Titulinis » Naujienos » Sudarytas Lietuvos rinktinės trenerių štabas „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrui

Sudarytas Lietuvos rinktinės trenerių štabas „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrui

2018-10-15
hockey.lt informacija
Artėjant Vilniaus „Pramogų arenoje“ įvyksiančiam „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrui paaiškėjo Lietuvos ledo ritulio rinktinės trenerių štabas, kuris atvyks į mūsų šalies sostinę ir sieks vietiniams žiūrovams padovanoti atsinaujinusio turnyro nugalėtojų titulą.
 
Naujasis Lietuvos rinktinės treneris Danielis Lacroix šiame turnyre remsis keturių asistentų pagalba. Prie rinktinėje ne vienerius metus dirbančių Šarūno Kuliešiaus bei Arūno Aleinikovo prisijungia ir dar du specialistai. Su Lietuvos ledo rituliu jau susipažinęs ir Kaune auksiniame čempionate rinktinei talkinęs amerikietis Ty Newberry užims video asistento pareigas, o 69-erių metų kanadietis Mike‘as McNamara šiame turnyre talkins vyriausiajam treneriui užimdamas pagrindinio asistento poziciją.
 
„Esu laimingas, kad turnyre Vilniuje galėsiu dirbti su Mike‘u ir Ty: jie abu turi daugybę aukščiausio lygio darbo patirties tiek Europoje, tiek Amerikoje, kurią jie įneš ir į trenerių štabą. Abu jie yra protingi vyrukai, kurie puikiai išmano ledo ritulį bei dalijasi tuo pačiu entuziazmu šiai sporto šakai, kaip ir aš. Jie abu su džiaugsmu priėmė kvietimą dirbti rinktinėje ir nekantrauja atvykti į turnyrą Vilniuje.
 
Taip pat nekantrauju iš arti sutikti ir Šarūną, kuris iki šiol buvo puikus pagalbininkas ruošiantis laukiančiam darbui. Laukiu susitikimo ir su kitu rinktinės strategu – Arūnu Aleinikovu“, - įspūdžiais apie trenerius su hockey.lt dalijosi D. Lacroix.
 
Galutinio sprendimo dėl savo pagrindinio asistento pasaulio čempionatui Kazachstane dar nepriėmęs D. Lacroix lapkritį Vilniuje šioje rolėje išbandys M. McNamarą. Šis treneris didžiąją dalį savo karjeros praleido Šveicarijoje, kur jis baigė savo profesionalaus ledo ritulininko karjerą bei pradėjo treniruoti šios šalies klubus.
 
Naujasis rinktinės asistentas turi daugybę darbo su jaunimu patirties, o taip pat pats porą sezonų treniravo Austrijos aukščiausios lygos „EC Graz“ ekipą bei penkis sezonus užėmė vyriausiojo trenerio poziciją Šveicarijos aukščiausioje lygoje (NLA), iš kurių paskutinis – dar praėjusiais metais dirbant „EHC Biel-Bienne“ ekipoje. Šį sezoną M. McNamara užima to paties klubo jaunimo ekipų vadovo pareigas.
 
2015-2016 metais M. McNamara buvo pakviestas dirbti į Šveicarijos jaunių iki 17 metų rinktinę, kur jis užėmė trenerio asistento pareigas. Asistento rolė jam nesvetima ir klubinėje karjeroje, kur jis ne vienerius metus užėmė šias pareigas NLA pirmenybėse.
 
Tuo tarpu rinktinės vadovo pareigas „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre užims Karolis Kubilius, kuris šias pareigas ėjo ir pasaulio čempionate Kaune.
 
Priminsime, kad „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras įvyks lapkričio 8-11 dienomis Vilniuje, „Pramogų arenoje“. Bilietus į turnyro dvikovas galite įsigyti bilietai.lt.