Titulinis » Naujienos » Po pralaimėjimo debiutiniame mače D. Boulangeris iš savo auklėtinių norėtų daugiau metimų į vartus

Po pralaimėjimo debiutiniame mače D. Boulangeris iš savo auklėtinių norėtų daugiau metimų į vartus

2018-12-28
hockey.lt informacija
Penktadienį Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinėje už vyriausiojo trenerio vairo debiutavo kanadietis Dougas Boulangeris, kuriam pirmajame mače pergalės iškovoti nepavyko – lietuviai nusileido lenkams ir patyrė nesėkmę rezultatu 0:3.
 
Šios rungtynės debiutinės buvo ne tik treneriui, tačiau ir nemažai rinktinės žaidėjų, kuriems tai buvo pirmas kartas užsivilkus Lietuvos rinktinės marškinėlius. Pasak trenerio, jo auklėtinių žaidime mačo pradžioje jautėsi jaudulys, tačiau susitikimui įsibėgėjus ledo ritulininkai pagerino savo žaidimą.
 
„Manau, kad įsibėgėjant rungtynėms mūsų žaidimas vis gerėjo. Mačo pradžioje matėsi šiek tiek jaudulio, tačiau vėliau ledo ritulininkai prisitaikė prie mačo įtampos ir pradėjo demonstruoti vis geresnį žaidimą“, - po rungtynių kalbėjo D. Boulangeris.
 
Lietuvos rinktinė šiame mače liko be įvarčių, o trenerio teigimu, mūsų šalies atstovams kartais trūko noro mesti į vartus.
 
„Mano nuomone, mums reikia išsiugdyti metikų mentalitetą. Keletą kartų mes bandėme įsivaryti ritulį į vartus: turėjome progų atlikti metimą, tačiau to nedarėme. Tai yra vienas iš dalykų, kurį akcentuosime rytojaus video peržiūros sesijoje. Norėtume, kad žaidėjai prisiimtų sau daugiau atsakomybės ir atliktų daugiau smūgių. Taip pat turėjome keletą galimybių, kuriose iki įvarčio mums trūko nedaug. Tad šiuo klausimu svarbiausia yra pasitikėjimas savimi, ties kuriuo mums taip pat reikia padirbėti.“
 
Be įvarčių šiandien liko ir Lietuvos rinktinės daugumos realizavimo pajėgos, iš kurių D. Boulangeris taip pat tikisi daugiau.
 
„Mūsų specialiosios pajėgos šiandien dirbo gerai bandydamos išpildyti mūsų norimą sistemą, tačiau be abejo – žaidžiant daugumą reikia įmušti, o šiandien mes to nepadarėme. Yra šiek tiek pozityvo, bet jo mums neužtenka. Turėdami kiekybinę persvarą mes turime pakeisti rungtynių eigą savo linkme.“
 
Rytoj 13:00 val. Lietuvos ir Lenkijos jaunių rinktinės stos į dar vieną akistatą, o prieš šią dvikovą išvysime ir pokyčių rinktinėje, kurie bus atlikti po šią naktį laukiančios rungtynių vaizdo įrašo analizės.
 
„Šiąnakt mes atliksime mačo vaizdo analizę, po kurios rytoj spręsime apie tai, kokių pokyčių imsimės sudėtyje ir žaidime. Bet pakeitimų sudėtyje tikrai bus: žais bent keturi šiandien nepasirodę ledo ritulininkai, o turint bent keturis naujus žaidėjus neabejotinai keisis ir komandos penketukai.“
 
Priminsime, jog atsakomoji Lietuvos ir Lenkijos akistata bus žaidžiama Elektrėnų ledo rūmuose, o negalintys atvykti į rungtynes mačą galės stebėti Hockey Lietuva socialinėse paskyrose Facebook bei Youtube.