Titulinis » Naujienos » Stovykla pasidžiaugęs D. Boulangeris įsitikinęs - paklojome puikius pamatus būsimoms kovoms

Stovykla pasidžiaugęs D. Boulangeris įsitikinęs - paklojome puikius pamatus būsimoms kovoms

2018-12-29
hockey.lt informacija
Keturias dienas trukusi Lietuvos jaunių rinktinės stovykla Elektrėnuose jau baigėsi. Pasibaigus jai, vyriausiasis komandos treneris Dougas Boulangeris negailėjo gerų žodžių savo ekipai bei pabrėžė, jog per šias dienas rinktinės atstovai išsiugdė pergales atnešantį mentalitetą.
 
Į pirmąją treniruotę rinktinė susirinko dar antrąją Kalėdų dieną, o savo darbą ji baigė pergalingomis rungtynėmis šeštadienį prieš Lenkijos rinktinę. Stovyklai pasiekus finišą, kanadietis norėjo pagirti jos organizatorius ir džiaugėsi, kad rinktinės kandidatai joje įgijo daug svarbios patirties.
 
„Visų pirma norėčiau padėkoti savo trenerių štabui ir visiems, kurie prisidėjo prie stovyklos organizavimo: Petrui Nausėdai ir Mindaugui Kierui, o taip pat Dovydui Kulevičiui ir Mike‘ui McNamarai. Jie atliko neįtikėtiną darbą, kad viskas būtų atlikta sklandžiai ir mes turėtume puikias sąlygas, padėdami su visomis mažomis detalėmis, tarp kurių ir pasiruošimai mačams bei organizaciniai klausimai. Stovykla buvo itin svarbi, o per šias keturias dienas įgytas tarpusavio supratimas bei bendra komandos chemija, manau, kad labai stipriai mums padės ir ateityje.
 
Kalbant apie mūsų žaidėjus: manau, kad jie šioje stovykloje daug išmoko. Tiek apie pasiruošimą rungtynėms, tiek apie darbą su vaizdo peržiūromis, tiek ir apie būdus analizuoti savo pasirodymus. Daugumai žaidėjų nauja patirtis buvo ir anglų kalba vedamos treniruotės, o prie to jiems taip pat reikėjo prisitaikyti, tad man buvo malonu stebėti kaip greitai jie patobulėjo per tokį nedidelį laiko tarpą. Dėl to ši stovykla man paliko gerus įspūdžius“, - kalbėjo D. Boulangeris.
 
Penktadienį ir šeštadienį jaunių rinktinė sužaidė du draugiškus mačus, kuriuose jie iš pradžių 0:3 nusileido lenkams, o vėliau juos po baudinių serijos įveikė 2:1. Visos šios stovyklos metu trenerių štabas skyrė didžiulį dėmesį vaizdo peržiūroms, o po pirmojo mačo iki išnaktų su pirmojo mačo įrašu dirbę treneriai prieš antrąsias rungtynes pasitelkdami pirmosios dvikovos vaizdus siekė pataisyti ledo ritulininkų atliktas klaidas. Kaip teigia D. Boulangeris – vaikinai įsiklausė į jų reikalavimus ir trenerių nenuvylė.
 
„Manau, kad vaizdo peržiūros analizė tikrai padėjo. Treneriams tai suteikia galimybę adaptuotis ir prisitaikyti, o žaidėjams tai leidžia parodyti kur jie daro klaidas, kokios strategijos mes norime bei leidžia mums vizualiai parodyti kodėl mes iš jų prašome atitinkamų veiksmų. Kalbant apie žaidėjų adaptavimąsi po pirmojo mačo – mano nuomone, jie atliko fantastišką darbą.“
 
Po pirmojo mačo treneris išskyrė metimų trūkumą ir nors antrose rungtynėse išvydome daugiau bandymų atakuoti varžovų vartus, tai išlieka vienu iš svarbiausių dalykų, ties kuriuo ledo ritulininkų laukia darbas iki pasaulio čempionato Elektrėnuose.
 
„Neabejotinai – tai vis dar išlieka tuo dalyku, ties kuriuo mes turime dirbti. Tačiau reikia suprasti, kad tai nėra dalykas, kurį galima paprastai įjungti ar išjungti. Tai yra kasdieninis įprotis, kurį ledo ritulininkai turi išsiugdyti. Kaip komanda mes turėjome tik tris treniruotes, tad tai mums nesuteikė daug laiko tai pakeisti. Tai yra procesas, kurį jie turi praeiti ir tai išmokti. Tačiau, kaip jau minėjau, jiems prireiks laiko prie to prisitaikyti, nes ilgą laiką žaidėjai rungtyniavo kitaip. Tai bus vienas iš kelių dalykų, ties kuriais mes turime dirbti per likusį laiką iki balandžio.“
 
Po stovyklos treneris pasidžiaugė ir savo vartininkų žaidimu, kurie per šias keturias dienas spėjo užsirekomenduoti ir kanadiečiui paliko puikų įspūdį.
 
„Ar vartininkai gali tapti mūsų stiprybe? Be abejonės. Aš jaučiausi labai komfortabiliai ant ledo leisdamas juos visus tris, o ypač džiugino tai, kaip jie pasirodė net ir nežaisdami pilnų rungtynių. Nikita Kuzminovas šiandien pirmą kartą šioje stovykloje žengė ant ledo trečiajame kėlinyje ir, mano nuomone, jo pasirodymas buvo išskirtinis, ypač atsižvelgus į tai, kaip dažnai mes trečiajame kėlinyje turėjome žaisti mažumoje. Jis išlaikė mus žaidime ir taip pat aikštės žaidėjams leido jaustis komfortabiliai, o tai yra puiki savybė vartininkui.
 
Tuo tarpu Faustas Nausėda į rungtynes įneša šaltakraujiškumą. Ramybė, kurią jis įneša komandai yra neįtikėtina. Be to, jis yra pavyzdingas komandos draugas, su kuriuo rūbinėje visiems malonu leisti laiką, o komandos draugai mėgaujasi buvimu šalia jo.
 
Kalbant apie Tadą Ramanauską – jis yra didelis vartininkas, kuris, manau, kad turi daugybę potencialo. Tad žiūrint į ateitį manęs ir trenerių štabo laukia malonūs sprendimai dėl to, kurį vartininką leisti į aikštę pasaulio čempionato metu.“
 
Į šią stovyklą negalėjo atvykti keletas pavasarį prisijungsiančių žaidėjų, tačiau trenerio teigimu – būtent jie turės prisitaikyti prie rinktinės, kuri per šias keturias dienas įsiugdė nugalėtojų mentalitetą ir pergales galinčius atnešti žaidimo principus.
 
„Svarbiausias dalykas yra mūsų įdiegti principai. Manau, kad jais turėtų užsikrėsti ir likusi komandos dalis, kai ji prisijungs prie šioje stovykloje buvusių vaikinų. Šioje stovykloje mes sugebėjome sukurti nugalėtojų požiūrį, nes mes aukojome save: vien praėjusį vakarą komanda blokavo 23 metimus – vaikinai atliko puikų darbą būdami prieš mūsų vartininkus. Toks elgesys privalės įtakoti ir atvykstančius žaidėjus, kurie turės atlikti lygiai tą patį bei prisitaikyti prie to, ką mes sukūrėme per šias keturias dienas.“
 
Per šias keturias dienas D. Boulangeris turėjo galimybę susipažinti su stovykloje dalyvavusiais žaidėjais bei jų sugebėjimais tiek ant ledo, tiek už aikštės ribų. Ar kai balandį prie komandos prisijungs keli nauji ledo ritulininkai, tai gali pakeisti komandos pasiruošimą ir žaidimo planą?
 
„Nemanau, kad tai ką nors keis. Kaip komanda mes dabar puikiai suprantame vieni kitus, o rinktinė jau pradėjo darbą kuriant mūsų gynybinius konceptus, varžovų spaudimą esant be ritulio, specialiųjų komandų darbą ir nors mums vis dar reikės kiek prisitaikyti, tačiau tie vaikinai atvyks užpildyti esamų spragų, kurias mes turime bei padarys mūsų komandą dar geresne.“
 
Pasibaigus stovyklai, rinktinės nariai kuriam laikui pasuks skirtingais keliais: devyni ledo ritulininkai jau sausio 5 dieną vyks į U-20 rinktinės stovyklą prieš laukiantį jaunimo čempionatą Taline, kiti žaidėjai sugrįš į klubus, o trenerio taip pat laukia užimtas laikotarpis: jau rytoj jis vadovaus „Lausagne“ jaunių ekipai Šveicarijos aukščiausios lygos mače. Visgi, stovykloje atliktas darbas ir jame išmoktos pamokos tikrai neliks užmiršti, o rinktinės nariai su nekantrumu lauks balandžio, kai savo darbą jie galės paversti galutiniu tikslu – aukso medaliu Elektrėnuose įvyksiančiame pasaulio jaunių IIA diviziono čempionate.