Titulinis » Naujienos » Pajūrio taurės turnyre pirmi palangiškiai

Pajūrio taurės turnyre pirmi palangiškiai

2017-01-18
hockey.lt informacija
 Savaitgalį ant Klaipėdos Akropolio ledo vyko turnyras Pajūrio taurei laimėti. Į turnyrą buvo pakviestos dvi komandos iš Ledo ritulio mėgėjų lygos B grupės - Elektrėnų "Energija-2" ir Kauno "Monstrai". Taip pat sudalyvavo turnyro šeimininkai Palangos "Riteris" bei Kretingos "Grifai". Savuose čempionatuose tarpusavyje žaidžiančios komandos nežaidė. Turnyro tikslas buvo pasitikrinti Lietuvos mėgėjų čempionatuose dalyvaujančių komandų lygį.
 
Turnyras prasidėjo rungtynėmis tarp Elektrėnų "Energijos-2" ir Palangos "Riterių". Kaip ir dera šeimininkams, susitvarkę su pradiniu jauduliu (tiesa ir susižaidus su kviestiniais žaidėjais), Palanga nepalieka jokių vilčių Elektrėnams ir laimi rungtynes rezultatu 2:5.
 
Antrosiose šeštadienio rungtynėse lazdas surėmė Kauno "Monstrai" ir Kretingos "Grifai". Sunkią pergalę rezultatu 3:4 išplėšė kretingiškiai.
 
Po poilsio pertraukos ant ledo lipo turnyro šeimininkai Palangos "Riteris" ir Kauno "Monstrai". Kaip ir pirmosiose varžybose taip ir antrosiose Riteris pelnė tuos pačius 5 įvarčius, tiesa prasileido jau 2 ir rezultatu 5:2 šventė pergalę.
 
Paskutinėse turnyro rungtynėse Kretingos "Grifai" rezultatu 4:2 šventė pergalę prieš Elektrėnų "Energiją-2".
 
Turnyre dviem komandoms surinkus po lygiai taškų: Palangos "Riteris" ir Kretingos "Grifai" po 6 taškus, svečiai Kauno "Monstrai" ir Elektrėnų "Energija-2" taškų nepelnė. Susumavus įmuštus ir praleistus įvarčius komandos išsirikiavo taip:
 
1. Palangos "Riteris" 6 tašk. 10:5
2. Kretingos "Grifai" 6 tašk. 8:5
3. Kauno "Monstrai" 0 tašk. 6:9
4. Elektrėnų "Energija-2" 0 tašk. 4:9
 
Naudingiausiu turnyro žaidėju pripažintas Palangos "Riterių" puolėjas Lukas Altuchovas, geriausiu puolėju - Kauno "Monstrų" žaidėjas Marius Kubilius, geriausiu gynėju - Elektrėnų "Energija-2" žaidėjas Lukas Butkus, geriausias vartininkas - Kretingos "Grifai" Jevgenijus Kravčenka. Taip pat atminimo prizu apdovanotas jauniausias turnyro žaidėjas Jegoras Sobolevas.
 
Turnyro organizatorius, buvęs Lietuvos rinktinės narys Andrius Židkovas, visas komandas apdovanojo taurėmis ir "vyriškais" prizais.