Titulinis » Naujienos » Trečiojo Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos sezono finiše - 100 tūkstančių litų dalybos

Trečiojo Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos sezono finiše - 100 tūkstančių litų dalybos

2012-04-19
NVLRL informacija

Vilniaus „Akropolyje“ sekmadienį bus sužaistos paskutiniosios Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NLRL) rungtynės dviejuose divizionuose ir įvyks iškilmingas trečiojo NVLRL sezono „Akropolio“ taurei laimėti uždarymas.
 
Sekmadienį, 12.15 val., bus sužaistos U-12 diviziono rungtynės, kuriose susitiks Liepojos „Liepajas Metalurgs“ (Latvija) ir Kaliningrado „Jantarnaja zvezda“ (Rusija) komandos, o iškart po šios dvikovos įvyks iškilmingas diviziono prizininkų apdovanojimas.
 
„Būtent šių dviejų komandų tarpusavio paskutinėse dvikovose ir spręsis nugalėtojo likimas. Treti liko Elektrėnų „Maxima Favorit“ ledo ritulininkai, kurie tik paskutinėje dvikovoje nugalėjo Vilniaus „Eurocash1“ komandą ir aplenkė pastaruosius kovoje dėl trečiosios vietos. Džiugu, jog tarp Lietuvos klubų atsiranda konkurencija ir vis daugiau miestų įsijungia į kovą dėl apdovanojimų“,- apie U-12 diviziono kovas pasakojo NVLRL vykdantysis direktorius Andrejus Korneičiukas.
 
Lygiai toks pat likimas laukia aukso medalių U-14 divizione. Tik paskutinėse dviejose tarpusavio dvikovose šeštadienį ir sekmadienį auksą dalinsis Kaliningrado „Jantarnaja zvezda“ (Rusija) ir Vilniaus „Homburg“ komandos. Šios ekipos sekmadienį Vilniaus „Akropolyje“ tarpusavyje susitiks 14.30 val. Po šių rungtynių bus apdovanoti U-14 diviziono prizininkai.
 
„U-14 divizione rungtyniavo tik keturios komandos, tačiau kova jame virs iki paskutinės minutės, o ekipų pajėgumą liudija tai, jog sezono pradžioje pirmavusi Klaipėdos „Baltija“ liko paskutinė. Beje, lygoje pastebima tendencija, jog įkūrus lygą, vaikus galime pradėti skaičiuoti tik dabar. Nes Klaipėdoje, Kaune, Vilniuje yra didžiulis susidomėjimas ledo rituliu ir vaikų daugėja sparčiai“,- tvirtino A.Korneičiukas.
 
Sekmadienį taip pat bus apdovanoti ir U-16 diviziono prizininkai, kurie savo kovas jau baigė. Šiame divizione be didesnės konkurencijos nugalėjo Vilniaus „Pildyk“ komanda.
 
Prieš savaitę buvo apdovanoti ir jauniausio, U-10 diviziono nugalėtojai. Čia triumfavo Klaipėdos „Wawa“ komanda.
 
Visos NVLRL komandos prizininkės ir Lietuvos ledo ritulio mokyklos išsidalins 100 tūkstančių litų prizinį fondą.
 
Toks prizinis fondas Lietuvos vaikų ledo rituliui skiriamas jau antrus metus iš eilės.