Titulinis » Naujienos » Paaiškėjo M.Armalio konkurentai kovoje dėl antrojo „Sharks“ vartininko vietos

Paaiškėjo M.Armalio konkurentai kovoje dėl antrojo „Sharks“ vartininko vietos

2016-09-21
sportas.lt informacija
 Naujajam Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) sezonui besiruošiantis San Chosė „Sharks“ klubas išplatino žaidėjų, pakviestų į pagrindinę treniruočių stovyklą, sąrašą.
 
Į pagrindinę „Sharks“ sudėtį bandys patekti net 64 žaidėjai – 36 puolėjai, 23 gynėjai ir 5 vartininkai. Dėl vienos iš dviejų vartininkų vietų kovos ir 24-erių metų lietuvis Mantas Armalis.
 
Niekam nekyla abejonių, jog pagrindiniu „Sharks“ vartininku išliks 26-erių metų kanadietis Martinas Jonesas. Iki praėjusio sezono nieko ypatingo NHL nenuveikęs M.Jonesas viršijo visus lūkesčius, kai reguliariajame sezone atrėmė 91,8 proc. varžovų smūgių į vartus, o atkrintamosiose varžybose – net 92,3 proc.
 
M.Armalis kartu su dar trimis žaidėjais sieks antrojo „Sharks“ vartininko vietos.
 
Lietuviui rimtą konkurenciją sudarys 27-erių metų kanadietis Aaronas Dellas. Jis jau pernai buvo įtrauktas į „Sharks“ sudėtį, bet NHL rungtynėse taip ir nepasirodė. Tiesa, A.Dellas puikiai žaidė „Sharks“ dublerių komandoje „Barracuda“ ir Amerikos lygoje (AHL) per 40 reguliariojo sezono rungtynių atrėmė 92,2 proc. varžovų smūgių į vartus.
 
27-erių metų amerikietis Troy‘us Grosenickas prieš dvejus metus „Sharks“ gretose sužaidė dvejas NHL rungtynes. Visgi, visą praėjusį sezoną jis praleido „Barracuda“ gretose, kur jį nukonkuravo A.Dellas. T.Grosenickas atrėmė tik 89,4 proc. varžovų smūgių į vartus, tad jo galimybės vertinamos skeptiškai.
 
Paskutinis kandidatas – 25-erių metų amerikietis Jamesas Murray‘us. Jis, kaip ir M.Armalis, nėra žaidęs nei NHL, nei AHL. J.Murray‘us praleido ketverius metus NCAA trečiajame divizione, o praėjusį sezoną epizodiškai žaidė ECHL lygoje.
 
M.Armalis į Šiaurės Ameriką persikėlė po ilgų metų Švedijoje. Su kiekvienais metais savo žaidimą gerinęs lietuvis pernai tapo pagrindiniu Stokholmo „Djurgarden“ vartininku ir elitinėje Švedijos lygoje atrėmė 91,8 proc. varžovų smūgių į vartus.