Titulinis » Naujienos » Rygoje – akimirka iki tragedijos: lėktuvas su ledo ritulininkais nuslydo nuo pakilimo tako (VIDEO)

Rygoje – akimirka iki tragedijos: lėktuvas su ledo ritulininkais nuslydo nuo pakilimo tako (VIDEO)

2017-02-17
lrytas.lt informacija
 Penktadienį Rygos oro uoste penktadienį įvyko incidentas, kuris galėjo baigtis tragiškai, o aukomis ir vėl būtų Kontinentinės ledo ritulio (KHL) lygos sportininkai.
 
Kylant lėktuvui su Toljačio „Lada“ klubu, šis nesugebėjo pasiekti reikiamo greičio ir nuslydo nuo pakilimo tako. Tik atsitiktinumo dėka nebuvo nukentėjusių žmonių. Toljačio „Lada“ ekipa dieną prieš žaidė KHL mačą su Rygos „Dynamo“ ir pralaimėjo jau po pratęsimo 1:2.
 
Užsakytu lėktuvu, kuris atskrido penktadienio rytą iš Minsko, „Lada“ ekipa ir sirgaliai turėjo skristi į Rusijos Ufos miestą ir ten sužaisti reguliaraus sezono mačą su „Salavat Julajev“.
 
„Įvyko visiškai nemalonus įvykis, tačiau su labai gera pabaiga. Kai lėktuvas pradėjo įsibėgėjimą, pajutome, kad jį pradėjo „nešti“ į dešinę. Dabar Rygoje pliusinė temperatūra, ledo lyg ir nėra, tad pradžioje nesupratome, kas įvyko. Kai jau po nuslydimo ir avarinės situacijos mums paaiškino specialistai, vienas iš variklių nesugebėjo pasiekti reikiamos galios. Todėl ir mus „nunešė“ nuo tako. Stabdėme. Gerai, kad viskas gerai baigėsi – mes visi sveiki, tačiau jausmas nekoks“, – po incidento papasakojo „Lada“ treneris Artis Abolas rusų žiniasklaidai. Ir pridėjo: „Dabar mes laukiame kito lėktuvo. Gali būti, kad skrisime tuo, kuris į Minską atskraidins Kazanės „AK Bars“ ledo ritulininkus, o po to, galbūt, skris pas mus“.
 
Iš viso lėktuve buvo 40 komandos, administracijos narių ir sirgalių bei 7 įgulos nariai. Kaip teigė keli su ekipa skridę sirgaliai, iškart prie lėktuvo atskubėjo greitosios medicininės pagalbos mašinos, gaisrinės. Rimtesnės pagalbos keleiviams neprireikė. Lėktuvą sugebėta sugrąžinti į pakilimo taką, tačiau jis nutemptas į boksus tvarkyti – vieno iš variklio apdaila nuo smūgio susilankstė.
 
Kaip praneša agentūros, „Lada“ turėjo skristi „Boeing 737-524“ lėktuvu, kuris pagamintas prieš 19 metų. Ledo ritulininkus užsakomuoju reisu turėjo skraidinti 2002 metais įkurta rusų „Vim Airlines“ kompanija, kuri užsiima tik užsakomaisiais skrydžiais.
 
Tai ne pirmasis incidentas su KHL lygos ekipomis. Vienas iš jų baigėsi tragedija. Rusijoje, Jaroslavlio srityje, 2001-ųjų rugsėjo 7 dieną sudužo lėktuvas Jak-42, kuriuo skrido Jaroslavlio ledo ritulio komanda „Lokomotiv“.
 
Tąkart žuvo 43 žmonės, 2 buvo sužeisti – žuvo visi sportininkai ir treneriai, sužeisti, bet gyvi po aviakatastrofos liko 2 įgulos nariai. Tačiau po kelių dienų vienas iš įgulos narių – antrasis pilotas – mirė.
 
Sudužęs lėktuvas „Jak-42“ su Jaroslavlio ledo ritulio komandos „Lokomotiv“ nariais pakilęs nepasirinko saugaus aukščio ir susidūrė su oro uosto švyturio antena.
 
Pakilęs iš Jaroslavlio oro uosto lėktuvas pakrypo ant kairio šono, rėžėsi į švyturį ir krito į žemę. Dalis lėktuvo nukrito į Volgos upę.