Titulinis » Naujienos » Šventinio savaitgalio Kaune kulminacija – Lietuvos ledo ritulio lygos lyderių akistata

Šventinio savaitgalio Kaune kulminacija – Lietuvos ledo ritulio lygos lyderių akistata

2019-02-15
"Kaunas Hockey" inf.
Praūžus paradams, koncertams ir kitiems Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos akcentams, Kauno miesto ledo ritulio komanda „Kaunas Hockey“ meta kozirį šventinio savaitgalio pabaigai. Sekmadienį, vasario 17 d. 18 val. Kauno ledo arenoje „Baltų ainiai“ vyrai Nacionalinės ledo ritulio lygos rungtynėse susitiks su Elektrėnų „Energija“.
 
Sekmadienio mačas bus antroji iš net keturių viena po kitos tvarkaraštyje sudėlio lygos lyderių akistatų. Ketvirtadienio vakarą Elektrėnų ledo rūmuose po atkaklios kovos „Kaunas Hockey“ aikštės šeimininkams nusileido rezultatu 4:3. Ant kaunietiško ledo tikimasi revanšo, o jam pasiekti „Kaunas Hockey“ panaudos ir naujausią savo ginklą.
 
Komandos sudėtyje sekmadienį debiutuos po sezono antroje pagal pajėgumą JAV jaunimo ledo ritulio lygoje NAHL į Lietuvą grįžęs Lukas Žukauskas. Prieš tai keletą metų Švedijoje žaidęs jaunasis puolėjas lietuviškas ledo ritulio kovas iki šiol stebėjo tik ekrane, o prie kauniečių pergalių sieks prisidėti tiek įvarčiais, tiek rezultatyviais perdavimais.
 
„Energija“ yra tikrai labai stipri ir gera komanda, turime žaisti prieš ją visas 60 minučių“, – sako „Kaunas Hockey“ vyriausiasis treneris Aurimas Gutauskas. Anot jo, ketvirtadienio pralaimėjimą lėmė tai, kad kauniečiai „Energijai“ leido žaisti laisvai, gynyboje kartais prarasdavo pozicinį žaidimą, o vidurinėje zonoje leido priešininkams kontroliuoti ritulį. „Be to, tikiuosi atsakingesnio teisėjų darbo“, – pastebėjo vyr. treneris.

Kauno ledo ritulininkai negalėjo nepastebėti aktyviausių „Kaunas Hockey“ gerbėjų būrio, ketvirtadienį į Elektrėnus atkeliavusių paskui komandą. „Turime pačius geriausius fanus“, – sako komanda ir sekmadienį ragina į Kauno ledo areną „Baltų ainiai“ ateiti su šeimomis ir bičiuliais.