarčių deficitą panaikinusi „Energija“ išplėšė gražiausią sezono pergalę (VIDEO)

2017-10-19
LRK „Energija“ info
 Ketvirtadienį Elektrėnų „Energija“ sugebėjo panaikinti trijų įvarčių deficitą ir nors beveik visą rungtynių laiką atsilikinėjo, tačiau susitikimo pabaigoje sugebėjo palaužti Gardino „Neman-2“ komandą rezultatu 5:4 (0:1, 2:2, 3:1).
 
Trečiadienį šių komandų susitikimas baigėsi įtikinama „Neman-2“ ledo ritulininkų pergale rezultatu 5:1.
 
Rungtynių pradžioje abi komandos niekuo neišsiskyrė, kol įpusėjus kėliniui į greitą ataką nepabėgo varžovų puolėjas Igoris Koziačinas (10:36) ir neįmušė pirmojo įvarčio.
 
Antrą kartą „Neman-2“ ekipai pasižymėti pavyko antrame kėlinyje: iš pradžių Nikita Bastrikinas (27:36) padidino pranašumą iki dviejų, o dar po beveik penkių minučių Artiomas Chomko (32:25) įmušė trečią įvartį į šeimininkų vartus.
 
Visgi tai nepalaužė „Energijos“. Vos po 30 sekundžių „Energijos“ šio sezono lyderis Deividas Kazlauskas (32:53, rez. perd. Danielius Nomanovas) įmušė pirmą šeimininkų įvartį, o dar po trijų minučių tolimu smūgiu pasižymėjo Artūras Katulis (35:25, rez. perd. D.Nomanovas) ir ne tik sumažino deficitą iki minimalaus, tačiau ir sugrąžino intrigą į rungtynes.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje žiūrovus ir vėl pradžiugino D.Kazlauskas (43:00, rez. perd. A.Katulis ir D.Nomanovas), kurio dar vienas įvartis panaikino turėtą deficitą (3:3).
 
Deja, tačiau išsiveržti į priekį šeimininkams nepavyko, o negana to, elektrėniečiai jau už kelių minučių patys ketvirtą kartą traukė ritulį iš savo vartų tinklo (3:4).
 
Trečiojo kėlinio viduryje puikų tolimą smūgį atliko Justinas Vėželis (50:25, rez. perd. Mantas Marcinkevičius ir Dovydas Kulevičius) ir pirmą kartą šiame sezone pasižymėjo įvarčiu (4:4).
 
Likus žaisti mažiau nei penkias minutes fantastišką reidą pro varžovų gynybą surengė Mauras Baltrukonis (55:16, rez. perd. M.Marcinkevičius ir D.Kulevičius), kurio pirmasis įvartis šiame čempionate pirmą kartą išvedė „Energiją“ į priekį - 5:4.
 
Vėliau komandos apsikeitė pražangomis ir nei viena ekipa neįgavo pranašumo. Susitikimo pabaigoje „Neman-2“ treneriai vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, o „D.Nomanovas pažeidė taisykles, tačiau svečiai nesugebėjo išnaudoti dviejų žaidėjų pranašumo ir „Energija“ šventė įspūdingiausią sezono pergalę. 
 
Visas rungtynes „Energijos“ vartus gynė Aurimas Uscila.
 
 
Po dvylikos čempionato rungtynių „Energija“ su 5 taškais tarp keturiolikos komandų žengia dvyliktoje vietoje, tuo tarpu „Neman-2“ ekipa per tiek pat susitikimų surinko 27 taškus ir užima ketvirtą poziciją.
 
Jau ateinantį savaitgalį „Energija“ išvyks į Baltarusiją, kur žais dvejas rungtynes su šios šalies aštuoniolikmečių rinktine. Vėliau elektrėniečiai vėl sugrįš į namų areną ir spalio 28 ir 29 dienomis priims Vitebsko „Vitebsk-2“ ledo ritulininkus.
 
Artimiausios rungtynės Lietuvos čempionate „Energijos“ laukia spalio 25 dieną su sensacija neseniai Lietuvos čempionate pateikusia ir „Juodupę“ įveikusia Vilniaus „Geležinio vilko“ komanda.