Titulinis » Naujienos » T.Lauksėdis po rungtynių su Kroatija: „Pirmus du kėlinius sužaidėme idealiai“ (VIDEO + L.Žukausko komentaras)

T.Lauksėdis po rungtynių su Kroatija: „Pirmus du kėlinius sužaidėme idealiai“ (VIDEO + L.Žukausko komentaras)

2016-04-07
Titas Pacauskas, hockey.lt
Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionato II diviziono A grupės turnyre ketvirtadienį iškovojo antrąją pergalę. Trečiose čempionato rungtynėse lietuviai 6:2 įveikė Kroatijos ledo ritulininkus, užsitikrino išlikimą šiame divizione bei tęsia kovą dėl medalių.
 
Lietuvos rinktinės vyr. trenerio asistentas Tomas Lauksėdis po rungtynių teigė, kad rinktinė du kėlinius žaidė idealiai, tačiau trečiame komandą iš vėžių išmušė bereikalingos baudos minutės.
 
„Šias rungtynes žaidėme nepilnos sudėties - dėl ligos negalėjo rungtyniauti Denisas Kuzminovas. Buvo pakeisti penketukai, tačiau jie žaidė taip pat efektyviai. Ką dirbome per treniruotes, tas veikė puikiai per pirmuosius du kėlinius - juos žaidėme idealiai. Treneriai buvo labai patenkinti - jeigu taip komanda žaistų visame čempionate, tai galėtume galvoti ir apie aukščiausios pragos medalius“, - sakė T.Lauksėdis.
 
„Trečiame kėlinyje vyrai atsipalaidavo ir dėl šešių įmuštų įvarčių per pirmuosius du kėlinius, užrietė nosį. Trečiame kėlinyje pasipylė daugybę neapgalvotų baudos minučių, trūko disciplinos. Žaidėjai atsakinėjo į varžovų provokacijas, vyko apsidaužymas lazdomis - o baudos minutės išmušė komandą iš vėžių. Trečiojo kėlinio pabaigoje pakeitėme pagrindinį komandos vartininką, o Povilas Dumčius dar nebuvo reikiamai apšilęs, todėl tie du įvarčiai buvo praleisti gana greitai“
 
T.Lauksėdis pasidžiaugė ir jaunaisiais rinktinės nariais, kurie šiose rungtynėse pasireikšti gavo daugiau laiko.
 
„Treneriai labai patenkinti ir netgi nustebę, o Eimantas Steponavičius šiandien gavo naudingiausio žaidėjo prizą. Jaunieji žaidėjai turėjo atsimušinėti prieš varžovus ir leisti pailsėti mūsų pagrindiniams žaidėjams, tačiau jie parodė, kad gali ne tik atsimušinėti, tačiau ir patys įmušti. Jie dar auga ir kitais metais jau bus vieni iš lyderių“.
 
 
Antrą įvartį čempionate pelnęs Lietuvos rinktinės puolėjas Lukas Žukauskas teigiamai įvertino pasikeitimą penketukuose: „Pakeitus penketukus - žaidimas pagerėjo. Kai kurie žaidėjai yra kelis metus žaidę vienoje komandoje, todėl jaučia vienas kitą daug geriau. Puolimas pasidarė geresnis - padarėme daugiau metimų ir atlikome daugiau tikslesnių perdavimų. Trečiame kėlinyje atsipalaidavome ir pajautėme, kad jau esame nugalėtojai, tačiau reikia žaisti iki galo. Taip pat trečiame kėlinyje treneriai leido į aikštę ir mažiau žaidžiančius žaidėjus“.
 
Ledo ritulininkas užtikrino, kad komanda kovos tik dėl medalių: „Rinktinė stengiasi žaisti iš visos širdies ir mes esame pasiruošę kovoti dėl medalių“.
 
 
Kitas rungtynes lietuviai žais penktadienį prieš Nyderlandų ledo ritulininkus.