Titulinis » Naujienos » Stovyklą Elektrėnuose lietuviai užbaigė revanšu prieš lenkus

Stovyklą Elektrėnuose lietuviai užbaigė revanšu prieš lenkus

2018-12-29
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio rinktinė pergalingai užbaigė savo keturių dienų stovyklą Elektrėnuose.
 
Šeštadienį lietuviai atkaklioje kovoje po baudinių serijos 2:1 nugalėjo Lenkijos bendraamžius.
 
Pirmajame kėlinyje aktyviau žaidė Lietuvos ledo ritulininkai, tačiau geriausią progą turėjo būtent svečiai iš Lenkijos. Elektrėnuose susirinkusių gerbėjų džiaugsmui, vienas prieš vartininką pabėgęs lenkų atstovas pataikė į vartų konstrukciją.
 
Antrojo kėlinio metu mūsų šalies atstovams pagaliau pavyko pralaužti varžovų gynybą ir pelnyti savo pirmąjį įvartį. Išpuolį prie varžovų vartų tiksliu smūgiu užbaigė Martynas Grinius (30:56, rez. perd. Eimantas Noreika, Rojus Plepys).
 
Deja, bet išlaikyti savo persvaros lietuviams nepavyko – dar antrajame kėlinyje vieną iš savo išpuolių lenkai pabaigė tiksliu smūgiu į Fausto Nausėdos vartus.
 
Trečiajame kėlinyje į vartus pirmą kartą šioje stovykloje stojo Nikita Kuzminovas, kuriam iš karto teko pademonstruoti savo sugebėjimus, kai varžovai įgijo dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą. Tiek su šiuo išpuoliu, tiek ir su kitais kiekybinio deficito neutralizacijos Lenkijos bandymais vartininkas su savo komandos draugais susitvarkė ir komandos pradėjo žaisti pratęsimą.
 
Pratęsimo metu įvarčių pelnyta nebuvo ir komandos dėl pergalės stojo į baudinių seriją, Tikslūs Arno Misiuko bei Herkaus Marcinkevičiaus smūgiai lėmė lietuvių pergalę 2:1 ir revanšą už vakar patirtą pralaimėjimą 0:3.
 
Priminsime, kad ši stovykla buvo pirmoji pasiruošimui pasaulio čempionatui Elektrėnuose, kuriame lietuviai dėl nugalėtojų taurės, aukso medalių ir kelialapio į pirmąjį divizioną kovos su Rumunijos, Lenkijos, Pietų Korėjos, Estijos ir Ispanijos bendraamžiais.
 
Lietuvos rinktinės sudėtis šeštadienio mačui:
 
Arnas Palšauskas (7) – Martynas Grinius (17) – Eimantas Noreika (13);
Avgustinas Silinas (10) – Vėjas Vytautas Jokubynas (2);
 
Jokūbas Minelga (22) – Arnas Misiukas (9) – Martin Tuchto (25);
Herkus Marcinkevičius (21) – Artiom Starovoitov (23);
 
Danil Drozdov (8) – Matas Mikalauskas (3) – Nikita Voloch (14);
Titas Milašius (5) – Karolis Šumskas (6);
 
Jaromir Šusterovas (19) – Nojas Ašmonas (16) – Matas Bajorūnas (15);
Domas Janušonis (4) – Rojus Plepys (12).
 
Nikita Kuzminov (1) – Faustas Nausėda (30)
 
 
Rungtynių vaizdo įrašas: