Titulinis » Naujienos » Savo varžovus užtikrintai įveikusi „Energija“ be komplikacijų iškovojo bilietą į finalą (VIDEO)

Savo varžovus užtikrintai įveikusi „Energija“ be komplikacijų iškovojo bilietą į finalą (VIDEO)

2019-03-11
Hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotrauka
Lietuvos ledo ritulio čempionate aiškios abi finalo dalyvės: prie sekmadienį vietą kovoje dėl aukso iškovojusios „Hockey Punks“ komandos prisijungė ir daugkartinė šalies čempionė Elektrėnų „Energija“.
 
Pirmadienį namuose žaidusi „Energija“ lengvai 9:2 susitvarkė su „Geležinio Vilko“ ekipa bei laimėjusi seriją 3:0, užtikrintai žengė į čempionato finalą.
 
Nepaisant nuo pat rungtynių pradžios turėtos žaidybinės persvaros, „Energijai“ šį kartą pelnyti greito įvarčio nepavyko. Jie nesugebėjo išnaudoti ir pirmosios kiekybinės persvaros rungtynėse, nors jos metu puikią progą susikūrė Dmitrijus Beliakovas, sau už nugaros palikęs net keturis varžovus, bet paskutiniu metu savo komandą išgelbėjo „Geležinio Vilko“ vartininkas Martinas Petiulis.
 
Po poros minučių vilniečių vartininkui teko dar kartą paplušėti, tačiau šį kartą daugumoje žaidusių „vilkų“ gretose gaisras kilo po jo paties nesėkmingo išėjimo iš vartų. Galiausiai į „Geležinio Vilko“ vartus krito įvartis, o tai „Energija“ pasiekė turėdami vieno žaidėjo deficitą, kai į greitą ataką pabėgęs Andrius Židkovas įveikė vartininką ir išvedė šeimininkus į priekį (12:55).
 
Pelnytas įvartis nenuslopino „Energijos“ ambicijų puolime, o iš viso pirmajame kėlinyje jie varžovus pagal atliktus metimus lenkė net keturis kartus (21 prieš 5), bet po dvidešimties žaidimo minučių jie buvo priversti tenkintis tik vienu pelnytu įvarčiu.
 
Antrajame kėlinyje vaizdas ant ledo ir toliau nesikeitė: „Energija“ spaudė varžovus atlikdama vieną po kito metimą, o vilniečiams užpilti pavykdavo tik retomis kontratakomis. Galiausiai spaudimas davė vaisių, kai savo metimą iš arti pakartojęs D. Beliakovas padvigubino Elektrėnų ekipos persvarą (27:56, rez. perd. Karolis Kubilius, Mauras Baltrukonis).
 
Netrukus po šio epizodo į „Geležinio Vilko“ vartus buvo paskirtas baudinys, bet juos apgynė M. Petiulis. Visgi, jau kitoje elektrėniškių atakoje ir jis buvo bejėgis, kai aštrų komandos perdavimą sėkmingai realizavo Dovydas Kulevičius (29:11, rez. perd. Justinas Vėželis).
 
Žaidimui tapus atviresniam savo progą gavo ir „vilkai“, kai savo greitį pademonstravęs Arnas Misiukas aplenkė visus varžovus bei techniškai suklaidinęs vartininką pasiuntė ritulį į vartus (32:06). Nepaisant to, jau po minutės kontrataka atsakė ir „Energija“, o Deividas Kazlauskas taip pat įveikė vartininką, atstatydamas trijų įvarčių persvarą (33:06, rez. perd. Rolandas Aliukonis). Prie
 
Trečiajame kėlinyje puikų reidą varžovų aikštės pusėje surengė Artūras Katulis, kuris vienas pats įveikė keletą varžovų bei užbaigė ataką tiksliu metimu (44:21). Kiek vėliau prie jo įvartį pelniusių žaidėjų sąraše prisijungė ir kitas kolega gynybos grandyje, Rolandas Aliukonis, kuris pasižymėjo tiksliu šūviu iš toli (47:56, rez. perd. Mikhailas Evstigneevas).
 
Net ir įgijusi solidžią persvarą, „Energija“ nesiruošė sustoti ir toliau didino savo pranašumą. Iš pradžių savo įvartį pelnė Mantas Marcinkevičius (49:21, rez. perd. M. Baltrukonis), o vėliau komandai žaidžiant mažumoje savo įvarčių sąskaitą rungtynėse atsidarė ir Donatas Vitte (54:36, rez. perd. D. Kazlauskas). Prie jų vėliau prisijungė ir dublį pelnęs D. Kazlauskas (59:07, rez. perd. M. Evstigneevas, J. Vėželis)
 
Visgi, rungtynėse tašką padėjo svečiai iš Vilniaus, paskutinėmis rungtynių akimirkomis surengę ataką, kurią užbaigė Dominykas Bisturys (59:49, rez. perd. Edvinas Boroška, Nikodemas Numavičius)
 
Lietuvos čempionato finalo serija tarp „Energijos“ ir „Hockey Punks“ klubų startuos Elektrėnuose, kovo 19 dieną. Kitas serijos iki trijų pergalių rungtynes komandos žais kovo 21, 24 ir jei reikės 26 bei 28 dienomis.
 
Rungtynių santrauka: