Titulinis » Naujienos » Paskirtas U-20 rinktinės treneris, preliminari informacija apie „Baltic Cup“ turnyrą

Paskirtas U-20 rinktinės treneris, preliminari informacija apie „Baltic Cup“ turnyrą

2018-08-16
Naujai išrinkta asociacijos „Hockey Lietuva“ taryba neseniai susirinko į pirmąjį susirinkimą, kuriame buvo priimti pirmieji sprendimai, o taip pat ir patvirtintas jaunimo iki 20 metų rinktinės treneris.
 
Tarybos susirinkime pirmiausia buvo išrinktas tarybos pirmininkas – juo tapo Mindaugas Marcinkevičius. Taip pat buvo paskirtas ir generalinis sekretorius, kuriuo tapo Vaidas Budrauskas.
 
Susirinkime taip pat pritarta sutarties pasirašymui tarp asociacijos ir nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos, dėl vaikų čempionato rengimo. Taryba taip pat aptarė esamą dabartinę situaciją bei ateities planus.
 
Buvo aptarta ir rinktinių trenerių situacija, su kuriais po praėjusių metų baigėsi sutartys. Nuspręsta, kad Taline (Estija) IIA divizione kovosiančią U-20 rinktinę treniruos Aleksejus Nikiforovas, kuris balandį dirbo su U-18 rinktine. Tuo tarpu sprendimą dėl kitų metų balandį Elektrėnuose besivaržysiančios U-18 rinktinės trenerio nuspręsta priimti kiek vėliau.
 
Daug susidomėjimo ledo ritulio visuomenėje keliantis klausimas dėl kitąmet pasaulio ledo ritulio čempionato IA divizione besivaržysiančios nacionalinės rinktinės trenerio posto išlieka atviras. Į sprendimą dėl stratego posto koncentruosis naujasis asociacijos prezidentas Dainius Zubrus bei tikimasi, kad rugsėjo pabaigoje asociacija jau turės vieną ar kelis kandidatus užimti šį postą.
 
„Baltic Cup“ turnyro rengimas bus aptartas kitą savaitę Rygoje (Latvija) įvyksiančiame susitikime tarp Latvijos, Lietuvos ir Estijos ledo ritulio federacijų. Šiuo metu planuojama daryti šešių komandų turnyrą, kuris įvyktų „Pramogų arenoje“ Vilniuje, antrojo IIHF nustatyto lango metu – lapkričio 8-11 dienomis.
 
Preliminariai šiame turnyre turėtų dalyvauti Lietuvos rinktinė, Latvijos klubų rinktinė, Estijos rinktinė, Japonijos rinktinė, Baltarusijos U-25 rinktinė ir Suomijos antros pagal pajėgumą šalies lygos - „Mestis“ žaidėjų rinktinė.
 
Detalesnė informacija apie šį turnyrą bus paskelbta po susitikimo Rygoje.