Titulinis » Naujienos » Šiandien Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse Vilniuje „Hockey Punks“ komandoje debiutuos T.Kumeliauskas (papildyta, VIDEO)

Šiandien Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse Vilniuje „Hockey Punks“ komandoje debiutuos T.Kumeliauskas (papildyta, VIDEO)

2017-11-16
"Hockey Punks" informacija
 Šiandien Vilniuje Lietuvos ledo ritulio pirmenybėse Vilniaus „Hockey Punks“ komandoje rungtynėse su „Kaunas Hockey“ debiutuos eilę metų aukščiausio lygio komandose Suomijoje rungtyniavęs Lietuvos rinktinės puolėjas Tadas Kumeliauskas.
 
Karjera pastaruoju metu žaidėjui nesiklostė dėl virtinės traumų. Jau kelis metus iš eilės T.Kumeliauskas pradėdavo sezoną ir nesulaukus jo pabaigos tekdavo operuotis. Tačiau operacijos Suomijoje nebuvo sėkmingos ir atrodė, kad teks baigti karjerą. Žaidėjas susitarė su „pankais“, sezoną pradėjo treniruodamas „Hockey Punks Academy“ vaikus ir vyrų „Hockey Punks“ komandą.
 
Rugsėjį Lietuvos rinktinės treneris Berndas Haake Vokietijoje sutarė su aukšto lygio specialistais, kurie atvykusiam lietuviui po tyrimo iš karto atliko operaciją dar kartą. Panašu, kad šįkart sėkmingai, T.Kumeliauskas po 7 metų pertraukos savaitgalį vykusiame "CROWNS Baltic Challenge Cup" Klaipėdoje žaidė pirmajame nacionalinės rinktinės penketuke ir per dvejas rungtynes pelnė vieną įvartį ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.
 
“Savijauta per Baltijos šalių turnyrą Klaipėdoje buvo tikrai gera. Įdomu pačiam sudalyvauti ir įsitikinti, ar paskutinė operacija Vokietijoje pavyko ir tikrai nejaučiu traumos padarinių. Viskas buvo gerai, jokio skausmo, esu laimingas, po tiek metų žaidžiau rinktinėje, buvo tikrai geras jausmas. Skambant himnui net širdis kažkiek virpėjo, esu laimingas, kad dalyvavau tenai.
 
Esu žaidęs su daug aukšto lygio žaidėjų, todėl jaudulio rungtyniaujant su Dariumi Kasparaičiu tikrai nebuvo. Su juo esu pažįstamas jau seniai, be to prieš turbūt 5 metus jis mums padėjo nuvykti susirasti komandą Rusijoje, Sankt Peterburge, pas jį netgi gyvenome. Buvo tikrai malonu su juo žaisti vienoje komandoje ir tapti liudininku jo pirmųjų rungtynių Lietuvos rinktinėje.
 
Kalbant apie šiandienos rungtynes, tai Kauno komanda turnyrinėje lentelėje užima antrą vietą, turi tik vieną pralaimėjimą, jie turi gerą komandą ir lengvo pasivaikščiojimo nebus, reikės kautis. Treneris (Mindaugas Kieras) bus parengęs planą ir mes su juo susipažinę mėginsime įvykdyti.
 
Negaliu atsakyti, ar šiandien vienintelės mano rungtynės Lietuvos čempionate. Po turnyro Klaipėdoje susiskambinau su agentu ir pranešiau jam gerą žinią, kad toliau galiu žaisti. Jisai užsiims naujo klubo paieškomis ir aš kol kas nežinau, kiek tai užtruks.“
 
Taigi gali būti, kad šios rungtynės bus bene vienintelė proga pamatyti T.Kumeliauską Lietuvos pirmenybėse.
 
„Hockey Punks“ sezoną pradėjo permainingai, vis dar laukiama sugrįžtant traumas besigydančių šalies rinktinės kandidatų Mindaugo Kiero ir vartininko Simo Baltrūno, taip pat kelių kitų anksčiau Lietuvai atstovavusių žaidėjų. Na, o „Kaunas Hockey“ komanda pakilime, šiemet pasistiprinusi keliais legionieriais iš Rusijos ir JAV čempionate pralaimėjo tik kartą.
 
Šiandienos susitikimo pradžia Vilniaus „Pramogų“ arenoje – 20 val. 15 min. Bilietus galima įsigyti internetu ir arenos kasoje. Organizatoriai pataria atvykti jų įsigyti anksčiau, kadangi prieš pat rungtynes susidaro eilės prie kasos.