Titulinis » Naujienos » Principinėje kovoje Kauno „Bizonai“ palaužė Vilniaus „Orakulą“

Principinėje kovoje Kauno „Bizonai“ palaužė Vilniaus „Orakulą“

2017-03-23
LRML informacija
Kovo 22-ąją Vilniuje pečius surėmė dvi lygiavertės LRML čempionato komandos - čempiono titulą savo gyvavimo istorijoje jau turėjęs Vilniaus „Orakulas“ ir sėkmingai link to pačio titulo šį sezoną artėjantys Kauno „Bizonai“. Vilniečiai, pralaimėję rungtynes rezultatu 0:4 (0:2, 0:1, 0:1), turėjo užleisti pajėgiausios A grupės ledo ritulio komandos pozicijas „Bizonams“.
 
Pirmasis Kauno komandos įvartis pelnytas 8-ąją rungtynių minutę: gavęs ritulį iš Lino Paražinsko, į vilniečių vartus taikliai smūgiavo Vytas Sakalauskas (0:1). Baigiantis kėliniui Linas Paražinskas, savarankiškai įveikęs „Orakulo“ gynybos grandį, kauniečiams pelnė dar vieną įvartį (0:2).
 
Antrasis kėlinys pasižymėjo „Bizonų“ ledo ritulininkams skirtų baudos minučių gausa ir dėl to kilusiu nepasitenkinimu jų gretose. „Orakulas“, turėjęs puikią progą pasinaudoti kauniečių sąmyšiu ir dviguba savo žaidėjų dauguma, nesugebėjo palaužti „Bizonų“ kietos gynybos ir pergudrauti Kauno komandos vartininko Domanto Butkaus. Kauno ledo ritulininkų žaidimo taktika buvo pranašesnė už „Orakulo“ desperatiškas pastangas prisivyti varžovus. To įrodymas – 40-ąją minutę Lino Paražinsko pelnytas trečiasis „Bizonų“ įvartis (0:3). Tikslų perdavimą jam atliko Vytas Sakalauskas.
 
Turėdami tiek psichologinį, tiek pelnytų įvarčių pranašumą, „Bizonai“ sąlygas diktavo ir visą trečiąjį kėlinį. „Orakulo“ gynėjams sunkiai tvarkantis su savo užduotimi, 53-iąją minutę kauniečiai pelnė ketvirtąjį savo įvartį. Įvarčio autorius – Tomas Budrauskas.
 
Kauno „Bizonų“ gretose geriausi buvo: Linas Paražinskas (2 įvarčiai, 2 perdavimai), Vytas Sakalauskas (1 įvartis, 1 perdavimas) ir Tomas Budrauskas (1 įvartis).