Titulinis » Naujienos » Paskutinė diena čempionate: galimybė laimėti diviziono auksą

Paskutinė diena čempionate: galimybė laimėti diviziono auksą

2016-04-23
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione Lietuvos rinktinė iškovojo neįtikėtiną pergalę, 2:1 įveikusi Ukrainą ir nutildžiusi visus skeptikus gali sukurti neįtikėtiną sensaciją, iškopdama į aukštesnę grupę.
 
Po vakarykštės pergalės  visa komanda susirinko „Doma Sportova“ arenoje, kur karštai sirgo už estus. Kaimynų pergalė rinktinei būtų garantavusi minimum bronzos medalius. Estija pirmavo 2:0, tačiau itin atkakliose ir įdomiose rungtynėse nusileido Kroatijai 3:4 ir liko priešpaskutinė grupėje.
 
Paskutinė čempionato diena bus kaip niekada įdomi. Lietuvos rinktinė taip sujaukė grupės hierarchiją, kad vakar galvą suko net keturių komandų vadovai, dėliodami įmanomus rezultatų variantus.
 
Žinoma, paprasčiausia britams, kurie laimėję prieš Ukrainą, užsitikrintų diviziono auksą ir kelialapį į viršų.  
 
Ukrainiečiams vien pergalės prieš britus neužteks, jiems reikės laukti lietuvių malonės rungtynėse su Kroatija.
 
Viena aišku, jog negausūs Ukrainos sirgaliai rungtynėse su britais turės milžinišką palaikymą iš Lietuvos rinktinės žaidėjų ir komandos sirgalių. Lietuvos ledo ritulininkai gali tapti pirmi grupėje sulaukę Ukrainos pergalės ir patys laimėję prieš Kroatiją.
 
Visais kitais atvejais įmanoma nemažai variantų, tačiau bent jau Zagrebe niekas apie juos negalvoja.
 
Komanda, kuria prieš čempionatą netikėjo niekas, demonstruoja kovingumo ir ryžto pavyzdžius.
 
Rinktinės jaunimas įrodė, jog tikslas neiškristi iš grupės jiems per mažas. Su charakteriu ir užsispyrimu už Lietuvą kovojanti rinktinė paneigė visas prognozes ir bando pasiekti tai, apie ką ko gero niekas net nesvajojo.
 
Du pastaruosius čempionatus diviziono bronzą iškovojanti rinktinė tikrai neliks be medalių, jei paskutinėse čempionato rungtynėse įveiks Kroatiją.
 
O veikti šioje dvikovoje tikrai bus ką. Kroatai pasikeitė kardinaliai, kai į antrąsias rungtynes atvyko kroatų žvaigždė Borna Renduličius, po čempionato Vilniuje išvykęs į NHL Kolorado „Avalanche“ klubą (JAV), o pastarąjį sezoną žaidęs San Antonijo „Rampage“ (AHL, JAV) komandoje.
 
B.Renduličius greitai parodė ką moka ir po trijų rungtynių turi 7 rezultatyvumo taškus (2 įvarčiai, 5 perdavimai) ir žengia trečias rezultatyviausiųjų gretose.
 
Kroatija turi keletą žaidėjų KHL Zagrebo „Medveščako“ komandoje. Kroatų kilmės puolėjai kanadiečiai 30-metis Nathanas Perkovičius, 36-erių Maiklas Glumacas yra vieni  rinktinės lyderių. Tiesa, į čempionatą jie atvyko likus kelioms dienoms iki jo, o KHL sezoną „Medveščakas“ baigė senokai. Tad, ar užteks jėgų lyderiams?
 
“Medveščake“ žaidžia jaunieji puolėjai 20-metis Matja Miličičius ir 21-erių Ivanas Jankovičius, tačiau jų vaidmenys komandoje minimalūs – žaista vieneriose rungtynėse po nepilnas keturias minutes.
 
Kroatija turi ir daugiau pajėgių žaidėjų. 31-erių Kanados kroatas gynėjas Kenny Macaulay irgi ragavo AHL duonos prieš penketą metų, pastarąjį sezoną niekur nežaidė. To paties amžiaus dar vienas kanadietiškos kroatų diasporos atstovas Davidas Brine iš antrosios Vokietijos Bundeslygos klubo, Frankfurto „Lowen“ taip pat yra ragavęs AHL duonos.
 
Ryškių žvaigždžių nėra gynybos grandyje, tačiau gynėjai labai patyrę.  Šalia patyrusio jau minėto K.Macaulay rungtyniauja 36-erių Igoris Jacmenjakas iš KHL „Zagreb“ klubo, žaidžiančio Slovėnijos lygoje. 30-metis Marko Tadičius žaidžia antroje „Medveščako“ komandoje Slovėnijoje, 31-erių Marko Ljubičius atstovauja Zagrebo „Mladost“ komandą. Likę keturi gynėjai – jauni, ką tik jaunimo rinktinėse pasirodymą baigę žaidėjai.
 
Tad paskutinė diena čempionate žada milžinišką intrigą. Visos rungtynės bus itin svarbios, savo užduotis kaip išlikti divizione spręs Estija ir Rumunija.
 
Balandžio 23 d. rungtynės
 
14.00 val. Ukraina – Didžioji Britanija
17.30 val. Estija – Rumunija
21.00 val. Lietuva – Kroatija
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Didžioji Britanija       4   4   1   0    0  22:5   11
2. Lietuva                  4   3   0   0    1  14:12   9
3. Ukraina                  4   3   0   0    1  18:5    9
4. Kroatija                 3   1   0   0    2  14:10   3
5. Estija                   3   0   0   1    2   6:18   1
6. Rumunija                 4   0   0   0    4   5:29   0