Titulinis » Naujienos » Paskelbti geriausi Lietuvos čempionato reguliaraus sezono žaidėjai ir treneris

Paskelbti geriausi Lietuvos čempionato reguliaraus sezono žaidėjai ir treneris

2019-03-09
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionate paskelbti geriausi reguliaraus sezono žaidėjai.
 
Pasibaigus reguliariajam sezonui visų keturių čempionate dalyvavusių komandų treneriai ar komandų vadovai balsavo šešiose pirmenybių geriausiųjų kategorijose, o dar vienoje kategorijoje triumfavo daugiausiai kartų šį sezoną pasižymėjęs žaidėjas.
 
Rezultatyviausiu 2018-2019 metų sezono Lietuvos ledo ritulio čempionato žaidėju tapo „Geležinio Vilko“ puolėjas Dominykas Bisturys, kuris reguliarųjį sezoną užbaigė su 28 rezultatyvumo balais (13 įvarčių ir 15 rezultatyvių perdavimų).
 
Kituose kategorijose už geriausius savo balsus atidavę treneriai nusprendė, jog geriausiu čempionato gynėju pripažintas „Energijos“ atstovas Artūras Katulis. Šį sezoną ilgametis Lietuvos rinktinės narys į varžovų vartus siuntė 9 įvarčius bei pridėjo 10 rezultatyvių perdavimų, padėdamas savo komandai ne tik laimėti pirmąją poziciją reguliariajame sezone, tačiau ir demonstruoti geriausius rodiklius ne tik puolime, bet ir gynyboje.
 
Geriausiu lygos puolėju pripažintas šiemet į Lietuvą sugrįžęs ir „Kaunas Hockey“ marškinėlius apsivilkęs Donatas Kumeliauskas. Dėl traumų praleidęs trečdalį reguliaraus sezono akistatų, puolėjas vis tiek paliko ryškų indėlį šiame sezone, pelnydamas 13 įvarčių bei atlikdamas 5 rezultatyvius perdavimus ir buvo vienintelis šį sezoną Lietuvos čempionate po daugiau nei vieną įvartį vidutiniškai rungtynėse pelnęs žaidėjas.
 
Geriausio lygos vartininku buvo išrinktas „Hockey Punks“ vartus saugojęs Simas Baltrūnas. Sezono metu ne kartą ne tik savo komandos, bet ir varžovų pagyrų susilaukęs žaidėjas, šį sezoną buvo daugiausiai darbo savo pozicijoje turėjęs ledo ritulininkas, o jo atremtų metimų procentas siekė 86,25%.
 
Šią vasarą profesionalaus žaidėjo karjerą baigęs ir į trenerio postą „Hockey Punks“ komandoje įšokęs Mindaugas Kieras savo kolegų buvo pripažintas geriausiu lygos treneriu. Reguliariajame sezone jo vadovaujama ekipa liko trečia, o daugiausiai pripažinimo ji susilaukė už dvi pergales Elektrėnuose prieš vietos „Energijos“ komandą.
 
Perspektyviausio lygos žaidėjo titulas keliauja į Elektrėnus – juo pripažintas Vainius Jankauskas. Jau ne pirmus metus Lietuvos pirmenybėse rungtyniaujantis Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių narys, šį sezoną sužibėjo rungtynėse su „Geležiniu Vilku“, kai jose surinko tris rezultatyvumo balus (įvartis ir du rezultatyvūs perdavimai), o iš viso čempionate 18-metis „Energijos“ garbę gynė šešiolikoje sužaistų mačų.
 
Paskutinėje kategorijoje keturiems ledo ritulininkams surinkus vienodą balsų skaičių, naudingiausio žaidėjo rinkimai buvo patikėti hockey.lt lankytojams, bet po to, kai pasinaudojus balsavimo sistemos spraga buvo padaryta įtaka balsavimo rezultatams, NLRL lyga nusprendė anuliuoti balsavimo rezultatus ir naudingiausią žaidėją išrinkti atsižvelgdami į užsienio specialistų praktiką skaičiuojant ledo ritulininkų naudingumą, panaudojant žaidėjo indėlio į sezone ekipos surinktus taškus skaičiuoklę (Žaidėjo surinkti rezultatyvumo balai÷ (Komandos įvarčiai÷Komandos surinkti taškai)). Pagal šį skaičiavimą iš keturių trenerių balsavime lygų balsų skaičių surinkusių žaidėjų Rolandą Aliukonį (10,73), Edgarą Rybakovą (9,69) ir Edviną Borošką (4) aplenkęs pirmą vietą užėmė „Kaunas Hockey“ atstovas Remigijus Guoga (11,82).
 
Daugiau nei dvigubai rezultatyvumą lyginant su praėjusiu sezonu pagerinęs puolėjas šį sezoną vienintelis dukart džiaugėsi trimis įvarčiais per vieną susitikimą, o vienas iš jo „hat-trickų“ ledo ritulio pasaulyje pasirodo tikrai ne kiekvienais metais: per nepilnas septynias minutes jis triskart varžovus baudė žaisdamas mažumoje.
 
Visų geriausiųjų reguliaraus sezono žaidėjų prizų savininkai:
 
Rezultatyviausias lygos žaidėjas: Dominykas Bisturys („Geležinis Vilkas“);
Geriausias lygos gynėjas: Artūras Katulis („Energija“);
Geriausias lygos puolėjas: Donatas Kumeliauskas („Kaunas Hockey“);
Geriausias lygos vartininkas: Simas Baltrūnas („Hockey Punks“);
Geriausias lygos treneris: Mindaugas Kieras („Hockey Punks“);
Perspektyviausias lygos žaidėjas: Vainius Jankauskas („Energija“);
Naudingiausias lygos žaidėjas: Remigijus Guoga („Kaunas Hockey“).