Titulinis » Naujienos » Savaitgalį „Energijos“ laukia Baltarusijos lygos lyderių iššūkis

Savaitgalį „Energijos“ laukia Baltarusijos lygos lyderių iššūkis

2016-10-21
LRK "Energija" informacija
 Ketvirtadienį Lietuvos čempionate ketvirtą pergalę iškovojusi Elektrėnų „Energija“ tęsia varžybų maratoną ir jau savaitgalį žais Baltarusijos aukščiausioje lygoje.
 
Elektrėniečiai šeštadienį nuo 19:00 val., o sekmadienį - 15:00 val. susikaus su vienais iš Baltarusijos lygos lyderių - Gardino „Neman“ ledo ritulininkais.
 
„Neman“ per dvylika šio sezono rungtynių yra patyrusi vos tris pralaimėjimus bei su 29 taškais žengia pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.
 
Gardino ekipai ne itin sekasi baudinių serijoje - du pralaimėjimai patirti būtent po jų. Rugsėjo 19-ą dieną „Neman“ po baudinių serijos 2:3 nusileido „Brest“ ekipai, o spalio 10-ą dieną po baudinių 4:5 pralaimėjo „Ararat“ ledo ritulininkams. Vienintelį pralaimėjimą per pagrindinį laiką „Neman“ ekipa patyrė rugsėjo 26-ą dieną rungtynėse su Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktine (3:4).
 
„Neman“ klubo pergalės nebuvo triuškinančios - jie du kartus vos vieno įvarčio skirtumu įveikė lygos autsaiderius „Vitebsk“ ledo ritulininkus (2:1 ir 2:1).
 
Visgi šių komandų tarpusavio istorija yra palanki „Energijos“ ekipai. Praėjusį sezoną Elektrėnų ir Gardino komandos susitiko keturis kartus, o visose rungtynėse pergales iškovojo „Energijos“ ekipa - išvykoje varžovus įveikė 5:3, 8:3, o namuose - 5:4, 4:3.
 
„Neman“ šį sezoną pasižymi itin lygia sudėtimi, o net šeši žaidėjai turi panašų naudingumo taškų skaičių. 19-metis Večeslavas Grečki per aštuonerias rungtynes yra įmušęs 9 įvarčius bei atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus ir yra naudingiausias komandos žaidėjas, o jam puikiai talkina 19-metis Artiomas Chomko (5 įvarčiai ir 8 rez. perd.), 16-metis Nikita Orlovas (4 įvarčiai, 8 rez. perd.), 20-metis Aleksejus Matusevičius (6 įvarčiai, 5 rez. perd.), 18-metis Ilja Pugačius (4 įvarčiai, 6 rez. perd.) ir 19-metis Sergejus Romanovičius (2 įvarčiai, 8 rez. perd.).
 
Tuo tarpu „Energijos“ ekipą į priekį Baltarusijos ledo ritulio lygoje veda pirmasis puolėjų trejetas - Povilas Verenis (10 įvarčių, 9 rez. perd.), Ilja Četvertakas (3 įvarčiai, 17 rez. perd.) ir Aivaras Bendžius (8 įvarčiai, 9 rez. perd.).
 
Jiems geriausiai talkina Vytautas Jagelavičius (2 įvarčiai, 7 rez. perd.), Deividas Kazlauskas (4 įvarčiai, 3 rez. perd.), Edvinas Boroška (2 įvarčiai, 4 rez. perd.) ir Edgar Protčenko (2 įvarčiai, 4 rez. perd.).
 
„Neman“ komandos puolimas nėra pats geriausias lygoje - per dvylika rungtynių jie yra įmušę 48, o praleidę 30 įvarčių.  Pagal įmuštus įvarčius juos lenkia trys komandos, o dvejomis rungtynėmis mažiau sužaidusi „Energija“ atsilieka vos trimis įvarčiais - Elektrėnų ekipa per dešimt rungtynių yra įmušusi 45, o praleidusi 39 įvarčius.
 
Bilietai į Elektrėnų ledo rūmuose vykstančias rungtynes tarp „Energijos“ ir „Neman“ komandų kainuos 3 eurus, o studentams, moksleiviams ir senjorams - 2 eurus.