Titulinis » Naujienos » Penkiolikmetis lietuvis sulaukė pripažinimo JAV

Penkiolikmetis lietuvis sulaukė pripažinimo JAV

2018-12-27
hockey.lt informacija
Jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai ir toliau yra pastebimi visame pasaulyje – JAV karjerą tęsiantis penkiolikmetis Dovydas Laimutis pateko į ECEL lygos žvaigždžių rinktinę ir galės pademonstruoti savo sugebėjimus sausį laukiančiame renginyje, į kurį susirinks visi geriausi lygos žaidėjai.
 
15-metis elektrėniškis šį sezoną rungtyniauja „West Coast Renegades“ U16 komandoje, kuri varžosi ECEL lygoje. Ši lyga priskiriama prie aukščiausios šios amžiaus grupės lygio – „AAA“ turnyrų. Nepaisant to, jog puolėjas iš Lietuvos yra metais jaunesnis už visus savo komandos draugus, tai jam nesutrukdė tapti vienu iš komandos lyderių: iš viso šį sezoną per 23 mačus jis jau pelnė 14 įvarčių bei atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o įsimintiniausiame mače į „Mount Academy“ vartus jis pasiuntė net keturis tikslius smūgius.
 
Toks lietuvio žaidimas neliko nepastebėtas ir visoje lygoje – prieš savaitę įvykusiuose šios lygos žvaigždžių rinkimuose jis buvo pakviestas dalyvauti geriausių lygos žaidėjų turnyre, kuris sausio 11 dieną įvyks Bostone, istorinėje „Matthews“ arenoje, kuri buvo atidaryta dar 1910 metais.
 
ECEL lygos visų žvaigždžių diena – didžiausias metų šios lygos renginys, kuriame tarpusavyje susigrumia visi talentingiausi šios lygos žaidėjai. Į šį renginį atvyks ne vienas NCAA aukščiausiojo diviziono treneris, tad žaidėjams bus suteiktos galimybės susilaukti susidomėjimo iš ne vieno garsaus JAV universiteto.