Titulinis » Naujienos » Rolandas Aliukonis: trečiose rungtynėse psichologija nebus pagrindinis faktorius

Rolandas Aliukonis: trečiose rungtynėse psichologija nebus pagrindinis faktorius

2017-03-22
LRK "Energija" pranešimas spaudai
 Jau trečiadienį Lietuvos ledo ritulio čempionate gali paaiškėti šio sezono čempionai. Finalo serijoje iki trijų pergalių Elektrėnų „Energija“ 2-0 pirmauja prieš „Juodupę“ ir iki čempionų taurės jiems liko tik vienas žingsnis.
 
Jau trečius metus Lietuvos čempionate nepralaiminti „Energija“ pirmose finalo serijos rungtynėse varžovus įveikė rezultatu 5:2, o antrose - 2:0.
 
Tiesa, sekmadienį vykusiose rungtynėse netrūko aistrų, kurios gana skaudžiai atsilieps „Energijai“. Rungtynių pabaigoje su teisėjų sprendimu nesutikęs Elektrėnų klubo kapitonas Aivaras Bendžius buvo pašalintas iš rungtynių bei sulaukė vieno susitikimo diskvalifikacijos.
 
„Energijos“ direktorius ir vienas iš žaidėjų Rolandas Aliukonis teigė, kad nereikėtų sureikšminti vieno žaidėjo netekimo.
 
„Nelabai tai sureikšminame, turime pakankamą žaidėjų sąrašą, o į kovas dar grįžta ir Ilja Četvertakas“, - sakė R.Aliukonis.
 
R.Aliukonis teigė, kad kai komandos viena prieš kitą sezone žaidžia jau septintą kartą, tai kažkuo nustebinti varžovų nebepavyks.
 
„Ypatingai šioms rungtynėms nesiruošėme. Finalo serijai pasiruošimas vyko visą sezoną. Pirmadienį turėjome laisvą dieną, pailsėjome, o antradienį surengėme gerą treniruotę prieš šiandienos varžybas. Komandos tikrai gerai pažysta vienas kitą, nes tai bus jau septintosios rungtynės šiame sezone. Nemanau, kad bus kokių naujų derinių ar sumanymų, tiesiog abi komandos išeis kovoti atsidavusios visa širdimi“, - kalbėjo R.Aliukonis. „Juodupė turi patyrusių ir susižaidusių žaidėjų, tačiau mūsų komanda šiais aspektais tikrai nenusileidžia varžovams. Žiūrovų laukia labai įdomus renginys“.
 
Ledo ritulininkas teigė, kad psichologija čia nebus pagrindinis faktorius, lemsiantis nugalėtoją, tačiau jeigu būtų tik vienerios rungtynės - ji užimtų kur kas svarbesnį vaidmenį.
 
„Jeigu tai būtų finalas, kuriame būtų žaidžiamos vienerios rungtynės, manau psichologija lemtų daug. Tačiau tai serija iki trijų pergalių. Kaip minėjau, komandos pažysta viena kitą, visi žaidėjai gerai susikoncentravę kovai ir motyvuoti jų papildomai nereikia“, - sakė R.Aliukonis.
 
Pagal oficialią statistiką, pirmąsias finalo serijos rungtynes stebėjo 718, o antrąsias - 658 sirgaliai - tai didžiausi lankomumo skaičiai per visą sezoną. Iki šiol daugiausiai dėmesio Lietuvos čempionate pritraukė Vilniaus derbis tarp „Hockey Punks“ ir „Geležinio vilko“ (608 žiūrovai), kuomet „pankų“ gretose žaidė Darius Kasparaitis.
 
R.Aliukonis teigė, kad komandai labai smagu dėl žiūrovų palaikymo ir džiaugėsi, kad „Energijos“ sirgaliai finalo serijoje gali konkuruoti su aktyviaisiais „Juodupės“ sirgaliais.
 
„Visada malonu žaisti, kai girdi skanduojant savo komandos pavadinimą. Dėkoju „Energijos“ gerbėjams, kad finaluose jau pakonkuruoja su „Juodupės“ sirgaliais. Įdomu stebėti bei klausyti kovą ir tarp sirgalių. Tai sukelia gerų emocijų tiek žaidėjams, tiek patiems ledo ritulio gerbėjams“, - sakė R.Aliukonis.
 
Šiose rungtynėse žiūrovų laukia ir koncertinė programa - per apšilimą ir pertraukas sirgalius linksmins nutrūktgalvių jaunuolių grupė „Basi“, kuri žada iš savo vietų išjudinti visus sirgalius.
 
Ar „Energija“ dar kartą įveiks „Juodupę“ ir pasipuoš Lietuvos čempionato aukso medaliais bei iškels nugalėtojų taurę, pamatyti galėsite trečiadienį nuo 20:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose. Bilietus į rungtynes galėsite įsigyti ledo rūmų kasose, kurie parduodami bus nuo 19:00 val.. Studentams, moksleiviams ir senjorams įėjimas kainuos 2 eurai, o visiems kitiems - 3 eurai.