Titulinis » Naujienos » Pergalingas startas: sunkiose rungtynėse Lietuva įveikė Kroatiją

Pergalingas startas: sunkiose rungtynėse Lietuva įveikė Kroatiją

2018-04-22
hockey.lt informacija
 Pirmosiose pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono rungtynėse „mūsų svajonių komanda“ savo gerbėjų nenuvylė – lietuviai iškovojo pergalę prieš Kroatiją.
 
Mantas Armalis buvo nepramušamas, o trijų įvarčių rinktinei pakako tam, kad ji iškovotų pergalę 3:0.
 
Susitikimas prasidėjo abiem rinktinėms labiau rūpinantis savo vartų saugumu, o pirmo rimto vartų šturmo reikėjo laukti aštuonias minutes, kai kroatai pirmą kartą mače įgijo kiekybinę persvarą. Varžovams pasižymėti nepavyko, o netrukus jau kiekybinę persvarą įgijo mūsų šalies atstovai, tačiau įvarčių ir vėl nebuvo.
 
Kai jau atrodė, kad komandos ir toliau švaistys įgytas daugumas, o pirmasis kėlinys baigsis be įvarčių, Tadas Kumeliauskas Lietuvos rinktinės gerbėjams priminė, kodėl pastaruosius aštuonis metus buvo jaučiamas jo trūkumas – būtent po tokios ilgos pertraukos į rinktinę sugrįžęs puolėjas iki pirmojo kėlinio pabaigos likus žaisti vos šešias sekundes pelnė pirmąjį „mūsų svajonių rinktinės“ įvartį čempionate ir išvedė lietuvius į priekį 1:0 (19:54, rez. perd. Danielius Bogdziulis, Mindaugas Kieras).
 
Per pirmąjį kėlinį lietuviai atliko devynis metimus į varžovų vartus, o Mantas Armalis sulaikė visus aštuonis bandymus jį nuginkluoti.
 
Antrąjį kėlinį nuostabiai pradėjo trečiasis Lietuvos rinktinės penketukas: nors Domantui Čypui metant iš toli pasižymėti nepavyko, varžovų vartininkas nesugebėjo užfiksuoti ritulio ir pirmasis prie jo suskubęs Emilijus Krakauskas antrą kartą pasiuntė jį į Kroatijos rinktinės vartus (22:23, rez. perd. D. Čypas, Paulius Gintautas).
 
Kėlinio viduryje rimtas išbandymas teko jau Lietuvos rinktinės mažumos neutralizacijos būriui: Artūras Katulis ir D. Čypas buvo nubausti dviem baudos minutėmis, tad daugiau nei minutę lietuviai turėjo gintis trise prieš penkis. Atlaikyti varžovų spaudimą pavyko, o kėliniui artėjant prie pabaigos, savąjį įvartį pelnė ir ketvirtoji rinktinės puolėjų grandis. Edgaras Rybakovas iš už vartų tiksliu perdavimu surado Ilją Četvertaką, kuris nepriekaištingai atliktu smūgiu nepaliko Mate Tomljenovičiui jokių šansų – 3:0. (34:59, rez. perd. E. Rybakovas, M. Kieras).
 
Pajutę žaidimo ritmą lietuviai pavojingesnis atakas už varžovus kūrė net ir turėdami vienu žaidėju mažiau, kai P. Gintautas pabėgo vienas prieš varžovų vartininką, tačiau šią dvikovą laimėjo kroatas.
 
Paskutiniame kėlinyje mūsų šalies atstovai du kartus buvo įgiję kiekybinę persvarą, tačiau visi 10 rinktinės smūgių tikslo nepasiekė. Savo vartus „sausus“ išlaikė ir 26 smūgius atrėmęs Mantas Armalis. Mačo pabaigą kiek apkartino tik likus 15 sekundžių P. Gintauto gauta 5+20 nuobauda.
 
Geriausiais mačo žaidėjais buvo pripažinti Davidas Brine‘as (Kroatija) ir Tadas Kumeliauskas (Lietuva).
 
Priminsime, jog pirmose čempionato rungtynėse estai netikėtai atėmė tašką iš japonų, tačiau patyrė nesėkmę po pratęsimo 1:2. Tuo tarpu Ukrainos ir Rumunijos akistata baigėsi ukrainiečių pergale 3:0.
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Lietuva                1    1    0    0    0   3:0     3
2. Ukraina                1    1    0    0    0   3:0     3
3. Japonija               1    0    1    0    0   2:1     2
4. Estija                 1    0    0    1    0   1:2     1
5. Kroatija               1    0    0    0    1   0:3     0
6. Rumunija               1    0    0    0    1   0:3     0