Titulinis » Naujienos » Pirmieji Lietuvos U-20 rinktinės varžovai draugiškose rungtynėse sutriuškino Korėją bei nugalėjo Ispaniją

Pirmieji Lietuvos U-20 rinktinės varžovai draugiškose rungtynėse sutriuškino Korėją bei nugalėjo Ispaniją

2019-01-12
hockey.lt inf.
Jau sekmadienį Taline prasidės pasaulio U-20 IIA diviziono ledo ritulio čempionatas, kuriame dėl aukso medalių ir vietos aukštesnėje pakopoje kovos ir Lietuvos rinktinė.
 
Pirmoji lietuvių varžovė bus Didžiosios Britanijos ekipa, kuri jau nuo antradienio vieši Estijoje ir spėjo sužaisti dvejas draugiškas rungtynes su būsimais IIA diviziono varžovais.
 
Trečiadienį vykusiose pirmoje draugiškose rungtynėse Didžioji Britanija net 8:1 sutriuškino Korėjos ledo ritulininkus. Vienas britų lyderių Kieranas Brownas pelnė „hat-tricką“, Richardas Kroghas pridėjo du įvarčius, po kartą pasižymėjo Harry Gulliveris, Joshas Walleris ir Jordanas Buesa.
 
Ketvirtadienį vykusiose antrose draugiškose rungtynėse britai 6:3 nugalėjo iš IIB diviziono praėjusiais metais pakilusią Ispanijos rinktinę. Du įvarčius britams pelnė Harry Gulliveris, po kartą pasižymėjo Morganas Pizzo-Clarke'as, Reece'as Cochrane'as, Jordanas Kelsallas ir Kieranas Brownas.
 
Britai taip pat pranešė, kad U-20 rinktinės kapitonu paskirtas Liamas Kirkas, o jo asistentais - Jordanas Kelsallas ir Chadas Smithas.
 
„Mūsų stovykloje yra puiki nuotaika ir visi yra susitelkę ties rungtynėmis su Lietuva“, - sakė Didžiosios Britanijos treneris Slava Koulikovas. „Dvi pergalės pakėlė mūsų pasitikėjimą, galėjome išmėginti skirtingas žaidėjų kombinacijas ir patobulinti taktikas, kurias ruošiame turnyrui. Žaidėjai padarė puikų darbą ir sureagavo į visas mūsų pastabas“.
 
Lietuva ir Didžioji Britanija pirmose čempionato rungtynėse susitiks sekmadienį nuo 20:00 val.